La UCE arrenca amb una crida al Govern perquè concreti la data i els objectius de la consulta
Elisenda Paluzie ha recordat que Catalunya encara no sap "ni quan, ni què, ni com votarà"
La 45ª edició de la UCE ha arrencat aquest dissabte amb una ponència sobre la viabilitat d'un Estat Català a càrrec de la degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, Elisenda Paluzie, que ha recordat que Catalunya encara no sap "ni quan, ni què, ni com votarà". Paluzie ha demanat al Govern i a les diferents forces polítiques que estan a favor de la independència que busquin "punts de consens mínims" per avançar en la consulta. Paluzie ha posat com a exemple a seguir Escòcia "on la campanya del sí va associada a un projecte polític". Francesc Homs, que ha clausurat l'acte, ha recordat que Catalunya "no és lliure per votar" però que es treballarà perquè la consulta es pugui fer el 2014.
Comparteix
TweetEtiquetes
Aquest dissabte ha començat una edició més, la 45ª, de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord. L'acte d'inauguració, que ha estat presidit pel portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha consistit en una ponència sobre la viabilitat d'un Estat català a càrrec de la degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie. A l'acte també hi ha assistit el degà de UCE, Jordi Sales i l'alcalde de Prada, Joan Castex.
Independència, una finestra d’oportunitats
En la seva intervenció, Elisenda Paluzie ha assegurat que la independència "és una finestra d'oportunitats" per a Catalunya que alhora obre "un munt d'interrogants a resoldre" com ara, ha afegit, si els catalans serem capaços, per exemple, "de fer un país més just i cohesionat". En aquest sentit, Pelozie ha recordat que "per resoldre aquestes preguntes hi hauran molts matisos" perquè a Catalunya, a diferència del que passa a Escòcia, hi han diversos partits que donen suport a la independència. És per això que Paluzie ha demanat tant al Govern com a les diferents forces polítiques que "busquin punts de consens mínims" per avançar en l'objectiu de la independència.
Tenim pressa, molta pressa
Amb tot, Paluzie ha recordat que a Catalunya, encara que es treballi en aquest consens, encara no se sap "ni quan, ni què, ni com es votarà". És per això que aprofitant la presència del portaveu del Govern, Francesc Homs, ha demanat que es convoqui la consulta "el més aviat possible" per tal que els favorables i els contraris a la independència puguin "començar una campanya estructurada i argumentada".
Homs s’excusa amb Espanya, però si volem, podem
De la seva banda, Francesc Homs, que ha dit no voler "defugir" aquest debat, ha insistit que la voluntat del Govern és fer la consulta el 2014, però que no ho poden assegurar perquè Catalunya "no és un país lliure" per votar tot i l'Estat espanyol es "digui democràtic".