directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els empresaris tornen a entronitzar avui Miquel Valls com a president de la Cambra

Avui se celebren eleccions a la junta directiva de la Cambra de Comerç de Barcelona · El col·lectiu ImpliCat denuncia que 'ja estan dades i beneïdes'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'empresariat barceloní té avui una cita amb les urnes. La Cambra de Comerç de Barcelona, entitat que aplega totes les empreses que exerceixen activitats comercials, industrials o navilieres a la demarcació de Barcelona, celebra avui les seves eleccions internes per tal de renovar els 69 membres que conformen el plenari que governa l'entitat. Però ImpliCat, el principal col·lectiu opositor a l'actual president, Miquel Valls, ja va denunciar la setmana passada que el procés electoral pràcticament s'havia acabat el 8 de març, quan va finalitzar el termini del vot per correu: 'Les eleccions ara ja estan dades i beneïdes'. A les eleccions de fa quatre anys, només va votar un 2,07% del cens. D'aquest ínfim percentatge, la gran majoria va ser de vot per correu.
miquel valls
Comparteix
   


Etiquetes
Miquel Valls presideix la Cambra de Comerç de Barcelona des del 2002. Per bé que el president de la patronal Cercle Català de Negocis (CCN), Ramon Carner, està disposat a disputar-li el càrrec si aconsegueix ser nomenat membre del ple, Valls ho té pràcticament tot a favor per a tornar a accedir-hi i eternitzar així el seu mandat fins el 2014.

Així mateix, ImpliCat denuncia que la inconcreció del programa amb què Miquel Valls s'ha presentat a les eleccions, afirmant solament que 'a partir del 2010 ens proposem que la Cambra segueixi sent un dels models decisius i dinamitzadors de l'economia, amb una vocació clara d'ajuda a l'empresa i al empresari autònom, recolzant-lo en aquests moments de crisis.'

Entitat endogàmica
'Qui ahir formava part del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, determina qui en formarà part demà', va denunciar la setmana passada el portaveu d'ImpliCat, Jordi Plana, posant com a exemple la incongruència que suposa el fet que el termini del vot per correu finalitzava abans que el nomenament dels candidats.

És per això que l'objectiu d'ImpliCat no són pròpiament aquestes eleccions, sinó que tenen la vista posada en les d'aquí a quatre anys, quan esperen haver pogut modificar el sistema electoral de l'entitat i garantir unes mínimes condicions democràtiques.

El procés electoral
El ple de la Cambra de Comerç barcelonina és format per 69 vocals, 60 dels quals escollits per sufragi directe dels membres de l'entitat -un per cada sector empresarial- i els 9 restants són designats per les 'organitzacions empresarials intersectorials i territorials més representatives de la demarcació de la Cambra' -Pimec i Foment, a la pràctica.

De les 60 places de vocal (pdf) que s'escullen per sufragi directe, a 45 només s'hi ha presentat un aspirant, a Valls. Per tant, només hi haurà confrontació electoral en una quinzena de les 60 vocalies.

10 dels aspirants a ocupar una d'aquestes places en disputa són d'ImpliCat, 3 del CCN i un més va per lliure. Quan el conjunt dels associats hagi votat i s'hagi constituït el ple, els seus 69 vocals escolliran el president de la Cambra, tres vicepresidents i un tresorer. Si Carner aconsegueix la plaça de vocal i forma part del ple, va anunciar a directe!cat que presentarà la seva pròpia candidatura per optar a la presidència de l'entitat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pere fletxa Blanes
4 de maig de 2010, 20.47 h

#4 Tu ets tonto o ho fas veure, pq la veritat més clar l'aigua. ERC = PSC = MIQUEL VALLS. A mi se me'n fot CiU. Els que m'avergonyiu com a independentista sou vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
´jordibcn fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 20.38 h

#1 O sigui aquest candidat és un candidat d´Esquerra, entenc,
#3 O sigui els del TRIPARTIT inclòs ERC , tenen per candidat el sr. Valls, o vols dir que un candidat d´ERC els de CiU no el poden votar pas? .
Francament no t´entenc, però els de CiU a tot això a qui dels dos voten, un segons tu candidat del PSC o un també segons tu candidat d´ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
PERE fletxa BLANES
4 de maig de 2010, 17.08 h

#2 Impossible mentre manteniu el Tripartit i ataqueu sistemàticament qualsevol iniciativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
´jordibcn fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 16.00 h

#1 I si els Convers li donessin ajut , seria possible guanyar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere fletxa Blanes
4 de maig de 2010, 14.06 h

Aquest paio contra el que lluiteu és el principal valedor del socialisme català. E lluita amb el PSC allà on no té res a fer com la Cambra o el Congrés de Madrid, i allí on podria derrotar-lo i fer-lo saltar pels aires, al Parlament de Catalunya, no solament no l'ataca sinó que l'adora i l'enforteix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.