directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Toc d'atenció d'Europa a Espanya per la banalització del nazisme.

La Comissió Europea pot castigar l'Estat a partir de l'any que ve si permet "l'exculpació, negació o trivialització flagrant intencionada i pública dels crims" de règims totalitaris

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La CE avisa Espanya que banalitzar el nazisme "ha de ser sancionable penalment"."L'exculpació, negació o trivialització flagrant intencionada i pública" dels crims comesos per règims totalitaris "han de ser sancionables penalment", ha advertit l'eurocomissària de Justícia, Viviane Reding, segons ha pogut saber l'ACN. Després de la denúncia dels eurodiputats catalans per l'homenatge a la División Azul en què va participar la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i de les comparacions de l'independentisme amb l'Alemanya nazi, Brussel·les avisa que a partir de l'any que ve podrà castigar els estats membres que no sancionin "penalment la incitació a la violència i l'odi". 
En una resposta parlamentària als eurodiputats Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV), Izaskun Bilbao (PNB) i Ana Miranda (BNG), Reding recorda que "tots els estats membres de la UE estan obligats a sancionar penalment la incitació pública i intencionada a la violència i l'odi contra grups o persones per la seva raça, color, religió, ascendència o origen nacional o ètnic". A partir de l'1 de desembre del 2014, a més, la Comissió Europea tindrà competències per "incoar procediments d'infracció" als que no ho facin, assegura l'eurocomissària luxemburguesa, també responsable de Drets Fonamentals i Ciutadania.

Informe europeu a finals d'any

"L'exculpació, negació o trivialització flagrant intencionada i pública dels crims nazis també han de ser sancionables penalment", reclama Reding. I defensa la "importància de preservar la memòria dels crims comesos per règims totalitaris". L'executiu comunitari, de fet, està "supervisant actualment" quin és el grau de compliment dels estats membres per elaborar un informe a finals d'aquest 2013, segons Reding.


Precisament els eurodiputats catalans també han denunciat a Brussel·les en els darrers mesos el reportatge de Telemadrid que equiparava Artur Mas amb Hitler i Stalin perquè "tots tres perverteixen la llengua per imposar ideologies". O la comparació que el director del diari El Mundo, Pedro J. Ramírez, va fer del mosaic i les estelades del Camp Nou amb l'estadi dels Jocs Olímpics de Berlín del 1936. Fins ara, Reding havia evitat haver d'interferir i cridar l'atenció a les autoritats espanyoles i havia respost amb evasives a les queixes dels eurodiputats. Però l'homenatge de Llanos de Luna als combatents espanyols de l'exèrcit nazi, vestits amb l'uniforme de la Falange, al maig passat, l'hauria obligat finalment a intervenir, segons les fonts consultades.

En nom de la Comissió Europea, Reding reivindica que "les autoritats públiques, els partits polítics i la societat civil han de condemnar enèrgicament els comportaments racistes i xenòfobs i lluitar-hi en contra". I recorda que és responsabilitat de les autoritats estatals "investigar els casos d'incitació a l'odi o de negació de l'holocaust i jutjar els seus perpetradors". La resposta parlamentària, que Reding signa aquest passat 30 d'agost, coincideix amb l'exhibició de simbologia franquista i gestos nazis per part de membres de Nuevas Generaciones, la branca juvenil del PP.

També el PSOE ha banalitzat el terror nazi contra l'independentisme. L'expresident d'Aragó Marcelino Iglesias va afirmar, durant la campanya del 25-N, que el nacionalisme de Mas és com l'hipernacionalisme alemany i francès que va provocar milions de morts durant les guerres mundials. Poc després l'expresident del Congrés José Bono va comparar les persecucions dels jueus amb la del sentiment espanyol a Catalunya. I l'expresident d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra va comprar Mas amb Hitler i Mussolini.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
cerc fletxa Granollers
3 de setembre de 2013, 18.58 h

Als espanyols els hi haurem de recordar l' advertència de l'eurocomissària de Justícia, Viviane Reding, cada vegada que ens tractin de Nazis. Es a dir que ja podem deixar posat el MISSATGE en el telefon automàtic. I quan facin alguna menció al respecte que sapiguen la resposta. I QUE NO ES NOMÉS EL NOSTRE MISSATGE SI NO EL DE L'UNIÓ EUROPEA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa Barcelona
3 de setembre de 2013, 11.28 h

GRÀCIES EUROPA.

Cal felicitar a Viviane Reding per advertir, i prometre sancions, al Gobierno de España per la seva pasivitat davant els insults de descerebrats 'españolistas' que titllen al Govern català, als partits catalans, a les institucions catalanes, i a no pocs particulars, de nazis. Perfecte; que els foti un bon puro per desvagats, cínics, i imbécils.

Tantmateix, és irònic que molts d'aquests 'españolistas' (= nacionalistas españoles) son justament els hereus directes o i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
3 de setembre de 2013, 01.08 h

#15
Em sap greu però he plantejat malament la pregunta per les presses. Jo volia dir:
De debó creu que el sentiment independentista (no pas nacionalista com vostè vol embolquellar-lo) és etnicista a Catalunya? De ben segur, NO.
Per tant reitero, faci un petit estudi de camp entre aquells amb els que vostè es relaciona i veurà que el que li dic és cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
3 de setembre de 2013, 01.04 h

#15
De debó creu que el sentiment independentista (no pas nacionalista com vostè vol embolquellar-lo) no te res d´etnicista a Catalunya?
Li prego que faci un petit estudi de camp entre aquells amb els que vostè es relaciona i veurà que el que li dic és cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Manel fletxa Sant Sadurní
2 de setembre de 2013, 21.19 h

LES RAONS INDEPENDESTISTES , VIDEO MOLT AMÉ

https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=U051sHPNMB0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DU051sHPNMB0%26feature%3Dshare&nomobile=1


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Toni Fer fletxa Barcelona
2 de setembre de 2013, 17.46 h

No hi ha paraules per descriure el que va suposar pel món el nacional socialisme alemany. Però això no treu que no hi hagin alguns aspectes del nacionalisme catala que recordin al nacisme, o inclús al franquisme o stalinisme, sobre tot en a nivell propagadistic-identitari. L'independentisme frega molt sovint l'etnicisme igual que ho fa el nacionalisme español. Que el nacionalisme español sigui odiós no fa que el nacionalisme català ho sigui, fan igual de fàstic ambdos, amb la diferenci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
2 de setembre de 2013, 17.40 h

La Sra Reding, potser no és del tot conscient quan diu
... "que és responsabilitat de les autoritats estatals investigar els casos d'incitació a l'odi o de negació de l'holocaust i jutjar els seus perpetradors" ...
de que a España tenim el llop vigilant el ramat, per tant no quedarà ni una ovella, doncs el llop no s´acusarà a ell mateix.
Visca la República Catalana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ln e = 1 fletxa Catalunya, PAÏSOS CATALANS, Europa
2 de setembre de 2013, 17.14 h



#8 #11 = PILTRAFA HUMANA, ESPANYOLISTA CASPÓS I PATÓS, FRANQUISTA ENEMIC DELS CATALANS I DE CATALUNYA

#10 #12 = persona com cal, els seus comentaris sós SEMPRE favorables a la independència de Catalunya i d'Euskal Herria, la seva pàtria GERMANA de Catalunya.

Al primer desitjo que li atorguin allò que tan desitja: que el sodomitzin. I si de passada ho fan sense presservatiu i le contagien la SIDA, no s'haurà perdut gran cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
2 de setembre de 2013, 15.51 h

#11 Palurdo cuidagorrinos:apelativo aplicado al paleto tercermundista,oriundo de una pseudonación bananera,que ante la falta de gónadas opta por usar el nombre de otros con la vana esperanza de que alguien que no sea un comemierda como el no note el cambio de estilo.
Va por ti cuidagorrinos español.
Hay gente que piensa que lo tuyo se debe a la endogamia chabolera,y creo que van por buen camino,.cuidagorrinos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
2 de setembre de 2013, 14.59 h

#10 Voy a por la medecina,que me tocan las pastillas de la personalidad,payaso.
Sólo los comemierdas no sabrían distinguir entre un usurpador y mi yo mismo,payaso


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.