directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Josep Huguet: Artur Mas "té l'obligació" de participar a la #ViaCatalana

L'exconseller i actual president de la Fundació Josep Irla creu que "Els governs no es manifesten, els governs manen" i que els consellers que ho vulguin, que segons ha dit seran molts, participaran a títol personal.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) ha distingit aquest diumenge amb el Premi Canigó a Josep Huguet, una de les figures més fidels a la cita nordcatalana en els darrers 40 anys. En aquest sentit, Jordi Sales, degà de la UCE, ha destacat el compromís d'Huguet amb la universitat tant en la seva vessant d'assistent, professor o polític. De la seva banda, Huguet, ha agraït el guardó recordant "la seva vinculació sentimental i política amb la UCE" des de la seva joventut.
L'exconseller del Govern i actual president de la Fundació Josep Irla, Josep Huguet, ha rebut aquest diumenge el Premi Canigó de la UCE.
L'exconseller del Govern i actual president de la Fundació Josep Irla, Josep Huguet, ha rebut aquest diumenge el Premi Canigó de la UCE.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"Les coses s'estan fent bé" encara que potser "més lentament del que la gent voldria"

A l'hora de valorar l'actualitat, Josep Huguet ha assegurat que el Govern no hauria de participar de la cadena humana per la independència de l'11 de Setembre. En aquest sentit, ha afegit que "els governs no s'han de barrejar amb la societat civil" i que, per tant, els consellers i el mateix president de la Generalitat només hi haurien de participar "a títol personal". En aquest sentit, Huguet ha apuntat que "els governs no es manifesten, els governs manen", per afegir que la majoria de consellers del Govern, en tant que membres de CIU, hi seran presents.

El mateix ha dit del president de la Generalitat, Artur Mas, que segons la seva opinió "té tot el dret i fins i tot l'obligació" de participar en els actes de la Diada a títol personal per tenir càrrecs a CIU. Amb tot, Huguet ha dit "entendre que es vulgui fer aquesta diferenciació institucional" perquè, ha afegit, sempre hi ha d'haver un respecte institucional".

Per últim, i en referència al procés sobiranista, Josep Huguet, ha afirmat "que les coses s'estan fent bé" encara que potser "més lentament del que la gent voldria". Amb tot, ha recordat que "aquesta és la primera oportunitat que té Catalunya en 30 anys" de ser lliure i que s'ha de treballar "sense pressa, però sense pausa" per no fer "un pas enrere" que doni motius a l'Estat per frenar el procés.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Emili fletxa TERRASSA
19 d'agost de 2013, 13.29 h

En aquests moments tant puntuals CATALUNYA ENS NECESSITA A TOTS ! ! ! ! ( a tots els que creguin en una Catalunya INDEPENDENT, clar)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Resolt fletxa Catalunya
19 d'agost de 2013, 11.26 h

#5 Excepte suprimir els consells comarcals, totes les mesures que exposes són la xocolata del lloro (són quatre duros). I les diputacions, que també són un despesa inútil, no depenen de la Generalitat, sinó de Madrid. De solució només n'hi h una i passa per gestionar els nostres recursos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
19 d'agost de 2013, 06.42 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep fletxa BARCELONA
19 d'agost de 2013, 00.16 h

4) Aportar Solucions las aportu , ara quel Govern Català las apliqui es unaltra cosa . Miri Jo si fons els President de Catalunya Eliminaria tots els Cotxes Oficials un enorme lujo en temps de crisis Podem fer servir el trasport public com fa tot el món Eliminar Diputacions es un GRAN FORAT un perden molt diner public y aixo fa anys que husaben y es diu pero no esfa res .Prohibiría donar Diners Publics als Diaris tampoc donar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
18 d'agost de 2013, 23.34 h

#3
I posarà vostè tots aquests diners? o potser anirà a España a cobrar els 8.600.000.000 d´euros que ens deuen i alhora acabarà amb l´espoli? no es faci el milhomes si no aporta solucions!
Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Josep fletxa BARCELONA
18 d'agost de 2013, 21.33 h

MENTIDA ,, El President de La de la Generalitat de Catalunya SR Artur Mas no te cap Obligació de anar a la Cadena Humana per La Independencia . La seva OBLIGACIÓ es unaltra Treura a Catalunya de aquesta Crisis Economica cossa no fa La seva Obligació es Trobar feina als 800.000 Aturats catalans ,, que tampoc fa . Es alimentar donar de menjar POSAR BECAS DE MENJADOR Per acabar amb LA MALNUTRICIO INFANTIL . Aqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
18 d'agost de 2013, 16.11 h

El Lenin del Bages, tan subtil com sempre. Crec que té tota la raó, en dir que el Govern està per gobernar i no per manifestar-se; per tant les persones que el composen hi han de ser si volen i a títol personal.
Hauriem de fer entendre a tota la ciutadania, que la opció de manifestar-se és practicar el famós dret a decidir i per això, la majoria creiem en que l´expressió lliure del Poble, mostrarà les ànsies d´independència política, económica, social i cultural que pretenem per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sols el poble salva al poble! fletxa ...................................
18 d'agost de 2013, 14.11 h

http://www.youtube.com/watch?v=ocwfRVwM_1k

Expliquem-nos al món INTERNACIONALITZEM la nostra lluita! Tots i cadascú de nosaltres som els millors embaixadors que té Catalunya.

Difonguem el nostre missatge al món sencer, expliquem als turistes qui som i què volem els catalans. Quan viatgem a l'estranger presentem-nos com a catalans, difonguem videos sobre la independència de Catalunya en anglès i d'altres llengü... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.