directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Més de 8.000 queixes al Gremi d'Exhibidors cinematogràfics per la seva ofensiva contra el català

La Plataforma per la Llengua lamenta que es mantinguin les 'inèrcies franquistes' boicotejant el català

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La darrera ofensiva del Gremi d'Exhibidors cinematogràfics projectant un anunci contra la nova Llei de cinema a 70 sales no ha aconseguit el seu propòsit, ja que no condicionarà la tramitació parlamentària de la normalització del català als cinemes. Al contrari, els anuncis de to apocalíptic només han servit per tornar a encendre els ànims dels espectadors catalans, que a través d'un formulari de la Plataforma per la Llengua ja han fet arribar 8.000 queixes queixes al Gremi. La Plataforma per la Llengua ha tornat a lamentar que els empresaris vulguin mantenir les 'inèrcies franquistes' boicotejant el doblatge en català, i ha anunciat una conferència amb ponents internacionals on es denunciarà que la discriminació lingüística als cinemes de Catalunya és única en el context europeu. 
A través d'un comunicat, la Plataforma per la Llengua ha reiterat la necessitat d'una regulació que garanteixi la normalització del català al cinema, i han criticat les 'inèrcies franquistes' dels empresaris, que afavoreixen el manteniment d'una discriminació lingüística 'única' en el context europeu. Lamenten que els empresaris boicotegin la llei 'enlloc d'apostar per un tracte responsable i respectuós amb el públic català'.

Per la Plataforma la darrera campanya d'anuncis està motivada 'pels prejudicis de l'empresariat del país, per les pressions de les majors i per motivacions ideològiques', i parteix d'una visió 'poc fonamentada', que cerca 'l'alarmisme mediàtic' i ignora els estudis que demostren la rendibilitat del mercat en llengua catalana.

Més de 8.000 queixes

Per tal que els ciutadans mostrin el seu rebuig a la ofensiva anticatalana dels exhibidors, la Plataforma va habilitar ara fa uns mesos el web 'Queixa’t i actua pel cinema en català!', que ja ha tramitat més de 8.000 queixes adreçades al gremi de propietaris de cinema. Cal recordar que el passat 1 de febrer 69 cinemes van tancar com a mesura de pressió contra la nova Llei. Entre els agremiats que boicotegen la nova Llei hi ha la majoria de cadenes de cinemes -Cinesa, Grup Balaña, Yelmo, Renoir, ACEC, JCA- a excepció del grup Lauren i desenes de cinemes que no s'oposen al 50% de còpies en català que garantirà la nova Llei.

Acte de denúncia amb representants de Finlàndia, Estònia i el Quebec

La Plataforma per la Llengua també ha anunciat que el proper 11 de maig tindrà lloc l'acte 'Llengües i drets al cinema' al CCCB, on hi intervindran representants governamentals de Finlàndia, Estònia i el Quebec, que explicaran els diferents nivells de normalització que les llengües pròpies de les seves nacions tenen als cinemes i denunciaran conjuntament la situació insòlita de discriminació que pateix el català dins la UE.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Jofre fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 12.46 h

Diumenge vaig veure l'anunci en un cinema i em va semblar correcte. Sobre una imatge d'una sala de cinema buida una veu en off deia en un català correctíssim: " Si s'aplica la llei del cinema amb el redactat actual, no podrem oferir-te aquestes pel·lícules que hem anunciat". Per cert era un cinema en V.O els Yelmo Icària, gràcies al qual podem veure moltíssimes pelis comercials americanes i d'altres d'autor en V.O. El que passa és que la cadena té cinemes en altres llocs de Catalunya i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
eduard fletxa calella
4 de maig de 2010, 11.37 h

Visca el top manta.... si el cinemes no ofereixen res millor. Soc ateu i poden parlar en cristià tot lo que vulguin. Recordem les fogueres de la inquisició... colla d'assasins.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
David fletxa Cardedeu
4 de maig de 2010, 10.01 h

Tothom sap que en Bruce Willis i en Willi Smith odien salvar el Maresme, cosa que gracies a la llei del cinema ara han de fer tres cops per setmana. Ells han manifestat sempre una preferència per fer-ho a llocs molt mes cosmopolites com ara Chinchilla i això si, en castellà de la manxa, que no es tan provincià com d'altres llengües.

Tothom sap també que se'ls fa estrany sentir-se parlant en català, francès o qualsevol altra llengua a la que se'ls tradueix. No així en castellà. El seu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 09.49 h

Mengano, estos comentarios no están dirigidos a ti. No se hizo la miel para la boca del asno. Por cierto, ya se escribir en catalán, aprendí cuando llegué a Cataluña para que me dieran el titulito y poder presentarme a las oposiciones de la Generalitat, lugar en el que estoy tocándome los cojones y cobrando mientras tu me pagas, pringao, jajajajaja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Mengano fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 09.35 h

Jordi, aquesta és una web per a gent que parla en CRISTIÀ i en CRISTIÀ, quan tu parlis en CRISTIÀ com jo aleshores demostrarás una mica de respecte per la meva llengua, mentrestant, els teus comentaris són nuls de ple dret, no existeixen i no tenen cap valor. Apren a escriure en CRISTIÀ i després lladra primo de merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Barcelon
4 de maig de 2010, 09.02 h

Por cierto, a ver si encontrais la versión pirata en catalán de algo, yo creo que si aplicais vuestra forma de pensar propia de monos deberiais hacer boicot al top manta por no tener copia en catalán, juajajajajaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelon
4 de maig de 2010, 08.59 h

Yo por mi parte paso de ver a Bruce Willis y a Will Smith hablando en catalán y tratando de salvar el Maresme en lugar de salvar el mundo, me suena ridículo. Pero vamos, yo creo que a los exhibidores les es mas rentable que los cuatro de siempre no vayan, a tener que doblar las películas y tener las salas vacías. Lo de la imposición (lo que camuflais diciendo normalización, pero vamos, no cuela) del catalán, es un coste más que no genera ningún valor añadido.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
4 de maig de 2010, 08.23 h

Jo també faig vot de boicot i de no pagar un centim als exhibidors fatxes fins que no projectin en català. Per alguna cosa tenim el top manta que tant els fot. Abans pirata que espanyola imposada. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar
4 de maig de 2010, 08.02 h

A mi mai mes me tornaran a veure a un cinema veient una pel.licula en xarnego.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.