directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Lluçanès reclama ser una comarca amb tots els ets i uts

El Lluçanès intensifica les seves reivindicacions per aconseguir la condició de comarca

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Lluçanès, territori format per tretze municipis, dels quals onze formen part d'Osona, un del Berguedà i un del Bages amb un total de 8000 habitants continua les seves reivindicacions per aconseguir la condició de comarca, degut al projecte de Llei de governs locals aprovat per la Generalitat que començarà la seva tramitació parlamentària al setembre. Eva Boixadé, alcaldessa de Llucà i una de les portaveus de la plataforma el “Lluçanès és Comarca”, ha criticat el nou llindar de 15.000 habitants necessaris per crear una comarca que exigeix la nova llei. Des de la plataforma, es qualifica la nova llei com una mesura "desproporcionada", encara més greu si es té en compte la reivindicació del Lluçanès "ja ve de lluny". Des de la plataforma “El Lluçanès és comarca” fa temps que es lluita per aconseguir la comarca, ja que la plataforma va néixer fa 12 anys quan la Generalitat va descartar la possibilitat de que el territori esdevingués independent.

El Lluçanès és comarca
El Lluçanès és comarca

Comparteix
   


Etiquetes

La Plataforma “El Lluçanès és comarca” continua les seves reivindicacions per aconseguir la condició de comarca pel territori degut al projecte de Llei de governs locals aprovat per la Generalitat que començarà la seva tramitació parlamentària al setembre. L'any 2010 el Lluçanès ja va demanar formalment a la Generalitat poder ser constituït com una nova comarca dins el mapa català. Boixadé ha recordat que aquella proposta no va rebre mai resposta. Ara, des de la Plataforma, es sorprenen i es molesten perquè la Generalitat ha aprovat un projecte de Llei de governs locals amb un llindar mínim exigit de 15.000 habitants per poder ser comarca.


 

Ara, amb el projecte de Llei que tira endavant l'administració, des de la plataforma es creu que és el moment clau per tornar a intensificar les seves reclamacions. Boixadé ha explicat que no es tracta d'un reivindicació que vingui d'aquests últims anys, sinó que ha assegurat que la comarca del Lluçanès existeix des de fa molts segles, i ha assegurat que “té un aval històric molt important darrere”.Per altra banda, l'alcaldessa ha remarcat que "hi ha tota una experiència de gestió intermunicipal i econòmica de la comarca, i també, darrerament, de diferents serveis que proporciona el Consorci del Lluçanès".

Boxadé ha volgut destacat que la independència del Lluçanès coma comarca no generaria duplicitats administratives ja que el Consorci del Lluçanès ja treballa de manera mancomunada i en xarxa.
En aquest sentit, Boixadé reivindica que "no hi ha dret" que després dels esforços per establir un treball en xarxa "que funciona" als tretze municipis, "ara ens posin un llindar mínim, una xifra, per poder ser comarca, i que ens deixa fora de joc".

L'alcaldessa també ha remarcat que es tracta de la voluntat d'un poble que hauria de ser respectada, i ha explicat que la gent del territori “reconeix el Lluçanès com a comarca”. La gent defensa aquesta condició i ho mostren amb banderes reivindicatives als balcons, o adhesius en els vehicles.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
12 d'agost de 2013, 00.16 h

#10 Lo que pasa es que en verano la cria de gusanos no es su mejor momento,por eso me entreno con capullos como tu,imbécil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 d'agost de 2013, 00.15 h

#11 Tu culo si que debe ser patrimonio de la humanidad!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 d'agost de 2013, 19.46 h


Gràcia també podem ser comarca, tenim més habitants i de pas demanar la independència de Barcelona i Catalunya o el dret a decidir que es mes cool.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 d'agost de 2013, 17.15 h

#9 que eres un paleto , imbécil , quien te va a comer el culo a ti , idiota , si pagas lo que sea por pillar y no lo consigues , tonto del culo !!!
Que paleto tienes q ser para estar haciendo el retrasado mental por aquí en vez de divertirte ahora en verano , que triste y que paleto eres ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 d'agost de 2013, 10.33 h

#7 Quieres conguitos,imbécil?l,comeme el culo!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
H. Ramió fletxa CATALUNYA COMTAT GRAN
11 d'agost de 2013, 09.23 h


#7 Tu "LUCAS", ets idiota des de la pell fins el moll del ossos, i el que és pitjor, a més d'idiota ets un patá franquista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
11 d'agost de 2013, 03.26 h

#6 eres tonto
Además , eres un paleto atolondrado , no te comes una mierda , garrulo , por eso pierdes el tiempo aquí , porque eres tonto y no pillas ni pagando , aldeano


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 d'agost de 2013, 19.43 h

#5 De puta madre a ver si así de una vez te pones a trabajar en algo que no sea la degustación viciosa del pepino ibérico por los lavabos de la renfe,pequeña puta impotente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
F.OTETES fletxa CALIFATO DE CAGALUÑISTÁN
10 d'agost de 2013, 18.56 h

¡¡¡¡¡¡¡¡CONSULTA SOBERANISTA EN CAGALUÑA YA!!!!!!!!!!!!!

Que conste que en Madrid, Valencia y Aragón estamos ANSIOSOS por que CAGAluña haga la consulta independentista y la secesión, si se lo permite el ejércit, ya SERÍA LA HO STIA.

Si solamente con decir que iban a hacer una consulta ya se logró todo esto...imaginemos la de empresas a las que tendremos que dar la bienvenida con un simple amago de secesión:

LUNGREN FLETZER: "VOLKSWAGEN-AUDI ABANDONARÁ CAGALUÑA EN CASO DE SE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'agost de 2013, 18.11 h

#3 Lo único que aporto franco a Catalunya

http://youtu.be/UhNtpKvt02E


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.