directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero promet al PSC que 'estudiarà' la reforma de la llei del TC espanyol

Rebaixa la tensió entre el PSC i el PSOE · Treballen per acostar posicions en el text que també hauria de satisfer els senadors de CiU, ERC i ICV

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

José Luis Rodríguez Zapatero ha expressat aquest dilluns a l'executiva del PSOE la seva disposició a 'estudiar' la proposta de reforma de la Llei del Tribunal Constitucional espanyol (LOTC) quan es presenti formalment al Senat. Ho ha fet en resposta a la intervenció del portaveu del PSC, Miquel Iceta, que ha demanat als socialistes espanyols que donin suport a la iniciativa. Després que Zapatero descartés renovar els magistrats i canviar la legislació, ara PSC i PSOE treballaran per acostar posicions sobre el contingut del text. Els socialistes espanyols també passen pàgina als episodis de tensió entre els dos partits de la setmana passada, i avancen que Zapatero participarà 'com sempre' a la campanya catalana.
josé montilla zapatero
Comparteix
   


Etiquetes
El president del govern espanyol ha canviat d'opinió i ara no tanca la porta de ple a la reforma de la Llei del TC espanyol i promet 'estudiar' el contingut del text i analitzar la fórmula amb què la proposta es presenta a la cambra alta. El PSC veu en les paraules de Zapatero a l'executiva del PSOE un pas endavant després que el passat dimarts el propi president espanyol descartés la reforma quan, des del Senat i en resposta a una pregunta de CiU, va dir que canviar la Llei 'debilitaria la credibilitat' de tot el procés de l'Estatut.

La secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, ho ha exposat amb claredat a la roda de premsa posterior a l'executiva: 'Abordarem i estudiarem la proposta del Parlament de Catalunya amb tranquil·litat, com sempre hem fet, i per tant estem oberts a estudiar aquesta proposta quan arribi formalment i a emetre una opinió quan sigui oportú, i per tant quan la tinguem sobre la taula, sense cap problema'.

Les topades amb el PSC són 'aigua passada'

Zapatero ha expressat el compromís en el transcurs de l'executiva del PSOE després d'una setmana marcada per les manifestacions del conseller Castells, que va retreure a Zapatero la seva manca d'empenta en la defensa de l'Estatut, i del cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, que va desestimar la presència del secretari general del PSOE a la campanya catalana. Totes dues manifestacions van obtenir una resposta contundent divendres des de La Moncloa, que va demanar 'lleialtat institucional' al PSC.

Tres dies després, els socialistes espanyols treuen ferro a la situació. Pajín ha assegurat que les topades són 'aigua passada' i des del PSC s'apunta que els socialistes espanyols entenen que tot plegat és fruit de la 'complexitat' de la política catalana. Segons Pajín, aquesta qüestió ni tan sols ha aparegut a l'executiva del PSOE, i el PSC ja ha 'aclarit' el que van dir alguns dels seus representants. Els ciutadans catalans, ha afirmat, 'saben' que Zapatero 'és el president del govern que més i millor ha entès Catalunya i que més ha impulsat polítiques d'inversió per a ells'.

Zapatero participarà a la campanya perquè és 'un actiu'

En aquest marc, la secretària d'Organització del PSOE ha volgut deixar clar que Zapatero 'per descomptat' que participarà a la campanya del PSC a les eleccions catalanes perquè és 'un actiu' i perquè el PSC i el PSOE 'mai s'han plantejat el contrari'. 'Les relacions entre el PSC i el PSOE són fluïdes i molt bones', ha dit, 'i puc assegurar que el PSC sempre ha tingut la intenció que Zapatero participi a la campanya de les eleccions catalanes'.

Pajín ha aprofitat l'ocasió per desmentir les informacions que apunten que el PSOE ha cridat l'atenció del primer secretari del PSC, José Montilla, aquest cap de setmana arran de les crítiques a Zapatero. 'El PSOE i el PSC parlen de forma habitual amb sinceritat, lleialtat, i mantenint una magnífica relació', ha dit.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
ERC = PSC_PSOE fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 00.43 h

ERC fa el paiasso tant a Madrid com a Barcelona. I el més fotut és que no fa riure ningú. El millor que poden pel país i per la seva dignitat, si els en queda una mica és plegar. Uns altres obriran pas entre tota la brossa que heu deixat al vostre pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
josep m fletxa Vilanova
3 de maig de 2010, 21.29 h

oh, Zapatero ha tornat a prometre. Ara ja sols promet que "estudiarà"...i sols els ho promet als del seu partit, ningú més no se'l creu. Ja estic delerós perquè vingui a fer campanya pel Principat, tinc els ous a cobar, ja estaran deliciosament perfumats aleshores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de maig de 2010, 17.30 h

El SENAT no serveix per a res, per que PP-PSOE i CiU així ho varen pactar ja fa uns quants anys. Tot el que hi puguin dir, afegir o modificar no val per a res.
JA NI HA PROU de mentides I mentiders !! PSC i CIU son CULPABLES d'altra traïció al poble de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Lloret de Mar
3 de maig de 2010, 17.08 h

OK, missatge entes. NO FARA RES DE RES.
Aquest ZP es un pinotxo.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JAN PRESIDENT fletxa Barcelona
3 de maig de 2010, 15.49 h

És clar així guanya temps per pactar la entència castradora de l'estatut amb el PP. I ERC segueix governant amb aquesta gent que tan mal ens vol. I encara si pot ho tornarà a fer. Laporta no ens fallis, només ens quedes tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.