directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La moció de censura d'Arenys de Munt anirà a ple el dissabte 7 de setembre

ERC, CiU i PSC han presentat formalment l'escrit a l'Ajuntament aquest dimarts Arenys de Munt

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Els grups municipals d'ERC, CiU i PSC a l'Ajuntament d'Arenys de Munt han presentat formalment aquest dimarts la moció de censura contra l'alcalde de la CUP, Josep Manel Ximenis, i el ple que debatrà el text i en el qual s'oficialitzarà el relleu a l'alcaldia es fixa per al pròxim dissabte 7 de setembre. El republicà Joan Rabasseda prendrà el relleu de Ximenis, tal com han pactat els signants del nou acord. Els grups explicaran els motius de la moció de censura i els detalls del pacte el pròxim dilluns 2 de setembre. La presentació de la moció arriba l'endemà que la CUP hagués fet un darrer intent per evitar-ho, carregant contra una presumpta mala praxis de CiU i oferint un pacte estable a ERC.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acord entre els partits de l'oposició arriba després que el passat mes de juny CiU decidís abandonar el govern municipal que compartia amb la CUP. Els independentistes van iniciar llavors una croada en solitari i en minoria -només quatre dels tretze regidors que té l'Ajuntament- que haurà durat poc més de dos mesos.

ERC s'ha pogut entendre ara amb els nacionalistes i el PSC per construir un govern alternatiu. El nou tripartit tindrà una còmoda majoria, amb vuit dels tretze regidors: quatre d'ERC, tres de CiU i un del PSC. La moció de censura es registra formalment aquest dimarts a l'Ajuntament, després d'uns dies agitats pel que fa a la política local.

La CUP va carregar dilluns contra els regidors de CiU, acusant-los de diverses irregularitats. Segons la CUP, els nacionalistes van exigir una operació que qualifiquen de "pilotasso" urbanístic, així com aturar el referèndum sobre el finançament de la urbanització de la Riera, assignar "a dit" places de funcionaris i mantenir "privilegis il·lícits" a alguns treballadors municipals com a condició per no abandonar el govern.

Després de fer aquesta revelació, la CUP instava ERC a reprendre les negociacions que mantenien per pactar un govern "al servei del poble". CiU, per la seva banda, nega les acusacions i amenaça amb emprendre accions legals contra la CUP. També asseguren que, un cop al govern, demanaran una auditoria dels mesos que la CUP ha estat governant en solitari.

L'acord del que serà el nou tripartit municipal preveu, a més, donar "solucions a temes prioritaris", com ara l'acabament de la urbanització de la riera, la mancomunació de serveis, la reducció de nombre de gerents i empreses públiques, la millora de la neteja del poble, la cohesió social, la transparència, i la implantació d'un nou sistema de subvencions a entitats.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
PereelDigne fletxa Granollers
28 d'agost de 2013, 20.30 h

No és un afer intern d'Arenys de Munt perquè mostra una vegada més que la CUP no sap governar i crea conflictes allà on no n'hi havia. Resulta que els resultats de l'última contesa electoral municipal va donar 4 regidors a la CUP i 4 regidors a ERC, Aquest últim partit va provar de fer una govern de coalició amb la CUP repartint-se el càrrec d'alcalde 2 anys cadascun però el Ximenis s'hi va oposar i va dir que s'hi feien un pacte, ell hauria de ser tota la legislatura alcalde i per ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pepo fletxa Terrassa
27 d'agost de 2013, 13.18 h

Aquest és un afer intern d´Arenys de Munt, no crec que n´haguem de fer bandera d´aquesta noticia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.