directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Advocacia Catalana també en contra de les polítiques del Govern espanyol

El Consell d'Advocacia Catalana demanara la Generalitat que es faci un front comú per evitar que el govern espanyol s'apoderi de la justícia gratuïta catalana

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El Consell de l'Advocacia Catalana rebutja fermament a proposta d'abaixar en un 30% les retribucions dels advocats que realitzen torns d'ofici en el marc de la justícia gratuïta i qualifica aquesta política com un intent, per part del Govern espanyol, de voler-se apoderar de la justícia gratuïta catalana. L'advocacia Catalana ha recordat que la justícia catalana gratuïta és una competència de la Generalitat de Catalunya, i cal evitar que passi a estar en mans del Govern espanyol. Per aquest motiu, des de l'Advocacia s'ha demanat que es faci un front comú per evitar aquest apoderament per part de l'estat espanyol. Miquel Sàmper, president del Consell de l'Advocacia Catalana, ha assegurat que la baixada de les retribucions dels advocats d'ofici és “inacceptable” i que acabarà afectant negativament la justícia gratuïta catalana.

Alberto Ruiz-Gallardón, ministre de Justícia
Alberto Ruiz-Gallardón, ministre de Justícia

Comparteix
   


Etiquetes

El Consell de l'Advocacia Catalana es posiciona en contra de la proposta del Ministeri de Justícia espanyol que pretén abaixar un 30% les retribucions dels advocats en els torns d'ofici pels assumptes de justícia gratuïta. L'Advocacia Catalana veu la proposta del govern espanyol com un intent per apoderar-se de la l'assistència jurídica gratuïta a Catalunya, competència pròpia de la Generalitat de Catalunya. Segons l'Advocacia Catalana, l'aplicació d'aquesta baixada tant “important” de les tarifes del torn d'ofici que es paga a l'actualitat a Catalunya és una mostra d'aquesta voluntat del govern espanyol de fer-se càrrec de la Justícia gratuïta Catalana. L'advocacia creu que la proposara del ministre Gallardón de reduir els preus dels torns d'ofici és “inacceptable” i afectarà negativament la la dignitat de les retribucions que reben els advocats d'ofici.

 

Així doncs, el Consell d'Advocacia Catalana ha decidit proposar al Departament de Justícia que es crei un front comú per evitar que la Generalitat renuncii a aquesta competència, i que el Govern espanyol acabi apoderant-se de la justícia gratuïta catalana.


Miquel Sàmper, president del Consell de l'Advocacia Catalana i degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa, Miquel Sàmper, ha recordat que existeix el compromís amb la Generalitat d'augmentar les retribucions que cobren els advocats d'ofici, quan la Generalitat tingui més recursos econòmics que li ho permetin, i ha assegurat que "lluny de rebaixar-les, les retribucions que cobren els advocats del torn d'ofici, ja de per si prou ajustades, haurien d'incrementar-se” fet que el govern espanyol no comparteix, i no pot passar per davant de la Generalitat i imposar les seves decisions quan es tracta de competències que estan en mans del govern català.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
6 d'agost de 2013, 13.26 h

Comunicado de la Resistencia :

a los españoles:
desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc
iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
pasbort fletxa Vila-real
6 d'agost de 2013, 10.46 h

Però els VOTANTS a quí li tenim que donar més AUTONOMIA per a que NO ENS MAMTINGUIN EN l´ESCLAVITUT OFICIAL?...ja està bé de PROMESES i més PROMESES PER MANTINDRENS EN l´ESCLAVITUT NO? que MOLTS encara siguen CEGOS i MUTS alguns JA em RESSUCITAT i la TOMBA que sempre em ESTAT ARA ENS FA ANGUNIA encara que ens vulguin altra vegada enviar-nos a la tomba MORTS DE FAM!!! i....VOS ENCARA NOOOO HAS RESSUCITAT?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepo fletxa Terrassa
5 d'agost de 2013, 23.36 h

Missatge pel Sr. Sámper. Aquesta és la "torna", després d´haver donat suport tantes i tantes vegades al seus amics, coneguts, saludats i votats del PP, així ens llueix el pèl.
Sempre és bo trovar que els que erren i erren, finalment rectifiquen i prenen el camí recte. El felicito president, tot i que ho fet força tard, ha rectificat.
Ara no perdi el rumb i segueixi fins el final, perquè suposo que vostè també deu veure que amb España, no anem enlloc, oi?
Visca la Terra i el Poble L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
marisa fletxa 43890
5 d'agost de 2013, 23.25 h

El món ho entendrà,que estem vivin una dictadura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
marisa fletxa 43890
5 d'agost de 2013, 23.13 h

Estem cansats d'aguantar garrotades dia si i l'altre també,de que ens robin,sembla que ens agradi que ens vagin trepitjant...Sr MAS,sembla que tinguem la sang d'orxata..es que ens vol veure més malament...sabem que aquesta gentussa no es quedaran quiets,que de cada dia será pitjor,doncs perque els hi donem mès temps?...perque ens cansem d'esperar i abandonem ?.Això no pasara perque si combé sortirem tots al carrer...no els hi donem més temps,fem una dui ja,el septiembre del 2014 poser se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
5 d'agost de 2013, 22.31 h

Tot plegat inacceptable. Espanya es un Estat perillós per a CAT. Suposa la fi de tot plegat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MORTADELOS PEDÒFILS FORA DE CATALUNYA !! fletxa ((*(( Catalunya, PROPER ESTAT LLIURE D'EUROPA ))*))
5 d'agost de 2013, 18.59 h




Quins "exemples" que està donant ESPANYA al Marroc, oi? I diuen que el PEDERASTA PEDÒFIL era un AGENT DEL CNI, un MORTADELO???!!!


AMB GENTUSSA D'AQUESTA BAIXA CATADURA, NO HI VOLEM COMPARTIR RES DE RES.


I N D E P E N D È N C I A ! ! ! ! !

J A ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
S.Curçó fletxa ((*(( Catalunya, PROPER ESTAT LLIURE D'EUROPA ))*))
5 d'agost de 2013, 18.35 h


L'interés del GOVERN DEL PP per l'administració de justícia ÉS INVERSAMENT PROPORCIONAL A LA QUANTITAT DE JUSTÍCIA que tingui la tal administració.

Si els jutges i advocats desitgen ser ben pagats pel govern degenerat i acusat de corrupció del PP, que canviïn de nom i es diguin "Administració d'INJUSTÍCIES", aleshores en Rajoi treurà diners d'allà on calgui, fins i tot dels comptes secrets a les Illes Caiman, suposo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.