directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El No serà la resposta a la carta de Mas

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP Catalunya, i Soraya Saez de Santamaría, vicepresidenta del partit asseguren que Rajoy respondrà la carta de Mas amb lleialtat institucional i diàleg.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Les noies de Rajoy sembla que estan molt sincronitzades i afirmen amb total seguretat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respondrà la carta d'Artur Mas amb total lleialtat i diàleg. Així doncs, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat que la resposta de Rajoy es basarà totalment en la legalitat, però que posarà per davant el diàleg i la recuperació de relacions amb el Govern. Sánchez-Camacho ha assegurat que la solució passarà per un diàleg clar de la reforma del model de finançament. Ahir mateix, la vicepresidenta dels populars, Soraya Saez de Santamaría, també ha parlat sobre la resposta de la carta de Mas, i ha assegurat que hi haurà resposta i com la líder dels popular a Catalunya, afirma que aquesta es basarà en el diàleg. Saez ha explicat que tot l'equip està fent una lectura completa de la carta, abans d'enviar la resposta al govern català.

Alícia Sánchez-Camacho
Alícia Sánchez-Camacho
© @acn


Soraya Saez de Santamaría
Soraya Saez de Santamaría

Comparteix
   


Etiquetes

Resposta assegurada

Les noies de Rajoy avui ens han fet respirar un xic més tranquils, ja que tant Soraya Saez de Santamaría, vicepresidenta del Partit Popular, com Alícia Sánchez Camacho, líder dels populars a Catalunya, han assegurat que Mariano Rajoy respondrà a la carta d'Artur Mas.

Les dos membres del partit popular han explicat que ja s'està preparant la resposta i que aquesta es basarà principalment en el diàleg, intentant recuperar les relacions amb el govern.

Alícia Sánchez-Camacho ha destacat la possibilitat d'una reforma del model de finançament, i ha exposat que Rajoy intentarà buscar solucions i alternativa que compleixin la llei. També ha recordat però que el que planteja Mas és il·legal i per tant a instat a Mas a abandonar el camí de la divisió.

Per la seva banda, Saez de Santamaría ha destacat que l'equip de Rajoy està fent una lectura molt complerta de la carta i de l'informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional. També ha recordat que caldrà complir la constitució, les lleis i establir un procés de cooperació i col·laboració entre les administracions.


 

Una resposta molt previsible però que no ens farà tornar enrere

Malgrat que les noies de Rajoy ens assegurin la resposta a la carta de Mas, no es tracta d'una bona notícia. El govern espanyol i del Partit Popular només ha fet que donar-nos negatives, sense tenir en compte les necessitats de Catalunya. Ara, que sembla que comencen a veure un moviment important de la societat catalana es plantegen modificar i negociar el model de finançament de les comunitats autònomes. El que el govern de Rajoy sembla que no entén, és que els catalans no volem un millor finançament, ni un intent de pacte fiscal. Volem poder disposar de tots els nostres recursos i totes les eines, volem la totalitat de les competències, i volem poder decidir sobre les polítiques que s'apliquen al nostre país. Parlant en plata, volem la independència, un estat propi. I sembla se que ja és hora, que el govern espanyol obri els ulls, i se n'adoni d'una vegada que la lluita dels catalans ja no pot fer cap pas enrere.


 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
2 de setembre de 2013, 19.33 h

Bon jorn Senyor Rajoy:
No hi ha credibilitat en la seva proposta, però a més això només afectaria a una part dels que volen el referendum. Aquells que provenen del model federal. La resta em volgut sempre la independència i hi tenim dret si som majoria. Si no és ara amb el referendum en que s'ha compromés Ciu serà després amb alguna altre força. I si convé en crearem de noves.
Bé senyor Rajoy tingui en compte aquestes reflexions, per que el problema d'Espanya vé de lluny. Vé des ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
2 de setembre de 2013, 19.32 h

Bon jorn Senyor Rajoy:
No creïem en les seves promeses de que ara les coses seran diferents. Un caramel durant quatre dies i després tornar a apretar els cargols. "Necesidad obliga". Hi ha un concepte d'Espanya que ni vosté ni els espanyols poden canviar. I menys en quatre dies. A més s'han opossat repetidament a un estat federal que reconeixi les diferents nacions que constiueixen l'estat espanyol com a tal. Estaria preparat aquest reconeixement? i el finançament i competencies d'acord am... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
2 de setembre de 2013, 19.30 h

CARTA AL SENYOR RAJOY PER PARTS.
Bon Jorn Senyor Rajoy:
Senyor Rajoy ha de compendre que la consulta proposada per el Senyor Mas va més enllà de la seva voluntat i la del seu partit. És el clam i l'exigència d'una part molt important de la societat catalana. Per tant, no crec que en Mas hagi estat fent "cuento" per aconseguir més prevendes de Madrid. Si era el cas, ja es va acabar l'ocassió. El sector independentista de la societat catalana ha vist que té més força de la que es pensav... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
1 de setembre de 2013, 19.33 h

Cuantos más seamos más reiremos,eh monologuista de pacotilla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Mª fletxa el vendrell
1 de setembre de 2013, 12.21 h

MILLOR QUE DIGUI QUE NO, MIRA QUE SI DIU SI, jajajaja baia desencís, tothom mundial s'està adonant del que són aquests franquistes camuflats, anti demòcrates, això ens dóna avantatge, companys tots a la via CATALANA ia gaudir que segur ens toqués patir VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 de setembre de 2013, 11.03 h

Probablement respondrà que no. L'estat espanyol i sobre tot el PP, de demòcrates en tenen ben poc, pretenen posar una merda de constitució aprovada sota la pressió dels poders fàctics franquistes a la lliure voluntat de tot un poble. Penós. Típicament espanyol. Que els expulsin d'Europa per feixistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de setembre de 2013, 08.49 h

Si respon que no Rajoy s'equivocarà, perquè no li servirà per aturar el procés sobiranista i sí que servirà per desprestigiar l'estat espanyol i demostrar al món que no són demòcrates ni de lluny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
31 d'agost de 2013, 21.18 h

Em recorda a una venedora de tapers


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
31 d'agost de 2013, 21.17 h

L'Alicia aquesta qui és per parlar en nom del Gobern de Madrit. No hi ha una embaixadora que es diu Llanos? En que quedem. Tot plegat, aquests del PP son impresentables. No guarden fes ormes ni tenen fons. Que creu que és algú la Sanchez? Si casi no te socis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluis C fletxa Banyoles
31 d'agost de 2013, 19.49 h

De fet és completament igual el que diguin o deixin de dir. Ja estava previst. Que no puguin dir, però, que no s'han esgotat totes les posibilitats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.