directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els socialistes veten un informe sobre la independència de Catalunya i Escòcia a l’Eurocambra

Tremosa i Romeva interpreten que la cúpula dels socialistes europeus no veu tan fàcil demostrar clarament que un nou estat escocès o català quedaria fora de la UE.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de l'Eurocambra, Martin Schulz, i el cap dels socialistes europeus a Brussel·les, Hannes Swoboda, han cedit a les pressions del PSOE i han optat per amagar la realitat negant-se a autoritzar  un informe per a estudiar si l'Escòcia o la Catalunya independents serien expulsades de la UE i haurien de demanar el reingrés o no. L’eurodiputat escocès David Martin, volia utilitzar l'informe per fer campanya pel 'no' en el referèndum de l'any que ve. És el segon episodi en que Schulz es plega a la voluntat del PSOE. Els eurodiputats Ramon Tremosa i Raül Romeva interpreten que la cúpula dels socialistes europeus no veu tan fàcil demostrar clarament que un nou estat escocès o català quedaria fora de la UE. I, sobretot, volen evitar obrir un debat sobre la independència a Brussel·les que se'ls pugui girar en contra.

pere Navarro amb Schulz i l'expresident de l'eurocambra, el també socialista, Josep Borrell
pere Navarro amb Schulz i l'expresident de l'eurocambra, el també socialista, Josep Borrell

Comparteix
   


Etiquetes
Schulz cedeix  a les pressions del PSOE pensant amb la seva cadira

Tremosa es mostra "molt decebut amb Schulz, que es mou per interessos personals". Schulz no vol enfrontar-se al PSOE ni al PP per por de tancar-se portes en el futur: en els propers mesos podria necessitar el seu suport per arribar a la presidència de la Comissió Europea o del Consell, en substitució de José Manuel Durao Barroso o Herman Van Rompuy, o per rellevar Catherine Ashton com a cap de la diplomàcia comunitària. Schulz serà molt probablement el candidat dels socialistes europeus a les eleccions a l'Eurocambra de l'any que ve i no vol buscar-se enemics al PSOE.

Amagar la realitat costi el que costi

Segons ha pogut saber l'ACN, tant Schulz com Swoboda han anat posant traves i ajornant la seva autorització perquè l'eurodiputat Martin pugui elaborar l'informe. Així es pot llegir en les actes de les reunions de la Conferència de presidents de l'Eurocambra, que aplega els líders de tots els grups parlamentaris. Les properes eleccions europees se celebraran del 22 al 25 de maig del 2014 i ara ja no queda temps per fer l'informe. El mateix eurodiputat escocès confirma el vet al seu estudi i assegura no entendre "per quina raó" els seus caps li han denegat el permís. Martin pretenia escriure un informe contrari als interessos dels independentistes escocesos i catalans, defensant que en cas de secessió el nou estat independent quedaria automàticament fora de la UE i hauria de demanar el reingrés. Tot i això, el president de l'Eurocambra i el líder dels socialistes europeus a Brussel·les l'han obligat a fer marxa enrera.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Carles fletxa Catalunya
27 d'agost de 2013, 09.09 h

No és pas impedint la informació i la discussió que s'aconsegueix canviar el curs de la història. El PSOE amb aquesta absurda actuació no aconseguirà més que seguir tirant paletades d'excrements sobre la seva pròpia imatge. Evidentment, de socialistes NO EN TENEN RES, en realitat són FRANQUISTES MÉS MODERATS QUE EL PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Mª fletxa el vendrell
26 d'agost de 2013, 12.05 h

Aquest tal Sr Navarro segur que té problemes d'evacuació, "esta restreñio" se li nota a la cara. VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
atlasac fletxa atlasac_@hotmail.com
26 d'agost de 2013, 10.21 h

QUINA MANIA!!!!
De dir a aquesta gent que son SOCIALISTES...de SOCIALISTES son tant com els del P. P. el que son son molt LLESTOS son SOCIOLISTOS!!!
m´avergonyeixo `d´haver tingut 5, 5 minuts el carnet del P. S. O. E. (tots els vostres ESTATUTS ens els FEM NOSTRES- la primera GRAN MENTIDA!!!) després les mentides a carros!!)----TAMBE US ADONEU? que es agradable molt agradable veure la gran quantitat de la SOCIETAT que està donat el CALL? però encara en queden MOLTS que estan adormits!! es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
26 d'agost de 2013, 03.22 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Isabel fletxa Santa Eulàlia
25 d'agost de 2013, 16.30 h

Ens importa un pepino (ó cogombre), està fora de la Unió Europea...dins d'Europa i serém sempre...com SUISSA per etjemple....i altres tan Europeos élls,.... cap a Àfrica falta gen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
25 d'agost de 2013, 14.02 h

Interessos espuris. Ja es veurà el tema quan la cosa vagi de debó a l´Eurocambra. No és rellevant que el PSOE aconsegueixi aquestes victorietes.
Ara, vull tornar a expresar la meva NO por de no ingresar a la UE. Fora d´aquest club, que mai no sap defensar una postura conjunta davant els altres clubs del món, en qualsevol dels conflictes que es presenten a diari, hi ha molta vida i molt de negoci. Una de les aternatives de Catalunya (potser la millor) podria ser la de formar part de l´EFT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 d'agost de 2013, 12.06 h

De sempre hem vist que els socialistes tenen més interés en obtenir vots que en fer res per a imposar la justícia en les relacions entre pobles. Crec que ells, els socialistes, han desprestigiat més el socialisme que els mateixos comunistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Barcelona
25 d'agost de 2013, 11.52 h

I més que en veurem, però queden ben retratats, a aquest Schulz el votarà sa mare.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.