directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura i Nadal contra la deriva unionista del PSC

La primera lamenta que la direcció del partit hagi convidat a marxar als dissidents amb Navarro i el segon diu que “Quan ha calgut triar, el PSC massa sovint s'ha equivocat en la tria"

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Segurament l’editorial de fa uns dies del director de Vilaweb, V.Partal va enfurismar a més d’un, però veient avui els dos articles dels consellers Nadal i Tura podem dir que la va encertar, en definitiva Partal deia que el PSC podria bascular cap al feixisme, però avui els dos consellers adverteixen de la deriva del PSC. Montserrat Tura ha publicat a El Periódico un article amb el títol 'Intoleràncies?' en el què afirma que "la intransigència de l'unionisme impedeix veure la importància política del moment". L'exconseller socialista Joaquim Nadal ha evidenciat les seves divergències amb la direcció del PSC en un article publicat a El Punt Avui.

Comparteix
   


Etiquetes
O el PSC canvia de model, o serà un complement dels partits unionistes

Montserrat Tura ha publicat a El Periódico un article amb el títol 'Intoleràncies?' en el què afirma que "la intransigència de l'unionisme impedeix veure la importància política del moment".  El risc de caure en la intransigència pot lesionar el procés anomenat sobiranista. "El prejudici, la negació al canvi, la sordera al clam del carrer, el recurs a la por, l'acusació fàcil de 'separatisme encegat' esdeven negadors de l'evolució inevitable i desitjable d'unes estructures la rigidesa i interpretació restrictiva de les quals han malmès l'esperit del pacte constitucional, perquè aquell temps d'angoixes i renúncies era per construir un marc de llibertat, no una cuirassa rígida i ofegadora", assegura Tura.

Tura completament favorable al dret a decidir

L'exconsellera també comenta que volia que el PSC "aixequés aquesta bandera" clarament favorable al dret a decidir. Per això, continua, va celebrar alguns acords del darrer congrés del partit, així c om el vot favorable a "quasi la totalitat" del pacte fiscal i la proposta de final de legislatura de suport a una consulta on el poble català decideixi lliurement el seu futur. En canvi, afirma que ha lamentat que s'argumentés manca de pluralitat per no participar en la mesa del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Segons Tura, ha posar a debat en els òrgans de direcció del PSC totes aquestes qüestions. I afegeix que aquestes darreres setmanes la direcció ha convidat a marxar als que no coincideixen amb la versió del primer secretari, Pere Navarro. "Com si descobríssim ara l'expressió de diferents sensibilitats, com si els governs Maragall i Montilla i el lideratge de Raimon Obiols haguessin caminat sobre una catifa de pètals en els debats interns", afirma l'exconsellera.

"¿Com podem aixecar la veu contra la intolerància si hem deixat de creure que integrar diferents sensibilitats és funció obligada de qui lidera una formació política que sempre ha volgut presentar-se a la societat com a constructora de ponts? ¿Com parlarem de diàleg si insinuem l'exclusió, si menystenim la diàspora?", es pregunta Tura en l'article, que conclou afirmant que la defensa de la igualtat i la pluralitat convertirà als socialistes catalans en "lliures de veritat, i més socialistes que mai".

“El PSC no ha reaccionat davant el desplaçament de l’hegemonia cal al sobiranisme”

Joaquim Nadal analitza a El Punt Avui la posició del PSC en relació al debat nacional i afirma que el partit no ha reaccionat davant el desplaçament de l'hegemonia que hi ha hagut, segons ell, cap a noves majories socials orientades cap al sobiranisme. Així, considera que el PSC "temorós de perdre les bases electorals més directament lligades a la tradició del socialisme espanyol ha començat a perdre per molts altres costats". "Quan ha arribat l'hora de la veritat i ha calgut triar, el PSC massa sovint s'ha equivocat en la tria, decantant-se per una posició conservadora, per no trencar", assenyala Nadal en el text. I afegeix que "fins i tot quan finalment, en algun moment, ha decidit trencar, ho ha fet a mitges i amb un moviment en fals que li ha generat més desgast que reconeixement".

Nadal considera el PSC sense capacitat de reaccionar

El PSC ha de ser, en paraules de l'exconseller, "implacable" en la denúncia de fets com ara la imposició de l'objectiu de dèficit, la llei de governs locals espanyola o la llei Wert. En canvi, segons ell, el partit ha reaccionat "amb tebior". "Més preocupats per no semblar escolanets de CiU s'ha criticat més el capteniment del govern català que la contumàcia del govern espanyol", assenyala Nadal, que creu, però, que "justament en aquests temes, una radicalitat del PSC contra les iniciatives del PP seria una iniciativa d'esquerres en un panorama ple d'orfandat".

Amb tot, Nadal aposta per una obertura del PSC a favor del dret a decidir, que podria proporcionar un espai al socialisme català que l'ajudés a "ressituar-se". No obstant això, l'exconseller admet que creu que les coses "no aniran per aquí".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Carles fletxa Catalunya
26 d'agost de 2013, 19.19 h

Quina barra! Bé , que senyores aristocràticament histèriques es creguin saber coses que els analistes internacionals IGNOREN (en aquest cas, l'autoria d'aquesta BARBARITAT a Síria el matí del 25 d'agost quan la comissió de l'ONU no havia arribat al lloc dels fets), a mi em deixa absolutrament indiferent. De maleducades i histèricament agressives que es creuen endevines, n'he conegut més d'una.

Prou. S'ha acabat el bròquil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
26 d'agost de 2013, 11.50 h

#15 I tant que ho he entès, sobretot el darrer paràgraf i per tant em ratifico en el meu comentari fet sobre el que vostè feia al nº 10.
Ara vostè diu que no ho defensa, però genera uns dubtes que crec falsaris.
No vull engegar cap topada amb vostè i per això li demano excuses si li molesta el que he dit, però reitero que em ratifico.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Carles fletxa Catalunya
25 d'agost de 2013, 18.29 h

#14 Carall ! Quina cara! Ni que jo defensés aquestes coses que esmento!! Crec que no has entès gens ni mica el que llegies, Ermessenda. Això no obstant, crec haver-ho expressat prou clarament. La humanitat massa sovint és dolenta, i ni la culpa és meva (només faltaria!) ni jo aprovo que ho sigui, simplement explico fets reals. Recoi quina reacció més rara! (però no et voto negativament perquè crec és un error)


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
25 d'agost de 2013, 14.46 h

#10
És repugnant el que diu i el que pensa i no vull tenir res més a veure amb vostè, doncs fins i tot el podri arribar a comparar amb els exemples amb els que il.lustra el seu escrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
25 d'agost de 2013, 12.28 h

Ha de ser un dilema cruel, per als socialistes de bona fe amb sentit clar de la catalanitat, decidir si seria millor abandonar aquest engendre repugnant que és el PSC actualment, o lluitar des de dins per tal de reformar-lo. Personalment, jo no podria aguantar-hi i fotria el camp a tota bufa. És clar que quan siem independents, si volem ser com tots els altres països del món, ens caldrà un partit socialista CATALÀ DE DEBÒ, no parachutat des de Madrid. I no veig quin altre nom podrà ten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
joan fletxa Reus
25 d'agost de 2013, 12.21 h

#9 oblidava recalcar que quan dic "professionals" vull dir "que no tenen cap altre professió i generalment no han treballat mai en res de profit" Que jo sàpiga en Junqueres es proffesor, i per això mereix tot el meu respecte.
Salut i República catalana, federada dins de la Unió Europea o de la Unió Mundial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
joan fletxa Reus
25 d'agost de 2013, 12.15 h

#9 Oriol Junqueres es l'excepció que confirma la regla, per això he votat el seu partit a les ultimes. Tinc més de 70 anys i no tinc altre feina que tafanejar. Si el sou d'un polític fos 10 vegades el sou mínim, quants creus que seguirien a la política. Ara només és un modus vivendi molt ben pagat.
això és el que jo penso. Visca Catalunya lliure de brutícia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Carles fletxa Catalunya
25 d'agost de 2013, 10.39 h

#2 Ermessenda, això que dius és UN d'entre milers d'exemples d'aquella frase crec que de Plaute o de Hobbes "homo homini lupus", l'home és un llop per a l'home.

Des que el descobriment de la metal.lúrgia va permetre acumular riqueses que no es podrien, l'ambició humana no ha fet més que crèixer. I cada vegada s'han perpetrat crims més i més repugnants. Des que els turcs arrancaven la pell de viu en viu als presoners enemics, fins aquella nazi que es fèia pantalles de llum amb pell d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Carles fletxa Catalunya
25 d'agost de 2013, 10.31 h

#8 Nooooooooooooooooooooooooooooo ... tens tota la raò en moltes coses que dius llevat en POSAR TOTS ELS "POLÍTICS PROFESSIONALS" EN EL MATEIX SAC.

Seria digne d'idiotes comparar la Camatxo amb l'Oriol Junqueras, seria un DISBARAT tan enorme que invalidaria TOT el que escrius i et posaria al mateix nivell que aquells "àcrates" de taverna que fan discursos estùpids amb aires de saberuts.

Hi ha "polítics professionals" que malden per mantenir els privilegis de Castella, i d'altres que llu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
joan fletxa Reus
25 d'agost de 2013, 09.57 h

a tots els que es diuen Socialistes o d'esquerres:
el Primer INDEPENDENCIA, i després...
deixeu les collonades de Federalisme i Dret a DECIDIR...el poble no vol ser enganyat un altre cop pels polítics.
no més estatuts retallats i consentits pel Artur Mas.
només volem INDEPENDENCIA
visca Catalunya lliure de polítics Professionals...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.