directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC vol demanar la recusació del president del TC

Esquerra Republicana es planteja demanar la recusació del president del Tribunal Constitucional i acusa l'Alt Tribunal de fer-se les lleis a mida.

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Esquerra Republicana es planteja demanar la recusació del president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de Cobos, ja que compagina la seva militància al Partit Popular amb la seva feina de magistrat de l'Alt Tribunal. A la vegada, Marta Rovira, ha denunciat en roda de premsa, que l'Alt Tribunal aplica i interpreta les lleis de la manera que més el beneficia segons la situació. Els republicans es plantege aquesta recusació ja que la constitució impedeix que els magistrats del TC siguin a la vegada militants d'un partit Polític. Enric Millo, portaveu del PP a Catalunya, ha respost al respecte que el magistrat Pérez de Cobos no està infringint cap llei, ja que als membres de l'Alt Tribunal no se'ls apliquen aquests articles que els impedeixen ser militants d'un partit polític.

Marta Rovira
Marta Rovira


Enric Millo
Enric Millo

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta ERC, PPC, TC

Esquerra Republicana veu com a possibilitat demanar la recusació del president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, per la seva militància al PP. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, ho ha plantejat avui i a la vegada que ha acusat l'Alt Tribunal de realitzar interpretacions diferents de la Constitució en funció de les seves necessitats, ja que els articles 127 i 159 de la Carta Magna no permeten formar part del TC a la vegada que es milita en un partit. Enric Millo, portaveu del PP, ha negat que Pérez de los Cobos, el magistrat acusat, no estigui complint la llei, i ho ha argumentat dient que el mateix Constitucional va excloure els seus membres del compliment d'aquests articles. Per altra banda, ha apuntat la possibilitat que altres magistrats militin també en partits polítics.

 

Incompatibilitat constitucional

 

L'article 159 de la Constitució remarca que els membres del Tribunal Constitucional tindran les mateixes incompatibilitats que els representants del poder judicial. Així doncs, això implica "tenir vinculacions amb partits polítics i sindicats". Per altra banda, l'article 127 explica que "els jutges, els magistrats i els fiscals, mentre es trobin en actiu, no podran dur a terme altres càrrecs públics, ni pertànyer a partits polítics i sindicats". Tot i que la Constitució deixar clara la incompatibilitat de que els magistrats i els membres del TC militin en partits polítics, el mateix Tribunal va decidir el 1988 interpretar la Carta Magna de manera que els membres del Constitucional quedessin fora d'aquesta restricció.

 

Els republicans volen la recusació del president del TC


Marta Rovira, portaveu parlamentària d'ERC, ha explicat que s'estan plantejant la possibilitat de demanar la recusació del president del TC, tal com ha avançat aquest mateix dimarts el Govern que,encara que la seva situació respecti la llei. Rovira ha assegurat, a més, que la interpretació que va fer el TC de la Constitució per a casos com aquest demostra que l'Alt Tribunal "no només pren les seves decisions basant-se en criteris polítics, sinó que interpreta la Constitució espanyola tal com li plau".


El PPC no creu que s'incompleixi la llei

 

Per la seva part, Enric Millo, portaveu del PP a Catalunya, ha afirmat que l'encàrrec del Govern als serveis jurídics de la Generalitat d'estudiar la recusació de Pérez de los Cobos, és una altra mostra del govern català per fer sorgir més dubtes i contribuir a la "separació" i la "ruptura" de Catalunya amb Espanya. Millo ha remarcar que els magistrats del Tribunal Constitucional "legalment" poden militar en un partit polític, ja que aquest fer "no els inhabilita per exercir una professió de forma neutral".

Millo ha acusat al Govern de propiciar "un estat d'opinió" en contra de l'Alt Tribunal, i ha volgut destacar que aquest cas “podria repetir-se en altres magistrats". Ha continuat afirmant que “l'afiliació en els partits polítics és una qüestió privada", "i ningú està obligat a fer-ho públic".

 

El portaveu del PP a Catalunya, ha assegurat que es tracta de “casos diferents” quan se li ha preguntat sobre el paral·lelisme amb el cas del magistrat Pérez-Tremps, recusat en el procés de la sentència de l'Estatut per haver fet un informe encarregat per la Generalitat sobre aquesta qüestió. Ha afirmat que en el cas de l'actual president del TC s'estaria jutjant "un tema d'idees personals" que no han estat "expressades" en cap informe o dictamen.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de juliol de 2013, 21.44 h

#5 1290: El franciscà occità Matfre Ermangaud de Besiers en parlar de la Pentecosta al seu monumental poema Lo Breviari d'Amor, diu que, quan moltes gents "de totas nacios" escoltaren de boca dels apòstols les seves respectives parles, es meravellaren de gran manera, puix que n'hi havia "de Proença e de França,/d'Englaterra, de Gascuenha,/d'Espanha, de Cataluenha,/de Flandres e de Bretanha...". Aquest autor hi fa parells de nacions i hi apareix Catalunya (on probablement anava inclosa tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
23 de juliol de 2013, 23.44 h

Em fa vergoonya pertenyer un estat com Espanya, la finca partidiste de quatre gats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
23 de juliol de 2013, 22.14 h

Cinc grans victòries catalanes.

Hi ha una cosa que Catalunya està fent molt bé, i és deixar que Espanya sigui víctima de la seva pròpia força. Força estatal, és clar, no pas força ètica ni moral ni argumental. Espanya s’ha adonat que aquesta vegada Catalunya va de debò i que l’independentisme és clarament majoritari i vol tallar-ho de l’única manera que sap fer-ho, que és aplicant criteris del segle XVIII. Resulta grotesc. Així com hi ha persones que porten un rei al co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de juliol de 2013, 22.09 h

#1 I perquè vols que la tractin com a tu,santi-cagalló?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de juliol de 2013, 21.41 h

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Que la gent de fora ho vegi i sàpiga que CATALONIA IS NOT SPAIN

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa.

Estelades al balcó fins a l'alliberació


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.