directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC insta el PSC a que 'se separi del PSOE o que calli per sempre'

Acusa els socialistes catalans de 'desenterrar la destral' periòdicament sabent que 'la sang no arribarà al riu'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha instat aquest dilluns el PSC a separar-se definitivament del PSOE per ser realment 'lliure', i si no ho fa li demana que 'calli per sempre'. Per Ridao 'ja cansa' que els socialistes catalans es dediquin a 'desenterrar la destral de guerra' periòdicament, quan saben perfectament que 'la sang no arribarà al riu'. Ridao no ha estalviat crítiques a CiU, a qui ha acusat de no voler res més que 'deixar amb el cul a l'aire' el PSC al Congrés. Ridao s'ha obert a votar la resolució del Parlament quan CiU la porti al Congrés, però ha instat el líder de la federació, Artur Mas, a entendre's primer amb el president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla.

joan ridao, erc, esquerra
El secretari general d'ERC, Joan Ridao.

Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional d'ERC, Ridao ha carregat tant contra PSC com CiU. Per ell, mentre la federació no busca res més que deixar 'amb el cul a l'aire' els socialistes catalans al Congrés traslladant la votació del Parlament a la Cambra baixa, el PSC és incapaç d'arrossegar el PSOE en la defensa de l'Estatut i la mateixa renovació del TC.

El també portaveu d'ERC al Congrés ha instat el PSC a 'deixar-se d'històries' i 'separar-se' del PSOE, perquè 'no és lliure del tot malgrat que ha fet gestos valents per exhibir un cert múscul davant PSOE'. 'El millor seria o que se separés del PSOE o que calli per sempre, perquè ja comença a cansar que vagi desenterrant la destral de guerra periòdicament per exhibir múscul davant el PSOE' però mai se'n desmarquen.

Ridao ho ha dit després de les crítiques del conseller socialista Antoni Castells al PSOE i després que Montilla desautoritzés el seu director de campanya del PSC, Jaume Collboni, que va admegtre que no és prudent que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, faci campanya pel PSC a Catalunya.

Després que CiU anunciés que portarà la resolució del Parlament al Congrés, Ridao no ha descartat votar-la, tot i que ha recordat que el text aprovat per CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA a la cambra catalana parla del Senat i no del Congrés. Això sí, ha instat Mas i Montilla, com a principals 'abanderats' de la defensa de la resolució del Parlament a entendre's primer. L'enfrontament de CiU i PSC, per Ridao, és la mostra que el front unitari del Parlament, 'es comença a esmicolar'.

Ridao ha insistit que el PSC i CiU, amb la resolució del Parlament –que ERC no va voler signar però va votar a favor- només intenten evitar que els 'esclati la bomba' de la sentència del TC abans de les eleccions per evitar que els comicis catalans es converteixin en un plebiscit sobre la viabilitat de l'autonomisme, del que creu que ambdós partits en poden 'sortir escaldats'. Més encara tenint en compte que 'res del que demana resolució s'acabarà complint', perquè ni el PSOE ni el PP estan per la labor.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
4 de maig de 2010, 18.56 h

#5 Com pots dir, amb tots els meus respectes, aquestes bajanades quan no saps encara si en Laporta es presentarà ???. Per bé de Déu, és que ja saps quines són les seves idees i el seu programari ???. Si fins i tot encara no ha muntat el seu partit ???. Perquè és clar, ell, en Laporta vol un partit per a ell solet. I si es presentés i no sortís amb la victòria que el duria a la Presidència de la Generalitat (res de ser un senzill conseller o diputat, segons paraules d'ell mateix, en un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 de maig de 2010, 15.01 h

#6 Està clar que els d'ERC preferiu un estat progre de boqueta, d'esquerretes encara que sigui pobre i submís amb España, a tenir un Estat independent amb un govern liberal que aixequi el nivell econòmic de Catalunya a l'alçada de Dinamarca. Per cert us contradieu quan demaneu ser un estat associat del USA i manifesteu que Catalunya ha de ser d'esquerres sí o sí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
pere fletxa barcelona
4 de maig de 2010, 13.51 h

#5 però Laporta quan va a explicar l'estat que vol si va ser d'esquerres o de dretes, i Reagrupament el mateix. Jo vull un estat, però no qualsevol estat. NO MÉS DIVAGACIONS, i que diguen que estat volen. Populisme en el futbol, en la política ens juguem l'educació , la sanitat,etc. NO MÉS DIVAGACIONS PER FAVOR. Si Laporta i Reagrupament van a construir un estat de pandereta, millor que es queden en la seva casa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ARA LAPORTA fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 00.03 h

Aquests líders de pa sucat amb oli, xitxarel.los i titelles llepants del poder español no es mereixen que els votem. Ni ERC, ni CiU, ara RCAT i si pot ser amb Laporta al capdavant i veureu com tots es posen les piles. Fotem-los un bon cop allà on més els dol, que és a la URNA. És l'única manera d'obligar-los a formar un govern sobiranista. Imagineu-vos uns resultats com aquests: CiU 55, ERC 11, RCAT 9...PSC 35, ICV 12, PP 10, ANGLADA 3: L'única possibilitat REAL de demostrar que els sob... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
FINS ALS COLLONS DELS LLADRES A CASA NOSTRE fletxa V I A F O R A C A T A L A N S
3 de maig de 2010, 21.07 h

ATENCIÓ: Algú amb dos dits de front, es creu que en montilla, un gestor de poca monta, ell, tot solet, s'ha despenjat del psoe ecspañol, apadrinant i signant, un paper mullat que insta al "senado i al gobierno de ecspaña" (que no a las cortes, ha ha ha) a que renovi el TC ??????????? ++++ha ha ha ha ha. Tot aixó de fer veure que el psc es diferent del psoe, es un tàctica, una maniobra del sociates ecspañoles, encapsalats per en "zp, àlies al mentider compulsiu" "àlies el prometo, i el a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de maig de 2010, 20.45 h

Jo insto a Esquerra a que 'se separi del PSC-PSOE o que calli per sempre'


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de maig de 2010, 18.53 h

Acusa els socialistes catalans de 'desenterrar la destral' periòdicament sabent que 'la sang no arribarà al riu'

SI FA NO FA EL MATEIX QUE FEU VOSALTRES ENTRE TRIPARTIT I TRIPARTIT


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARA, ERC fletxa ESTERRI d'ANEU
3 de maig de 2010, 17.56 h

Hem sembla mol que es quedaran MUTS per a sempre mes. Que de fet, seria un bon començament per intentar incorporar.los al projecte independentista i nacional d'una Catalunya LLIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.