directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Desallotjament dels habitants dels assentaments del Poblenou

Segons els Mossos d'Esquadra, el dispositiu s'ha dut a terme sense incidents. Els diputats d'ICV Herrera; d'ERC Joan Tardà i el diputat de la CUP David Fernández no han pogut entrar.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Els Mossos d'Esquadra han iniciat aquest dimecres a primera hora del matí el desallotjament dels assentaments del Poblenou, on segons l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments hi viuen fins a 300 persones. Fonts veïnals han apuntat, però, que davant l'imminent desallotjament dels seus habitants, només hi han passat la nit un centenar de persones. El dispositiu ha començat de matinada i al voltant de tres quarts de vuit del matí els agents han entrat a les naus situades als carrers Puigcerdà i Pere IV després de l'arribada de la comitiva judicial. Els Mossos han explicat que el desallotjament s'ha produït sense incidents.
Veïns dels assentaments del Poblenou en el moment de ser desallotjats
Veïns dels assentaments del Poblenou en el moment de ser desallotjats

Comparteix
   


Etiquetes
Segons denuncia l'assemblea, després de ser desallotjats les persones que hi vivien no podran continuar amb la feina que els permetia subsistir, com el reciclatge de ferralla o les activitats artístiques. Els Mossos han explicat que el desallotjament s'ha produït sense incidents.

El passat 9 de juliol, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va comprometre amb els representants de la Xarxa de Suport dels Assentaments del Poblenou a facilitar un sostre quan les persones que hi habitaven fossin desallotjades. Així mateix, l'alcalde també a prometre demanar a la subdelegació del govern espanyol permisos temporals de residència per als immigrants allà instal·lats.

Davant d'això, l'Assembela Solidària Contra els Desallotjaments ha denunciat la lentitud del procés emprès per les administracions i recorda el compromís de Trias d'habilitat allotjaments temporals per als desallotjats i un procés de formació perquè tinguin una oportunitat per inserir-se laboralment.

Malgrat acollir positivament aquests compromisos per part de l'assemblea i els mateixos afectats, l'Assemblea ha denunciat que el procés de reallotjament i els tràmits administratius necessaris no tenen l'"agilitat necessària". En aquest sentit, assegura que el consistori es va comprometre que des del passat 9 de juliol s'iniciaria aquest procés perquè aquesta setmana fossin les persones mínimes les afectades i, denuncia, encara s'estan convocant entrevistes per a finals d'aquest mes amb el desallotjament ja en marxa.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
chivita fletxa Poblenou city
24 de juliol de 2013, 22.36 h

#3 com? que no parlem de persones al cap i a la fi? Si parlen català els 'perdonem' i si no no? Si us plau...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ln e = 1 fletxa Empordà
24 de juliol de 2013, 17.58 h



Crec que aquesta gent que ha vingut perquè als seus països s'hi està molt malament i aquí s'hi està relativament bé, si demostren el respecte devers el país que els acull, i es molesten en aprendre la nostra llengua catalana, aleshores se'ls hauria d'ajudar MOLT. Encara que hagin vingut il.legalment.

Ara bé, si a més de transgredir la llei venint sense els papers exigits, es conformen sabent quatre mots de castellà i se'n foten d'aprendre la nostra llengua, aleshores cal no ajudar-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Hauríem de trobar alguna solució digne per aquesta gent fletxa i per tots els que pateixen la pobresa
24 de juliol de 2013, 16.46 h

Aquesta gent son persones i molts d'ells són tan o més catalans que molta gent que viu a Catalunya des de fa més temps. Conec molts africans però cap que sigui anticatalà. Per contra conec un munt d'espanyols que són anticatalans fins al moll de l'os i porten visquent a Catalunya dècades aquests són els immigrants, els inadaptats, no per antigutat.

No podem desentendre'ns del que pasa i simplement desallotjar-los i mirar cap una altra banda com si no passès res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de juliol de 2013, 14.48 h

Catalunya no és una ONG, no tenim que acollir a tota aquesta gent.
Ademés si els catalans anessim a Africa a buscar feina o a viure de l'estat,a demanar ajuts,diners,pisos a qualsevol país d'Africa ens dirien que no.

Que se'n vagin a Espania o al seu pais, a Catalunya ja estem farts d'aguantar a tota aquesta gent que vene aviure dels nostres impostos.No es el nostre problema, es un problema dels seus paisos.

ADEU ! i no torneu mai més !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.