directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El CCN titlla Navarro d’indocumentat amb mala fe

El Cercle Català de Negocis demana als polítics que “no parlin sense dades” i llista 46 empreses del món que des de l’11S12 i fins al juny d’enguany inverteixen al país.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

El Cercle Català de Negocis ha volgut replicar amb un rotund estudi les afirmacions que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va fer aquest dissabte, quan va assegurar que el procés sobiranista està frenant les inversions a Catalunya. Navarro, amb aquestes declaracions, s’afegia a les que mesos abans havia fet Alícia Sánchez Camacho i diversos representants de l’executiu espanyol. Pel CCN, “és una decepció més, però no pas nova” que confirma “la deriva que ha près la direcció del PSC contra el procés sobiranista català, allunyant-se del clam del seu poble per defensar, en canvi, postures pròximes a la dreta catalana i espanyola”.
 
Fins al juny de 2013 hi havia previstes inversions estrangeres a Catalunya per valor de 2.400 MM d’eur
 
 
Els empresaris sobiranistes neguen Navarro, l’acusen de “parlar sense dades” i el rebaten amb números: des de l’11 de setembre de 2012, data de la gran manifestació en favor de l’Estat propi, fins al juny d’enguany, quaranta sis corporacions multinacionals han anunciat grans inversions a Catalunya. Són firmes de sectors tan diversos com les Tecnologies de la Comunicació, la moda, la distribució, el financer o l’automovilístic, per només citar-ne algunes i de procedències també diverses (Japó, Holanda, Brasil, els Estats Units, Suècia i un llarg etcètera). Les inversions anunciades estan enfocades a sectors considerats de valor afegit mitjà-alt, i signifiquen un import de quasi 2.400 MM d’euros, i han comportat la creació de 9.000 llocs de treball.
 
 
Altres dades que conviden a l’optimisme pel que fa a la captació d’inversions estrangeres és que durant el període 2006-2010, el número d’empreses estrangeres a Catalunya va créixer un 13% i es pot comprovar que hi ha una concentració d’empreses estrangeres al Principat en relació a la resta de l’Estat, especialment nipones, italianes, nord-americanes i franceses.
 
La demanda catalana d’un Estat propi no està tenint un efecte negatius sobre les inversions estrangeres a Catalunya
 
Si bé el CCN reconeix que moltes multinacionals han traslladat a Madrid la seva seu per “l’efecte capitalitat”, segons l’FDI European Cities and Regions del 2012-13, Catalunya és la segona millor regió d’Europa després de North-Westfalia, a Alemanya, i la tercera regió més atractiva per darrera del Gran Londres i l’Ille-de-France. Pels empresaris sobiranistes les conclusions són clares: la demanda catalana d’un Estat propi no està tenint un efecte negatius sobre les inversions estrangeres a Catalunya; i amb una Catalunya Estat l’efecte capitalitat que ara exerceix Madrid quedaria neutralitzat i el país es convertiria en un pol d’atracció per a més multinacionals que, per manual operatiu, sempre obren seu a nous països.
“Per sort”, diu el Cercle Català de Negocis, “els empresaris i inversors tenen en compte a l’hora de planificar les seves inversions una anàlisi DAFO de fortaleses, debilitats, oportunitats i amenaces i no les opinions dels que han enganyat sistemàticament a la UE i han portat Espanya al col·lapse econòmic i a la gestió d’un deute impagable”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Ll.B. fletxa Vallés Oriental. Països Catalans.
16 d'agost de 2013, 10.24 h

#13
- Primer de tot respecte el Govern de Catalunya seria plenament responsable si tingués competéncies plenes. Si no sabem quines competécies té i quins mitjans, sobretot econòmics, disposa no podem dir si ho fa bé o malament. Normalment aquestes dades no les sabem ningú. El que si sabem es que hi ha 16.000 millons d'euros de deficit fiscal i si no vaig equivocat (no tinc més dades ni memòria que la majoria) estant barallant-se o el que necessitarien per sortir del pas seria uns 2.00... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
15 d'agost de 2013, 18.40 h

Pedro, no sé si tu, com el terrassenc del que parlem, el Navarro, viviu del partit, el que està clar és que dieu mentides i manipuleu. Sense una rèmora centralista que no ens deixa desenvolupar i a sobra ens espolia, s’acabarien els nostres problemes i els últims indicadors ho confirmen. Pot ser que el vostre xollo s’acabés ¡¡*¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
15 d'agost de 2013, 12.11 h

Visca Catalunya Lliure !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Francesc fletxa Barcelona
15 d'agost de 2013, 11.27 h

Srs. Jo, fins els 24 anys hi era a un poblet de Màlaga. Jo que no visc a l'Hospitalet i si que escric en català, tots els dies i a tota hora. He sentit, Varies vegades, el que diu i com ho diu, en el vídeo el veí de l'Hospitalet i nascut a Melilla. Comparteixo fil per randa i el felicito, fonamentalment, per que no ofèn a ningú, dona la cara, no s’amaga com tants d’altres i fa una síntesi esplèndida, valorant fets i conceptes, que ens obliga a donar-li una elevada qualificació. N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
F.Ibló fletxa Catalunya enviarà a fer punyetes a tota la XURMA franquista xupòptera i pancastellanista.
13 d'agost de 2013, 18.06 h





#14 PERRO de Terrassa: tu sí que ets un NINIO DESNUTRIDU, altrament no seria possible que fessis uns comentaris tan ridículs, pobre IDIOTA.




Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pedro fletxa Terrassa
13 d'agost de 2013, 14.14 h

Y 50.000 niños menores en Cataluña desnutridos y el Gobierno con su cómplice ERC, mirando a otra parte, no quieren ni comentarlo en el parlamento.

Y cada vez hay mas gente rebuscando por las basuras y los comederos sociales (ONGs) desbordados y los bancos de alimentos desbordados.

Donde está el rendimiento del aumento de empresas que invierten en Cataluña?
En los paraisos fiscales donde tienen sus cuentas los de siempre.

Muerte al Régimen nacionalista que ha secuestrado a la población... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pedro fletxa Terrassa
13 d'agost de 2013, 13.52 h

#12

Te parece poco los datos de la gente que está en el paro, y los jóvenes titulados que se están marchando de Cataluña, el único empleo que se está creando es temporal por la temporada de verano y con unas condiciones y sueldos de miseria.

Repito estos pseudos empesarios del Circulito lo que tendrían que hacer es crear empleo (como son tan listos) que es lo que realmente le preocupa a la gente y dejar de generar odio y separación entre los catalanes, seguro que son los primeros en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
13 d'agost de 2013, 09.14 h

#6 Com saps que no generen ocupació? Quines proves en tens? Sembla que del bando espanyol es pot difamar sempre sense aportar dades. Al menys ells t'aporten unes dades. Contrasta-les i contrarresta-les si pots. I si no crec que el més prudent es callar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
D.Cusí fletxa Olot
13 d'agost de 2013, 07.18 h

#5 Quanta son que ve després de la masturbació del migdia, oi romántic passat de moda?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
D.Cusí fletxa Olot
13 d'agost de 2013, 07.16 h

#8 PERRO de Terrassa, tu segueix rebuscant entre els cubells d'escombreries, que amb un xic de sort hi trobarás l'esmorzar d'avui, per a tu i per a tots els teus, si busques bé i calles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.