directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Duran creu que sense ell no hi haurà consulta

El president de la comissió d'exteriors del Congrés i líder d'UDC avisa a CDC que no decidirà sola la data del referèndum.

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió Democràtica de Catalunya ha anunciat avui a Convergència Democràtica de Catalunya, que “no decidirà sola” la data del referèndum per la independència de Catalunya. Així doncs, el líder d'UDC ha afirmat en declaracions davant la premsa, després de reunir-se amb José Manuel Durao Barroso, president de la Comissió Europea, que l'únic compromís que hi ha sobre la taula és realitzar la consulta durant el 2014. Durant i Lleida ha mostrat el seu desconeixement respecte “el posicionament unilateral de CDC", i ha destacat el fet de que ningú l'havia informat sobre la possibilitat de realitzar la consulta durant el segon semestre del 2014, quan un dels periodistes li ha fet una pregunta respecte aquesta qüestió.

Duran i Lleida i Barroso.
Duran i Lleida i Barroso.

Comparteix
   


Etiquetes

Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'UDC ha avisat avui a CDC que tingui en compte que no posarà sola la data de la consulta. Duran ha assegurat que “la federació de CiU té un compromís signat amb ERC", però ha afegit que decisió final sobre la data de la consulta depèn "del president de la Generalitat i s'ha de prendre amb ERC i CiU" i intentant integrar "el màxim de forces polítiques".

Així doncs, Duran ha explicat que li "sorprèn" el posicionament de CDC ja que el de CiU és "el que està escrit i formulat" a l'acord amb Esquerra. Duran ha afegit que “la data ha de ser durant el 2014. Quan no ho hem decidit. No ho hem decidit i no ho decidirà sola CDC el dia que ho decideixi, i no ho decidirà sola CiU. Ho han de decidir CiU i ERC, perquè així ho diu el document", ha defensat el líder d'Unió.


Per altra banda, el líder d'UDC ha volgut defensar el "compromís d'intentar" integrar en l'acord a ICV i el PSC, assegurant que “pel procés seria millor". Ha acabat concloent que “la data és el 2014 i l'hem de decidir entre tots".


Futur incert per les europees

 

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat també que l'opció de crear una llista unitària que aglutini totes les forces independentistes de cara a les properes eleccions europees que es realitzaran el proper mes de maig, "no està, avui per avui, en el debat polític". Duran ha afirmat que “no l'ha formulada cap partit polític" i ha assegurat que “a Convergència i Unió no hi ha cap debat obert sobre aquesta coalició” i que aquest encara no ha estat proposat per ningú.


A Brussel·les amb Barroso


Aquestes declaracions han estat realitzades per Duran i Lleida després de la seva reunió amb José Manuel Durao Barroso, president de la Comissió Europea. Durant la trobada, el líder d'UDC ha informat a Barroso del procés català i la negativa constant de Madrid per tal de permetre que es realitzi un referèndum a Catalunya. Segons Duran, Barroso no ha volgut entrar en el debat català, però ha escoltat "atentament" les seves explicacions sobre la qüestió plantejada. Finalment, a les declaracions, Duran ha lamentat la visió "jacobina, molt centralista i dominant" de l'Estat Espanyol per part del PP i el PSOE.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
25 de juliol de 2013, 18.59 h

L'unió de totes les forces politiques pro-referendum, a més d'altres mesures, en tot cas seria necessaria després de la denegació del referendum per part de l'estat espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
J fletxa Vilajuïga
25 de juliol de 2013, 17.21 h

#33
Voste no menciona que el Parlament Europeu es el cementiri d'elefants on van a parar els politics fracasats.
L'anticatala Almunia es un d'ells, en Vidal Quadras i el Mayor Oreja en son 2 mes tots ells si poguesin ens ficarien als catalans a la camara de gas.
També podem afegir que es el lloc on els lobbys de les grans superficies maneguen les reglamentacións alimentaries i comercials per plumar ben plumats els pagesos i els petits industrials sovint en benefici de productors extracomunita... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
25 de juliol de 2013, 16.41 h

20 independències a Europa i en totes la feixista i golfista UE estava en contra i les ha tingut de reconèixer per collons ; la UE es un cementeri de paràsits, golfos i borratxos perduts, nomes cal veure a l'Almunia que no sap mai a on mira; UE, controls d'alcoholèmia al Parlament Europeu, obligatoris


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Jordi fletxa CATALUNYA
25 de juliol de 2013, 16.35 h

#31 Quants mesos fa que repeteixes el mateix mantra,xixarel.lo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
bejota fletxa bcn
25 de juliol de 2013, 16.34 h

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas que propugnan celebrar un referéndum sobre su independencia, señalando que "nadie obtendrá nada del separatismo".


N.B.No hi haurá perque no convé als trencapatries.Saben que perderian.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Pepo fletxa Terrassa
25 de juliol de 2013, 10.59 h

#23 La dona no té perquè aguantar-lo, doncs la "pasta" de la familia ve d´ella, per tant ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Resolt fletxa Catalunya
25 de juliol de 2013, 10.34 h

Es deu pensar que és com al bordell, que sense ell no hi ha festa...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
25 de juliol de 2013, 01.14 h

Si Cat és Estat en Duran no és diputat, tot contestat i no preguntat seguirà ben pagat. No per cagat sino per untat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de juliol de 2013, 22.17 h

#28 1290: El franciscà occità Matfre Ermangaud de Besiers en parlar de la Pentecosta al seu monumental poema Lo Breviari d'Amor, diu que, quan moltes gents "de totas nacios" escoltaren de boca dels apòstols les seves respectives parles, es meravellaren de gran manera, puix que n'hi havia "de Proença e de França,/d'Englaterra, de Gascuenha,/d'Espanha, de Cataluenha,/de Flandres e de Bretanha...". Aquest autor hi fa parells de nacions i hi apareix Catalunya (on probablement anava inclosa to... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
F.Ibló fletxa Empordà
24 de juliol de 2013, 21.57 h





#25 Veig, F.OTETES (L'IMPOSTOR) és a dir LUIS "MUR" (PAREDES), GALLINETA CAGADA DE POR, que encara no has llegit les respostes a les notícies sobre CatalunyaBank i el Camargagate. Allà m'he cagat en tu, en la puta de la teva marte i en el cabró pedòfil del teu pare, però em ve de gust tornar-hoi a fer. Atès que no tens "sang" per donar la cara DE VERITAT, al menys t'insultaré tant que et produiré UNA LLAGA D'ESTÒMAC!"!!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.