directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas diu que CDC "tornarà fins a l'últim cèntim" i assumirà responsabilitats si es demostra la implicació al cas Palau

El president nega "tracte de favor" amb Ferrovial i recorda que el partit ja ha donat explicacions i pres decisions sobre el cas

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut davant la comissió d'Afers Institucionals del Parlament per parlar del cas Palau. En al seva intervenció inicial, Mas ha volgut comprometre's de nou a que el seu partit, CDC, "tornarà fins a l'últim cèntim" si es demostra que hi ha hagut cobrament de diners provinents del Palau, i que la formació "assumirà responsabilitats" si la sentència judicial els vincula amb el cas. El president, a més, també ha volgut negar "cap tracte de favor" a l'empresa Ferrovial per part dels Governs de CiU i ha recorda que el partit ja ha donat explicacions, ha pres decisions sobre el cas, i que ni Fiscalia ni el tripartit "van trobar res" irregular.
Artur Mas, Sergi Sabrià, Francesc Homs i Joana Ortega, a la comissió on el president ha parlat del cas Palau.
Artur Mas, Sergi Sabrià, Francesc Homs i Joana Ortega, a la comissió on el president ha parlat del cas Palau.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"Si d'aquest procés judicial se'n derivessin responsabilitats, que jo crec que en aquets moment no hi són, i hi ha hagut diners que s'han creuat entre el Palau i CDC, es tornarà fins a l'últim cèntim d'euro". Així de clar ha volgut ser el president de la Generalitat en parlar de la possibilitat que el cas Palau acabi resolent algun vincle delictiu entre el seu partit i la trama de Félix Millet.

El president de la Generalitat ha volgut deixar clar, però, que ell està "convençut" que la sentència final del cas no resoldrà contra CDC, i ha reiterat que es creu les explicacions que els implicats vinculats al seu partit li han donat fins ara per exculpar-se de les acusacions que tenen imputades. Si finalment el jutge troba vincles entre CDC i la trama del Palau, Mas ha insistit que "com hem fet sempre, assumirem responsabilitats, i no serà una excepció en el futur".

En qualsevol cas, Artur Mas ha volgut remarcar que l'empresa Ferrovial -la que presumptament pagava comissions a canvi de concessions d'obra pública- no va tenir cap atenció especial o irregular per part dels Governs de CiU. És per això que el president ha demanat als grups que revisin "si en les obres on es cobraven suposats percentatges de comissions estan discutides les adjudicacions".

"Es van adjudicar correctament. Aleshores, quin tracte de favor hi havia? Perquè només hi pot haver tracte de favor si s'adjudica a algú que no tocava, però si s'adjudica al que millor queda en el concurs públic no hi pot haver tracte de favor", ha destacat insistentment, tot reclamant als grups polítics que "tinguin això en compte".

De la mateixa manera, i en un nou intent de remarcar "les bones pràctiques" dels executius de CiU en l'adjudicació d'obra pública, Mas ha reclamat fer un exercici de memòria i recordar tant els governs com el partit "han estat analitzats per tots costats i investigat fins a l'últim mil·límetre". En aquest sentit, ha recordat que Fiscalia ha portat a terme "macroinvestigacions de manera reiterada" per les "sospites" que han pogut aparèixer durant els Governs de CiU, i també ha destacat que durant l'etapa del tripartit "es va organitzar una macroauditoria" sobre l'adjudicació d'obra pública dels anteriors executius. "Resulta que allà, després de totes les investigacions, no es va trobar res. Perquè no hi havia res", ha sentenciat Mas.

El president, a més, ha començat la seva intervenció a la comissió defensant que les explicacions que pretenia donar aquest dijous "no són les primeres". Ena quest sentit, ha destacat que sempre que ha aparegut una novetat en el cas Palau Mas, CDC i el Govern han "donat totes les explicacions" en rodes de premsa o a les sessions de control del ple del Parlament. També ha recordat que sobre el cas Palau hi va haver una comissió d'investigació i que la seva compareixença allà va ser vetada per alguns grups polítics "i no precisament per CiU".

De la mateixa manera, ha recordat que l'exadministrador de CDC i imputat en el cas, Daniel Osakar, va apartar-se de la direcció del partit i la formació "li va acceptar". Mas també ha insistit en posar en valor que ell personalment va donar ordres a Convergència perquè tornés els diners que "a través de convenis legals" havia cobrat el partit del Palau de la Música. "Decisions se'n prenen, i explicacions se'n donen. Ningú pot dir que no es donen explicacions i no es prenen decisions. Una altra cosa és que no siguin el 100% del gust de qui ho jutja", ha retret dirigint-se als grups de l'oposició.

Per acabar, el president ha demanat que fins que acabi el procés judicial es mantingui el respecte "per la presumpció d'innocència", perquè "és la culpabilitat el que s'ha de demostrar i no la innocència". Igualment, ha reclamat també que tant l'acusació com la defensa del cas puguin gaudir del "mateix respecte" a l'hora de fer judicis de valor des de l'opinió pública i política. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
5 d'agost de 2013, 14.01 h

Aviam si puc defraudar Hisenda i quan m,enganxin cola que els tornaré fins l'últim centim. Que de recàrrecs no em parlin. X mi totes les responsabilitats politiques = responsabilitat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
5 d'agost de 2013, 13.57 h

#9 Alhora que no es pot asegurar la culpabilitat sense una sentencia judicial tampoc es pot asegurar la inocència, la falta de proves, els defectes de forma no són demostracions d'inocència, ho són d'una "feina" ben feta, tant pels abogats com pels incriminats. I al final, la majoria es lliuren, per aixó ho fan. El possible càstig sempre és menor que els aventatges aconseguits. Ja se sap que lo pitjor és robar gallines.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa CATALUNYA
31 de juliol de 2013, 23.07 h

#12 En altres si?en tens les proves?si us plau denuncia-ho!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
31 de juliol de 2013, 23.00 h

#11 En el banco que Ud, nombra quizá no, en otros si, su hijo mayor es socio ''o era hace poco'' de un grupo hotelero en México.
Será casualidad que todos sus hijos sean millonarios, les habrá tocado la loteria verdad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
31 de juliol de 2013, 19.58 h

#5 Alguna Pregunta Més?

Ni el president, Artur Mas, ni l'expresident Jordi Pujol Soley, ni el seu primogènit, Jordi Pujol Ferrusola tenen comptes o dipòsits al banc suís Lombard Odier, segons ha certificat aquesta entitat a un advocat del país helvètic a petició de Convergència (CDC). Els documents a què ha tingut accés EL PERIÓDICO demostren la falsedat de dades recollides en el suposat esborrany d'informe atribuït a la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
31 de juliol de 2013, 19.56 h

#1 santi-cagalló,la gallineta setmesona del III reich,la rentaxones de l'eva braun,la trinxera sense fons de la wehrmatch,al que li cau sempre el sabó a les dutxes de les ss,ARA PORTES NOM JUEU?
#2


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pepo fletxa Terrassa
31 de juliol de 2013, 18.45 h

Quan en un judici s´arribi a la conclusió que les acusacions són certes, llavors ja no seran imputats o càrrecs, sinó que hi haurà una sentencia i aquesta será més penosa o menys pels encausats. Serà llavors quan haurem fet net i sabrem exactament què ha passat, fins aquell momento trobo força aventurat emetre sentències. Tampoc ho he fet en esl casos ERES, Bárcenas, Gürtel, Noos, Matas, etc
Si els unionistes creuen que destronant en Mas per causes reals o no, es desfaran del que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de juliol de 2013, 17.49 h

ui aquests homosexuals espanyols borratxos tornen a dir animalades pròpies dels borratxos espanyols; algu coneix un sol espanyol que no vagi llufat? jo no; españa, país de franquistes, mariques, golfos, borratxos y marianos-bandidos sense calces


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
F.Otetes (o Luis Paredes, como gusteis) fletxa CALIFATO DE CAGALUÑISTÁN
31 de juliol de 2013, 17.03 h


Un ladron ESTELADO y al otro lado, que no quiso satisfacer a mi mujer, aun sabiendo que es una pobre ninfómana y que yo, con mi anorquidismo nu puedo...

Mecago en la vida!!! Por qué habré nacido tan tarado?!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
yo simplemente fletxa catalunya
31 de juliol de 2013, 17.00 h

Espanyallufes,desgraciats,si heu menjat i fins ara esteu menjan gràcies a Catalunya...Les passareu magres quan marxem,quina fam passareu...Pero sabeu que us dic,US FAREU FOTRE.la xuleria us la menjareu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.