directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Berlusconi, un culpable que també se salva

Tot i ser condemnat a quatre anys de presó pel Tribunal Suprem, Berlusconi l'esquiva per edat i podrà tornar a la vida política quan ell vulgui sense impediments

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de les polèmiques diverses any rere any de la mà de Berlusconi, l'exprimer ministre italià ha estat condemnat pel tribunal suprem a quatre anys de presó per Frau Fiscal. El Tribunal Suprem va confirmar ahir la condemna dictada pel Tribunal Penal de Milà el passat Octubre. La condemna inhabilitava també l'exprimer ministre italià de poder exercir qualsevol càrrec públic durant tres anys, fet que el Tribunal Suprem ha rebutjat. Aquesta decisió del Tribunal Suprem suposa que a part de evitar anar a la presó per l'edat, Berlusconi podria continuar la seva carrera política, tot i que cal espera el que torni a decidir el Tribunal Penal de Milà. Aquesta ha sigut la condemna després de que Silvió Berlusconi hagi estat confirmat com a culpable d'inflar els preus dels drets televisius del seu grup Mediaset de manera artificial, i d'haver enviat els beneficis obtinguts a paradisos fiscals.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

Comparteix
   


Etiquetes

Ahir, El Tribunal Suprem Italià va confirmar la condemna de quatre anys de presó per a Silvio Berlusconi, exprimer ministre italià, per frau fiscal, que ja va ser realitzada per el Tribunal Penal de Milà el passat octubre. Així doncs, el Tribunal Suprem ha confirmat la condemna, però ha rebutjat la part d'aquesta on s'inhabilitava a Berlusconi de poder exercir qualsevol càrrec públic durant tres anys. D'aquesta manera Berlusconi podrà esquivar la presó però a més a més podrà continuar amb la seva carrera política.

 

Culpable de frau fiscal

 

Amb la sentència d'ahir del Tribunal Suprem, Berlusconi va estar confirmat culpable de frau fiscal, per inflar els preus dels drets televisius del seu grup Mediaset, i per desviar-ne els beneficis a paradisos fiscals.

Segons la fiscalia, les operacions realitzades en el cas Mediaset, que consistien en la comercialització dels drets de transmissió de pel·lícules dels Estats Units pel grup audiovisual de Berlusconi, haurien tingut un valor de 470 milions d'euros, dels que es va inflar de manera totalment artificial els preus reals dels drets de transmissió per tal de desviar els beneficis obtinguts a paradisos fiscals.

 

Esquiva la presó i pot continuar la carrera política

 

Berlusconi ha estat condemnat a quatre anys de presó, pena que s'ha confirmat pel Tribunal Suprem. Tot i això amb la Llei de l'Indult, aquesta pensa es veuria rebaixada a només un any de presó. Per tant, Berlusconi no acabarà entrant a la presó, i passarà aquest any en arrest domiciliar o realitzant tasques per a la comunitat.

 

Aquesta condemna s'ha aplicat degut al frau fiscal comés per Berlusconi, que hauria acumulat quasi 280 milions d'euros de manera fraudulenta. Tot i això, la majoria de delictes han prescrit, i la condemna només es refereix a l'evasió de set milions d'euros relacionats amb les declaracions d'impostos del grup Mediaset al 2002 i 2003.
 

Així doncs, el cas de Berlusconi, torna a ser un exemple de frau i corrupció en el que el culpable surt, finalment, bastant ben parat del seu delicte, i podrà tornar a la seva carrera política quan vulgui, i si es escollit tornar a cobrar de l'Estat. Esperem que en els casos de corrupció Espanyola la justícia apliqui més mà dura, i cap culpable es salvi de la pena que realment es mereix.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Francesc Novoa fletxa Palafrugell
2 d'agost de 2013, 17.48 h


Igualment que els espanyols, els italians especialment els del sud semblen bojos a l'hora de votar. Que el Berlusconi no és un "cavaliere" sinó un mafiós de la pitjor espècie era evident d'abans dels seus mandats. No sé com la gent italiana el va poder votar. És clar que els espanyols varen votar l'impresentable Aznar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Hernand fletxa Girona
2 d'agost de 2013, 12.34 h

Fàstic, fàstic, fàstic !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.