directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Dues tripletes vallenques i primera torre de 8 amb folre dels Xicots de Vilafranca a la Bisbal

El carrer del Dr. Robert de la Bisbal ha viscut una nova jornada castellera en motiu de la festa major

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

festadirecte.cat.- L'alta temperatura i els bons castells sempre acompanyen a la Festa Major de la Bisbal del Penedès, i aquest any no ha estat cap excepció. Les dues colles dels Xiquets de Valls i els Xicots de Vilafranca (que s’estrenaven a la Diada) han ofert una interessant jornada castellera amb 4 castells de 9 i la primera torre de 8 amb folre (carregada) de la temporada dels vilafranquins.

4de9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls
4de9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes

La Colla Joves dels Xiquets de Valls, que ha obert la diada, ha sortit més que satisfeta gràcies a la tercera tripleta màgica de la temporada. El resultat i la manera en que han aixecat les seves construccions conviden a pensar en una bona tornada a Sant Fèlix d’aquí 15 dies a Vilafranca, on podrien estrenar el primer castell de gamma extra del curs. El 5de8 ha servit per obrir la seva actuació, segurament el millor dels que han aixecat aquesta temporada.  El primer castell de 9 ha arribat en segona ronda quan han plantat un 3de9 amb folre que només ha ofert alguna resistència al pis de quarts, molt ben treballada i descarregat amb força comoditat. Aquest s’ha convertit en el 25è 3de9 completat a la Bisbal. Per acabar han descarregat el 4de9 amb folre, el tercer de l’any i que avui ha demostrat molta confiança en aquesta construcció.
Aquesta és la primera tripleta màgica completada pels vallencs a la plaça que els acull cada 15 d’agost des de 1975. Al 1998 van fer la mateixa actuació però aleshores el 3de9 folrat només van poder coronar-lo.
 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha obert amb el tres de 9 amb folre, construcció que ha aparentat una aliniació més lleugera de l’habitual i que han resolt amb molta veterania. La cosa s’ha complicat a la segona ronda, que tot i descarregar el 4de9 amb folre el tronc s’ha hagut de defensar al límit. De quarts en amunt s’ha desfigurat amb perill i a la baixada els ha obligat a treballar un castell molt tocat i que semblava tenir poc futur. El 5de8 que han enlairat en tercera ronda feia pràcticament un mes que no el passejàven a plaça i potser per això avui també han hagut de treballar-lo més del compte. Els rosats s’han acomiadat de plaça amb un esbelt pilar de 7 amb folre, el segon de la temporada i amb una aliniació que manté un estat de forma excel·lent i que podrien pujar un pis més a la diada de Sant Fèlix.

Han tancat l’actuació els Xicots de Vilafranca, la formació que avui s’ha estrenat en una diada del 15 d’agost a la Bisbal. Els del Penedès han sortit satisfets de plaça gràcies a la primera Torre de 8 amb folre de la temporada, que només han pogut coronar. El castell s’ha girat de bon principi però l’han defensat amb força comoditat fins el moment de fer l’aleta. Quan ja sortia la canalla s’han esgotat les forces i ha acabat empassant-se pel folre. Abans els vermells havien descarregat el quart 3de8 del curs (més un de carregat) i el tercer 4de8, tot i desmuntar-lo amb gairebé tot dalt en un primer intent i descarregar-lo amb molta dificultat posteriorment. Ja sumen 9 castells de 8 i arribaran a la seva Festa Major d’aquí 15 dies amb la possibilitat d’apuntar-se un grapat més.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
16 d'agost de 2013, 07.26 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Kalimotxo fletxa Gavà
16 d'agost de 2013, 01.38 h

Pos mu bieng!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.