directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP "menysprearà les institucions catalanes" si no assisteix als actes de la Diada

CIU, ERC i ICV critiquen la possibilitat de que el PP no assisteixi als actes que es celebren cada Onze de Setembre al parc de la Ciutadella en motiu de la Diada de Catalunya

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El PP a Catalunya es planteja no assistir als actes de la Diada, ja que segons explica el seu portaveu al Parlament, Enric Millo, tement que aquests es convertexin en un acte independentista. Les forces polítiques catalanes, crítiques aquesta decisió i des de CiU, ERC i ICV-EUiA s'alerta al PP de Catalunya que si al final decideix no participar als actes de la Diada que es celebren cada Onze de setembre al parc de la Ciutadella estarà enviant una mostra de “menyspreu vers les institucions catalanes” com ha assegrat Jordi Turull, president del grup parlamentari de CIU. Des de Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha demanat que no "barregin" la mobilització ciutadana de la Via Catalana amb la celebració institucional, ja que es tracta de dues activitats diferents. Mentrestant Ciutadans continua amb la seva posició i com sempre, no assistirà a la Diada.

Ciutadella, Diada, independència, Catalunya, Onze de Setembre
Parc de la Ciutadella durant la Diada del 2011
© 324

Comparteix
   


Etiquetes

Les forces polítiques catalanes crítiques la possible no assistència del Partit Popular als actes institucionals que s'organitzen cada any per la Diada, i creuen que la seva no participació seria una mostra de menyspreu vers les institucions catalanes. Jordi Turull, president del grup parlamentari de CIU, ha explicat que amb aquesta actuació els populars només poden tenir dos objectius, o bé volen ser "el centre d'atenció de les notícies" o volen "menysprear les institucions catalanes". Turull ha continuat assegurant que el PP "no té cap excusa per no venir aquest any" ja que hi va assistir l'any passat i, segons Turull, l'acte institucional d'enguany "es farà en el mateix sentit" que el de la passada edició. Serà una celebració "tan solemne i tan digne com es mereix la diada nacional" ha sentenciat Turull.

 

Marta Rovira, portaveu d'ERC, també ha criticat l'actuació del PP i l'ha qualificat de "manca de respecte a les institucions democràtiques del país" provinent "precisament" d'aquells que parlen "de frau democràtic" davant les decisions que pacta una "majoria democràtica". Marta Rovira ha continuat assegurant que s'entén perfectament que els populars no vulguin participar a la Via Catalana, que es realitza a favor de la independència del país, però no s'entén "que barregin una mobilització ciutadana amb la celebració institucional que convoquen el Parlament i el Govern", ja que es tracta de dues activitats molt diferents.



El diputat d'ICV-EUiA Josep Vendrell ha explicat que des del partit lamentarien la decisió dels populars. I com Rovira, ha assegurat que “estan barrejant qüestions diferents". Vendrell ha explicat que els actes de la parc de la Ciutadella són institucionals i oberts "a la participació ciutadana", però potser al PP “els fa por que vinguin els ciutadans i expressin la seva opinió".




El PP poruc davant d'una diada independentista

 

Enric Millo, portaveu del PP ha Catalunya, ha explicat que des del partit, es plantegen no participar als actes de la Diada per primer cop ja que "a la vista del què està passant a Catalunya des de l'11 de setembre anterior i fins l'actual" i veient "com es va desenvolupar l'acte de l'any passat", temen que hi hagi una "voluntat" per part dels organitzadors de convertir la celebració en un "enaltiment del separatisme, de la ruptura i del trencament de Catalunya amb la resta d'Espanya". Millo assegura: “no volem que això passi i, per tant, la nostra presència no tindria cap sentit".

El portaveu dels populars ha intentat argumentar la seva explicació afirmant que hagués trobat lògic que tots els partits haguessin pogut participar en el disseny de l'acte constitucional de la Diada. Millo assegura que des de l'organització es pretén "un acte de la ruptura de la convivència entre catalans i espanyols” i ha afirmat que el PP no hi participaria “per respecte a la institució”.



I com ja sabem, Ciutadans no estimen Catalunya


Albert Rivera, president del grup parlamentari de Ciutadans, Albert Rivera, ha volgut remarcar que la seva formació política "no canvia el seu parer". Albert ha assegurat que “sempre han demanat una Diada de tots" i ara s'ha convertit en una celebració "nacionalista o independentista". Rivera ha criticat que hi ha "altres partits que canvien la seva posició en funció de l'any o d'on bufa el vent" i ha assegurat que Ciutadans fra+a un acte “alternatiu” com sempre.


 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Emili fletxa TERRASSA
14 d'agost de 2013, 23.12 h

Els que no hi creuen, que no surtin ni de casa ! ! ! ! o millor, podrien anar a la meseta. Aquest dia no s'atreveixen ni a celebrar "la seva victòria," 40 mil militars contra el poblr de Barcelona,20 mil persones, soldats inclosos.. QUINA GRAN VICTÒRIA, VERGONYA ! ! ! ! només sabenn robar i matar però el que se'n diu administrar. . . . .NI IDEA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Claudi fletxa Amposta
14 d'agost de 2013, 14.35 h

Greus errades lingüístiqies als titulars:

1. CIU, ERC i ICV critiquen la possibilitat de que el PP >>> CIU, ERC i ICV critiquen la possibilitat que el PP

2. en motiu de la Diada de Catalunya >>> amb motiu de la Diada de Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
14 d'agost de 2013, 09.59 h

crec que el PP TAMBÉTÉ DRET A INDEPENDITZAR-SE DE CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
14 d'agost de 2013, 08.37 h

Qui tambe Menysprea hi molt a Catalunya es Artur Mas es C.I.U. fem tinguen Fets els Pactes C.I.U. Y P.P. per tot Catalunya que tan mal fam a Catalunya els del P.P. aquí els Traidors son els Nacionalistes Catalans al no trencar els Pactes que tan mal fam els catalans hi ens perjudican he


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 d'agost de 2013, 08.33 h

1 ) Aprofitan les paraules del primer en opinar jo dic , : Les Institucions Catalanes ja están Menyspreades per els PACTES C.I.U. Y P.P. que tenen per tot Catalunya el President Artur Mas el tindra els pactes traiciona y Menysprea a Catalunya y els Catalans .. ¿ Per qué no trenca C.I.U. amb el P.P. no trenca amb la España de Rajoy y Wert ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Xavi fletxa Palafruix
14 d'agost de 2013, 07.31 h

La ciutadania representada pel PP i C's no assistirà als actes de commemoració de la Diada. Seria absurd que els partits hi assistissin, com també són absurds els actes de confrontació paral'lels (curiós que siguin ells qui parlen de roptura) que volen fer ciudadanos. El seu dia per fer-ho és el 12/10 o el 20/11. Com cansa la demagògia barata d'aquests partits minoritaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pepo fletxa Terrassa
14 d'agost de 2013, 01.53 h

Jo crec que aquest és un acte de coherència que fa molt de temps que haurien d´haver fet. PP i Ciudadanos sobren segons ells i també segons jo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
14 d'agost de 2013, 01.41 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Lluis C fletxa Banyoles
13 d'agost de 2013, 22.27 h

M'estimaria més que no vinguessin, ni ara ni mai. Ni ells ni els de Ciumarranos...desllueixen la Festa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles fletxa Catalunya
13 d'agost de 2013, 21.45 h

Si aquesta paia no apareix als actes de l´11 de setembre EM FARA FELIÇ.
No hi ha de venir a fer res una española rancia com ella a una festa catalana com la nostra.
Espero que la propera vegada que celebrarem la diada nacional de Catalunya ja no sigui l´11 de setembre sino la data de la independencia de Catalunya.
Deixem de cel.lebrar derrotes i comencem a cel.lebrar VICTORIES.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.