directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alfred Bosch convida Camacho a exercir la democràcia

ERC replica el PPC que la partida pressupostària per a la consulta també "beneficiarà" als contraris a la independència. La consulta també es fa perquè voti ella i els seus correligionaris

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha considerat "obvi" que el Govern reservi una partida pressupostària en els pressupostos de 2014 per garantir els recursos per la celebració de la consulta. Bosch ha replicat a Alicia Sánchez-Camacho, que ha amenaçat amb emprendre accions legals per evitar-ho, recordant-li que la consulta també es fa perquè voti ella i els seus correligionaris. "Per tant, seran diners que beneficiaran a aquells que no volen la independència perquè es podran expressar lliurement en contra d'aquesta", ha declarat el diputat republicà. Bosch ha tret importància a les "amenaces i prohibicions" del PPC perquè, segons ell, no impediran la celebració de la consulta. Bosch també ha demanat al PSC que expliqui la seva vinculació a l'escolta il·legal a La Camarga i al Ministeri de l'Interior, que aclareixi d'on surten les filtracions.

Comparteix
   


Etiquetes

"És una cosa obvia; si vols consultar a la gent i que sigui fiable, has de dedicar un mínim de recursos". Amb aquestes paraules, Alfred Bosch ha expressat el seu suport a l'anunci del Govern de destinar una partida dels pressupostos de l'exercici vinent a la provisió dels recursos per la celebració de la consulta. "Tampoc serà una barbaritat, però sí un mínim", ha afegit en declaracions als mitjans de comunicació aquest dissabte el diputat republicà, que ha qualificat d'"innegable" que el referèndum s'ha de preparar bé perquè "tothom pugui votar en condicions".

Bosch ha remarcat precisament la idea de que en la consulta hi podran votar tots els catalans, tant els favorables a la independència com els contraris, per replicar les declaracions de la presidenta del PPC que, en una entrevista a l'ACN, ha avançat que estudiaran mesures legals per evitar que l'executiu català contempli aquesta partida en els comptes públics. Segons el portaveu d'ERC al Congrés, la consulta servirà també perquè voti Alícia Sánchez-Camacho i els que pensen com ella. "Per tant", ha argumentat, "seran diners que també beneficiaran a aquells que no volen la independència perquè es podran expressar lliurement en contra". "Què és que no vol ni votar que no?", s'ha preguntat Bosch, que ha demanat a la líder dels populars catalans una resposta clar a aquesta qüestió.

El diputat republicà ha recordat que, quan es van convocar les consultes populars sobre al independència, el PPC "es va dedicar a rondinar" que el resultat no era fiable perquè estava fet "amb una sabata i una espardenya". "Ara que ho volem fer bé, de forma oficial i institucional, i amb els recursos que calen, també protesten?", s'ha preguntat.

Malgrat les crítiques a la posició del PPC, Bosch ha deixat clar que no està amoïnat pel que considera "amenaces i prohibicions" dels populars. D'aquestes, ha assegurat, n'hi ha cada dia. "Si haguéssim d'estar amoïnats per aquestes, ens passaríem la vida amoïnats", ha declarat el diputat republicà, que ha demanat a Sánchez-Camacho i al seu partit que resolguin la qüestió del deute de l'Estat amb Catalunya així com el problema del finançament català per evitar que el Govern hagi d'anar "esgarrapant angrunes" per fer allò que demana la gent, que no és altra cosa, segons ell, que garantir es serveis socials i l'exercici de les llibertats i els drets, en referència a la celebració de la consulta.

Cas dels espionatges

Davant les darrers informacions publicades als mitjans de comunicació i que apunten que el PSC va pagar la gravació de la conversa a La Camarga entre la líder del PPC i l'ex-parella del fill de Jordi Pujol, Bosch ha demanat explicacions als màxims dirigents dels socialistes catalans. "Em sembla bé que comparegui qui calgui i expliqui la veritat", ha declarat, tot i no resoldre el dubte de si ERC donarà suport a la petició de compareixença de l'expresident Montilla que va fer aquest divendres CiU.

Bosch ha anat més enllà i ha reclamat explicacions també al Ministeri de l'Interior sobre la filtració d'aquestes informacions. En aquest sentit, ha recordat que les converses van ser incautades per la policia espanyola quan va intervenir la seu de l'empresa de detectius Método 3 i ha exigit als seus responsables que expliquin com aquestes converses van passar d'estar sota custodia judicial a circular per la xarxa.

Als trams d'Alcanar de la Via Catalana

El diputat republicà ha anunciat aquest dissabte que ell i el també diputat del seu partit Joan Tardà participaran a la Via Catalana. Ho faran, en concret, als trams 14 i 15, a Alcanar. Han decidit fer-ho així, segons Bosch, perquè els organitzadors "necessiten ajuda" en alguns trams de les Terres de l'Ebre en els quals hi ha, ha dit, "molts quilòmetres i poca població". En la mateixa línia que l'ANC, Bosch ha fet una crida a tota la gent que pugui a desplaçar-se cap al sud per participar en aquells trams "on les baules de la cadena s'han de reforçar". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Ll.B. fletxa Vallès Orientat. Països Catalans.
2 de setembre de 2013, 18.58 h

Senyora Camacho ja es van fer unes consultes en molts ajuntaments d'aquest país per saber l'opinió dels ciutadans davant la qüestió de la sobirania de Catalunya, Això es va pagar, no sé com, però no ho va fer la Generalitat. Estem parlant d'unes despeses que són petites. Com a molt comprar unes quantes urnes i alguna coseta més. El personal que gestiona els llistats pot ser voluntari i si no s'enfia envïi interventors.
Es a dir, que si convingués podrien organitzar el primer refer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Toni fletxa Ripoll
2 de setembre de 2013, 09.31 h

#11 Estic d'acord amb tú que les urnes ja les tenim i son del poble, però no podem oblidar que aquesta previsió del govern be donada per seguir un consell de la comissió per la transsició, i a més a més és previsible que els antidemocrates del PPSOE no ens cedeixin les nostres urnes, i no podem cometre l'error d'arribar al referéndum sense urnes ni res de res


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Lisa fletxa SPR
1 de setembre de 2013, 18.17 h

Ara se li diu així, mal reciclada?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Marià Cros fletxa Igualada
1 de setembre de 2013, 17.54 h


Convidar la Camatxa a ser demòcrata DE VERITAT és com convidar un ionqui a fer-se monjo de Montserrat. La Camatxa tota la vida serà una franquista mal reciclada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
1 de setembre de 2013, 11.22 h

Com és que l'Alícia no protesta per les partides que el seu gobern dedica a armament? no és millor invertir en urnes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
MBR fletxa Figueres
1 de setembre de 2013, 11.11 h

És veritat que tots els polítics al mateix sac és un disbarat, per això remarco (alguns) també estic convençuda que és minoria, però, mediàticament, tenen massa pes!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
1 de setembre de 2013, 10.59 h

#11 Parlar dels polítics com si tots fossin iguals és tan absurd com dir aquelles masclades de "totes les dones són une p..." o "tots els paletes són uns lladres". És un disbarat.

#10 Jo també pagaria gustosament. Em sembla molt bona idea.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
MBR fletxa Figueres
1 de setembre de 2013, 10.56 h

POLÍTICS!!! A veure quan aprendran (alguns), que està en la política és fer un servei al poble, als ciutadans.
Em pregunto: és que no hi ha urnes a cada demarcació quan es fan eleccions? Per què se n’han d’adquirir de noves? Les que s’utilitzen normalment ja són del poble, més que segur que les hem pagat nosaltres amb els nostres impostos i, resulta que no les podem utilitzar. Quines lleis ho prohibeixen? doncs canviem les lleis que per això paguem tants parlamentaris que sembl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Toni fletxa Ripoll
1 de setembre de 2013, 10.06 h

Xerrant ahir amb una colla d'amics sobre la previsió del govern de fer una reserva pressupostaria per la compra d'urnes i cabines molts van comentar que estarien disposats a pagar una urna ells mateixos. Ja que el moviment independentista ha sortit del poble i no dels politics, estaven disposats a donar suport a un possible micromessenatge organitzat per associacions amb prou credibilitat com poden ser ANC o OMNIUM. D'aquesta manera el poble pagaría una part, no ser si gran o petita, del cost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
31 d'agost de 2013, 23.26 h

Milosevich i tutti quanti! Ull!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.