directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

“Llibertat”, la campana de la Catalunya lliure

L'Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa prepara un projecte que consisteix en una campana que començarà a repicar quan la Catalunya aconsegueixi la seva llibertat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea Nacional Catalana a la garrotxa està preparant un projecte per a poder celebrar la independència de Catalunya quan aquesta esdevingui un estat independent. “Llibertat” serà el nom de la campana que s'anirà movent pels diversos municipis de la comarca, i que començarà a repicar quan Catalunya sigui lliure. El projecte de l'ANC es finançarà a través d'un projecte VERKAMI amb el que s'intentaran aconseguir 6.500 euros. El procés de crowdfounding es va iniciar el 8 d'agost i ja s'han aconseguit 1.000 euros amb aportacions. Tothom que vulgui pot participar en la realització del seu projecte realitzant una donació de 10 euros, i a canvi podran veure el seu nom gravat al jou de la campana. La construcció de la campana “Llibertat” ja ha començat i es pretén tenir-la enllestida el 29 d'agost. Tot i això la seva presentació es durà a terme el proper 5 d'octubre a Olot en el marc d'una festa popular.

© archena.es

Comparteix
   


Etiquetes

Noves idees per la independència

Des de l'ANC de la Garrotxa s'ha decidit tirant endavant el projecte de la “Llibertat” perquè tot i estar convençuts que la cadena humana de l'Onze de Setembre serà tot un èxit, creuen que cal continuar la mobilització independentista amb noves idees, “mantenir la flama encesa” més enllà de la Diada i “no abaixar la Guàrdia”. Per això han decidit presentar la campana “Llibertat” el proper 5 d'octubre, i amenitzaran la seva presentació a la societat amb una gran festa popular a Olot.


 

La llibertat d'un poble

Mariona Comellas, portaveu d'aquest projecte, ha explicat, en roda de premsa, que la campana represente un símbol del llenguatge original dels pobles, i que en aquest cas, es vol que representi “la llibertat personal i d'un poble” per decidir el seu futur.

La campana, ja està en construcció en una foneria de Riudellots de la Selva, pesarà 150 quilos i tindrà uns 60 centímetres de diàmetre. La campana, es mostrarà per primer cop en societat el 29 d'agost, quan serà fosa. Malgrat que el projecte tira endavant a tota vela, encara no es coneix la seva ubicació definitiva, ja que aquesta es decidirà quan Catalunya hagi aconseguit la seva independència. De moment, després de la seva presentació a Olot, la campana anirà visitant els diversos pobles de la comarca, i començarà per les Preses, el 13 d'octubre, coincidint amb la seva festa major.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
14 d'agost de 2013, 21.56 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.