directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Figueres, Barcelona i Girona contra el pla Montoro de pagament a proveïdors

Els ajuntaments catalans s'uneixen en contra la modificació del pla Montoro ja que els treu recursos

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'ajuntament de Figueres s'unirà al de Barcelona i Girona per demanar a l'estat que es faci enrere i no lligui el pla Montoro de pagament a proveïdors amb el deute de la Generalitat amb els ajuntaments. Manel Toro, primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Figueres, ha assegurat que la modificació del pla per part de l'estat és una trampa. Ha explicat també que el consistori té la liquidat suficient per afrontar el els 800.000 euros que deu al seus proveïdors, però amb la reforma de la llei, si no s'opta als fons estatals no podrà rebre tres dels sis milions que la Generalitat els deu. Així doncs, Toro ha lamentat que la modificació fa que els ajuntaments que són més bons pagadors respecte els més endeutats. El tinent de l'alcalde figuerenc ha explicat, que el consistori de la ciutat ha fet un gran “esforç” per poder reduir fins a 800.000 euros el que deu als seus proveïdors. Aquesta xifra contrasta de manera important amb els 2.1 milions que devia a primers de juliol i que correspon als pagaments de les factures inferiors a 60 dies.

Manel Toro
Manel Toro

Comparteix
   


Etiquetes

El primer Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, ha explicat avui que l'Ajuntament s'ajuntarà amb els de Girona i Barcelona per tal de fer un front comú i reclamar que l'estat es faci enrere i retiri el canvi legislatiu del Pla Montoro, que fa que els ajuntaments no puguin cobrar el que els deu la Generalitat si no estan inscrits també en aquest pla.

 

Manel Toro ha destacat que des del consistori figuerenc s'ha fet un esforç molt gran per poder reduir fins a 800.000 euros el deute que tenia amb els seus proveïdors. Així doncs, degut a la bona situació que la tresoreria de la qual l'Ajuntament de Figueres disposava, estaven estudiant no acollir-se al pla Montoro de pagament de proveïdors. Toro ha explicat que aquesta decisió estava subjecta al cobrament de tres dels sis milions d'euros que la Generalitat, que sí optarà al pla estatal, deu al consistori figuerenc.
 

Així doncs, Toro ha remarcat que amb els tres milions d'euros de les transferències de la Generalitat i la possibilitat existent de demanar una pòlissa de crèdit en millors condicions que les que demana el pla Montoro, l'Ajuntament de Figueres es veia en condicions de garantir en vistes al 2014 els pagaments al proveïdors en 60 dies i, fins i tot, es veien en cor de reduir-lo fins a 30 dies.


Toro, ha lamentat que la situació en la que es trobaven hagi fet un gir de noranta graus amb aquesta modificació de la llei, que supedita el cobrament de les transferències pendents de la Generalitat als ajuntaments a que aquests optin també al pla estatal. Toro ha assegurat que aquesta només penalitza als ajuntaments que estan més sans a nivell econòmic i aconsegueix “reduir el marge de maniobra” del consistori de Figueres a l'hora d'organitzar el seu pressupost.

 

Així doncs,Figueres s'unirà a Barcelona i Girona per fer un front comú i reclamar a l'Estat que retiri aquesta modificació de la llei i que permeti que els ajuntaments que no optin al pla de pagament a proveïdors puguin rebre igualment les partides que els deu l'administració autonòmica. Així, el tinent d'alcalde ha assegurat que els ajuntaments estan fent un treball comú per aconseguir un canvi en aquesta normativa.

Amb tot, Toro ha avisat que si l'Estat no canvia la seva postura, la ciutat de Figueres es podria "veure obligada" a optar al pla Montoro per podar cobrar el que li deu la Generalitat. D'aquesta manera, ha assegurat que el canvi de llei de l'Estat "és una forma estranya que s'han inventat" per finançar les administracions autonòmiques, i no als ajuntaments com era el l'objectiu inicial.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
2 d'agost de 2013, 12.44 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
2 d'agost de 2013, 10.41 h

NO hi ha res pitjor per un país que les majories absolutes àmplies, que actuen com a dictadures. El PP està com peix a l'aigua i fot tot el que pot per anorrear Catalunya. El que no s'entent és perquè no estan per la feina, treure españa de la crisi i només estan per destruir una part d'españa segons ELLS que els és molt beneficiosa, matar una regió económicament hauria de ser penalitzat per la llei internacional. És una manera de fer la GUERRA i no s'huria de permetre, és un atac ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
marisa fletxa 43890
2 d'agost de 2013, 09.43 h

Ayuntamens de Catalunya,no us deixeu enrredar per les trampes que és puguin treure de la màniga aquets pocavergonyes d'espanyols,hem d'estar tots alerta,perqè ells no pararan d'inventarse lleis i posar-nos trampes.....El que també és molt important, és que la generalitat ha de crear l'agenda publica,on es puguin pagar els impostos a tavés de qualsevol banc,ja que molta gent de pobles petits no es poden desplasar ho els va malament fer-ho ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Biure fletxa 08192
1 d'agost de 2013, 22.38 h

Si no espabilem cantarem el CARA AL SOL...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
marisa fletxa 43890
1 d'agost de 2013, 22.11 h

GENT....em deixava la t


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
marisa fletxa 43890
1 d'agost de 2013, 21.36 h

Estic d'acord amb tu Joan,clar per això es volen fer càrrec ells dels pagaments als ayuntaments i proveidors,per poder controlar-ho tot ells i reduir la capacitat del govern català....quin fastic de gen. visca la terra lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
joan fletxa 43890
1 d'agost de 2013, 21.02 h

Els espanyols només han pogut dominar-nos per la força de les armes, mai per la raó.
Ara no poden fer servir els tancs per la opinió internacional, per aixó volen sometrens amb un escanyament economic ó menyspreian les nostres institucions (per cert mes democratiques i antigues que les seves).
No tenim que caure amb provocaciones i mantenirnos ferms amb la nostra voluntat.
Visca la terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.