directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 19:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC sacseja la caverna al solidaritzar-se amb Gibraltar

Els republicans posen al descobert l’Espanya intransigent i donen suport als 30.000 gibraltarenys reclamant el seu dret a decidir

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El portaveu d’ERC al Congrés, Alfred Bosch ha enviat una carta de solidaritat al Ministre en Cap de Gibraltar, fabian Picardo, compartint la idea de que la solució és el diàleg i el principi d’autodeterminació, i per mostrar “les nostres simpaties arran de la situació de crisi imposada al seu poble”. Bosch també ha lamentat profundament “els abusos i el bullying que el govern espanyol aplica als ciutadans”, i que afecta també als treballadors espanyols.  Pel diputat el PP actua així “amb la única intenció de desviar l’atenció dels seus propis escàndols interns i financers, però quan el ministre José Manuel García-Margallo diu el que diu, no és per obligació sinó per convicció" .

Comparteix
   


Etiquetes
El poder espanyol no creu en les urnes
 
En declaracions a l’agència EFE, Bosch ha assegurat que no respectar la voluntat dels gibraltarenys "és la prova del cotó que el poder espanyol, en aquest cas el Govern del PP, això de la democràcia s'ho creu només quan li convé", i ha afegit que, si creu a les urnes, "per què no vol parlar amb els representants democràtics dels gibraltarenys?". "Com es pot seguir dient que Gibraltar és una colònia britànica quan els habitants d'aquesta suposada colònia, no només voten lliurement el seu govern, sinó també sobre la seva pertinença a un Estat?", ha afegit Alfred Bosch. En tot cas, ha seguit preguntant, "si Gibraltar, que ha decidit el seu estatus votant, és una colònia, què se suposa que és Catalunya quan la seva gent no la deixa votar lliurement per exercir el dret a l'autodeterminació?".
 
 
Bosch afirma que “La vostra llibertat és la nostra llibertat” i encén la caverna

A la carta, escrita en anglès i català, Bosch  fa arribar a Picardo “els sentiments d’amistat i solidaritat amb els gibraltarenys” i “la condemna dels mètodes usats pel poder Espanyol”. El diputat republicà ha explicat que ERC  es solidaritza "amb les 30.000 persones molt respectables que són els ciutadans de Gibraltar i que han decidit, votant dues vegades per si hi havia dubtes, que ells no volen pertànyer al Regne d'Espanya", i s’ha mostrat convençut que ‘l’única solució a la qüestió del Penyal, així com a la qüestió de Catalunya, passa pel diàleg, les urnes i  el principi d’autodeterminació. Cap litigi no hauria de ser gestionat sense consultar la població afectada, i conclou amb un recordatori molt clar:“La vostra llibertat és la nostra llibertat”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
Joaquim fletxa Castelldefels
16 d'agost de 2013, 03.44 h

#42 -> Tu tens la llibertat de ser ho que vulguis, ningú t'obliga a res, però democràcia té poc a veure amb això i té poc a veure amb les votacions, això és només una part.
Que passa, que si decidim entre tots que matem els negres és democràtic fer-ho? No, va en contra de les lleis.
Jo no vull ni deixo de voler ser basc, simplement ho sóc, m'agradi o no, i no tinc la sort de sentir-me especialment orgullós d'això, ni deixo d'estar-ho.
El fet que els gibraltarenys se sentin angleso... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
KPLL fletxa Barcelona
15 d'agost de 2013, 08.26 h

#39 Trobo correcta que vulguis ser espanyol, jo no ho vull ser, la diferància és que mentres jo no obligo nungú a que sigui o no sigui, a mí m'impedeixen ser el que jo vull.
Ont és la democràcia? Dons la democràcia és darrera una consulta i acatar la decisió de la majoria. Aixó és democràcia, la resta és tiranía


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
14 d'agost de 2013, 19.05 h

Todo por la patria coño.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Frederic fletxa Barcelona
14 d'agost de 2013, 17.28 h

Penso que no es pot comparar Gibraltar amb Catalunya. Gibraltar és un cau de foragits, un paradís fiscal, una banda de contrabandistes, etc. que té uns inicis un tant incerts. En canvi Catalunya té Història, llengua pròpia, una gran cultura en molts àmbits i la gent, en general, és treballadora i amb molt de seny. Com a tot arreu, sempre hi ha alguna excepció. La caverna faria bé en tancar la boca al menys en aquest cas...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Taputamare fletxa Barcelona
14 d'agost de 2013, 15.31 h

#33 No voldràs ser espanyol tu, jo si.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
oriol fletxa mosqueroles
14 d'agost de 2013, 11.37 h

A mi el que més content em posa es que Gibraltar és anglès gràcies als catalans, perque fou un contingent de fusellers catalans, valencians i anglesos els que van conqueir gibraltar, a major glòria de l'emperador Carles!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Resolt fletxa Catalunya
14 d'agost de 2013, 10.13 h

#29 T'equivoques, no fou una venda. Mira't el Tractat d'Utrech -el mateix que formalitza la submissió de Catalunya (i la resta de membres de la Corona Catalano-Aragonesa)- i veuràs que Espanya cedí a perpetuïtat Gibraltar a canvi de la retirada d'Anglaterra de la Guerra de Successió. Informa't una mica abans de parlar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
14 d'agost de 2013, 09.37 h

Mentres el Alcalda de Barcelona cobra un enorme Sou ala ciutat ja Malnutricio Infantil als carrers de Barcelona persones pasen gana hi no tenen un viure ALS Ajuntaments els politics cobren molt mentres el Poble pateix Gana ara molta més que els temps de Franco al menys el no la amagaba El Govern Català VOL amagar que a Catalunya es pasa gana y E.R.C. Tambe vol amagar ques pateix FAM en tal no els toquin eñls enormes sous que cobren els politics catalans y no els tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
14 d'agost de 2013, 09.32 h

JO en pregunto per qué E.R.C. li preocupa lo que pasi a Gibraltar y encanvi no li preocupa la Malnutricio Infaltil dels nens Catalans , y ja molta veritat en lo que diu Rafael Ribó Sindic de Greuges ... Nomes cal mirar els Molts Catalans persones nens tambe que busquen Menjar als Contenidors de Basura dels Supermercats aixo no hu poden negar que pasa he Catalunya PASA Gana moltes familias que hi viuen QUE ME IMPORTA GIBRALTAR HO ESPANYA Si aquí a Catalunya e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
14 d'agost de 2013, 09.08 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.