directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fabra en contra de reobrir la comissió investigadora sobre l'accident de metro a València

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, es posiciona en contra de reobrir la comissió investigadora a les Corts Valencianes respecte l'accident de metro de l'any 2006 a València.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana es mostra en contra de reobrir la comissió d'investigació a les Corts Valencianes sobre l'accident de metro que va tenir lloc l'any 2006 a València i que va provocar 43 morts u 47 , tot i que assegura “estar a favor de qualsevol tipus d'investigació”,i afirma “col·laborar amb la justícia” en relació a la petició d'investigació per part de la Fiscalia de València. Fabra, però s'ha mostrat contrari a reobrir la comissió d'investigació parlamentària, argumentat que “el que ha arxivat la Fiscalia de valència, és la denúncia sobre el fals testimoni a la comissió d'investigació, per tant, valida aquesta comissió. 

Antonio Fabra
Antonio Fabra

Comparteix
   


Etiquetes

El president Valencià, Alberto Fabra, ha enunciat avui, que la decisió de la fiscalia és la d'estudiar “nous documents que en el seu dia o van ser valorats”. I d'aquesta manera, el president de la Generalitat Valenciana ha volgut fer referència a la decisió de la fiscalia d'arxivar aquesta denuncia de fals testimoni, però a la vegada, donar curs a una nova investigació judicial per analitzar l'estat de la unitat de metro que va descarrilar prèviament a l'accident. La fiscalia ha sol·licitat que es tinguin en compte les noves proves sobre el tren que no van ser valorades en les passades investigacions, i d'aquesta manera es deixarà sense efecte l'arxivament de la causa de l'any 2008.

 

Ximo Puig, secretari general del grup parlamentari PSPV-PSOE, havia anunciat anteriorment la voluntat del grup socialista d'impulsar la petició de la reobertura de la comissió d'investigació sobre l'accident del metro de València. Aquesta petició ha estat formulada en diverses ocasions per tots els grups parlamentaris de l'oposició però mai ha estat acceptada pel Partit Popular.


La comissió parlamentària que va investigar les causes de l'accident va concloure que la causa del sinistre va estar principalment l'excés de velocitat, i va fer-ne responsable el conductor del tren que va morir en el mateix accident. L'associació de familiars de víctimes de l'accident del metro (AV3J) i els partits de l'oposició han denunciat, però, en diverses ocasions grans irregularitats pel que fa a aquesta comissió així com el fet que es vetessin diferents testimonis que podrien haver donat dades sobre la falta de manteniment de la línia accidentada.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de juliol de 2013, 22.13 h

#3 Perquè no vas a fer un tomet en metro per València i els ho expliques,santi-cagalló,gallineta setmesona,la puteta dels hitlerians,ah que no tens collons?si ja ho sabiem,puto inútil!!!quew m'enyores,santi-cagalló,que no se't posa dura?
#4
#5
#7
#8


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3

Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de juliol de 2013, 20.37 h

http://dbalears.cat/actualitat/opinio/beneficis-paradoxals-independencia.html

La independència de Catalunya no tan sols beneficiarà a Catalunya sinó inclús serà profitosa per a Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de juliol de 2013, 19.14 h

http://www.youtube.com/watch?v=Orw1mZ_VvJw


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.