directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

la #ViaCatalana "accelerarà" la història de Catalunya

L'Assemblea Nacional Catalana ja ho té tot apunt per aquest Onze de Setembre, les Terres de l'Ebre s'estan omplint amb rapidesa, i ara només queda fer l'últim esforç

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea Nacional Catalana i el conjunt de la ciutadania de Catalunya estan fent una feinada increïble per aconseguir que la Via Catalana, que recorrerà el país en forma de cadena humana de més de 400 quilòmetres el proper Onze de Setembre, sigui tot un èxit. Això s'ha demostrat amb l'augment d'ocupació dels trams de les Terres de l'Ebre, que eren els que faltaven per omplir i on ja no queda cap tram amb baixa o poca ocupació, i on només n'hi ha un que encara està a la meitat. Sembla ser que la ciutadania catalana té les coses molt clares, i entén la Via Catalana com una gran oportunitat per continuar reivindicant la llibertat del nostre país i forçar el govern a realitzar un referèndum per la independència el més aviat possible. També cal remarcar que no estem sols en aquesta lluita, i que la Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes Balears s'uniran a la nostra cadena per reclamar la llibertat de la nació al complert, la llibertat dels Països Catalans.

Mapa d'ocupació actual de la Via Catalana
Mapa d'ocupació actual de la Via Catalana




Tres dels organitzadors de la via bàltica, Arvydas Juozatis (Lituània), Aleksandrs Kirsteins (Letonia) i Mati Hint (Estònia), expliquen l'experiència de la via bàltica
Tres dels organitzadors de la via bàltica, Arvydas Juozatis (Lituània), Aleksandrs Kirsteins (Letonia) i Mati Hint (Estònia), expliquen l'experiència de la via bàltica
© @anc

Comparteix
   


Etiquetes

Convocar la consulta el més aviat possible

La unitat del poble català cada dia més evident amb el compromís pel país que ha demostrat la ciutadania catalana amb la cadena humana del proper Onze de Setembre. Més de 375.000 persones ja s'han inscrit a la Via Catalana que recorrerà el país de punta a punta creant una cadena de més de 400 quilòmetres. Són moltes les persones que han decidit desplaçar-se a les Terres de l'Ebre per fer possible aquest moment històric, i que recorreran centenars de quilòmetres per omplir els trams on hi havia menys ocupació degut a la menor densitat de població.

A hores d'ara, a una setmana per la Diada de Catalunya, ja no queda cap tram amb baixa o poca ocupació, i només n'hi ha un que es troba en un nivell d'ocupació mitjà. Tots aquests trams es troben a les Terres de l'Ebre, però s'estan omplint a una velocitat considerable. Amb aquesta iniciativa, la ciutadania catalana està demostrant el seu compromís per la causa, el seu anhel per la llibertat, i ja només queda fer l'últim esforç per acabar d'omplir la vintena de trams que encara no es troben al 100% d'ocupació.

Aquest Onze de Setembre, els catalans i catalanes trencarem esquemes, i demostrarem al món sencer, i al conjunt de l'estat espanyol que som un poble unit sense aturament, que podem aconseguir el que ens proposem i que estem molt a punt de tocar el que fa temps que reivindiquem, la llibertat del poble català.

Desenvolupament de la Via Catalana

La Via Catalana començarà a la simbòlica hora de les 17:14h de l’Onze de Setembre. Serà en aquest precís moment quan el campanar de La Seu Vella de Lleida iniciarà el repic de campanes que tindrà lloc a tot el país i que donarà el senyal a tots els participants al llarg del recorregut que ja es poden donar de les mans de forma simultània. A partir de les 16h els organitzadors i coordinadors dels diferents trams iniciaran el dispositiu per formar la cadena humana al llarg del recorregut.

La Via Catalana transcorrerà des de les 17.14h fins a les 18h. Al llarg dels primers 15 minuts, el Cor Jove de l’Orfeó Català, juntament amb el Cor i l’Orquestra dels Joves Intèrprets dels Països Catalans interpretaran “El Cant dels Ocells”, “La 9a simfonia de Beethoven” i “El Cant de la Senyera” des de Plaça Catalunya, a Barcelona. A continuació, a les 17.30h començarà l’acte polític descentralitzat, que tindrà lloc a Amposta, El Pertús i Barcelona. És a la capital catalana on la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, clourà l’acte polític des de Plaça Catalunya. A les 18h finalitzarà la Via Catalana cantant  “Els Segadors”, himne nacional.

Lleida marcarà l'inici de la Via Catalana

Tot i no passar estrictament per les comarques lleidatanes, Lleida serà l'inici espiritual de la Via Catalana. El campanar de la seu vella de Lleida serà el que repicarà a les 17h14' del proper Onze de Setembre, marcant l'inici de la cadena humana. La capital del Segrià també serà important el dia anterior. Una cursa de relleus entre Lleida i l'Ametlla de Mar servirà per apropar les dues poblacions en la vigília de la Diada.

Passarà pel Camp Nou

Segons ha confirmat Forcadell, la Via Catalana, que ja tenia previst encerclar el Camp Nou, entrarà dins l'estadi del FC Barcelona. Un ramal de la cadena humana accedirà fins a la graderia principal i buscarà la complicitat del món de l'esport. Les federacions esportives catalanes ompliran aquest tram de la Via i també hi serà present el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau.

Importància de la ràdio durant la Diada

Davant la més que probable saturació de les xarxes de telèfons mòbils, els organitzadors de la Via Catalana han recomanat a totes les persones que participin en la cadena humana que portin un transistor de ràdio per seguir l'evolució de la jornada. Les principals cadenes catalanes narraran en directe els esdeveniments, fet que l'ANC recomana que sigui seguit pels participants a tots els trams de la cadena.

Resposta a Navarro

La presidenta de l'ANC també ha aprofitat per reaccionar a la proposta que va fer el cap de setmana passat el primer secretari del PSC, Pere Navarro. El líder socialista va reclamar que l'Assemblea es fes càrrec de totes les despeses derivades de la Via Catalana, fins i tot les de seguretat. "No coneixem cap país democràtic que posi preu al dret de manifestar-se", ha explicat Forcadell, que ha demanat al líder del PSC que deixi de posar preu a les llibertats democràtiques.

Similituds i diferències entre la Via Catalana i la Via Bàltica

Al costat dels responsables de l'ANC s'han situat aquest dimecres tres representants de la Via Bàltica, la cadena humana que va unir Estònia, Lètonia i Lituània l'any 1988 per reivindicar la independència dels tres països vers "l'ocupació" soviètica. Mati Hint, per Estònia, Aleksandrs Kirsteins, per Letònia, i Arvydas Juozaitis per Lituània han encoratjat els catalans a participar en la cadena humana per assolir la "llibertat". Han advertit, però, que el camí després de la Via Catalana serà llarg i difícil per esdevenir un nou estat d'Europa, tot i que s'han mostrat convençuts que la resta de països europeus acabaran reconeixent Catalunya.

Juozaitis ha parlat de les diferències i similituds que troba entre el procés bàltic de finals dels 80 i l'actual procés català. "La principal similitud és la quantitat de població, "uns 7,5 milions tant en la Catalunya actual com en les tres repúbliques bàltiques dels anys 80", ha explicat, a més del sentit "pacífic" de la mobilització. Entre les diferències, Juozaitis ha recordat l'estat de descomposició en què es trobava la URSS de l'any 88 i ho ha contraposat a la situació actual de l'estat espanyol. A més, ha destacat el paper que aleshores va tenir Rússia, quan va decidir independitzar-se de la Unió Soviètica, fet que va facilitar els processos d'independència als tres països bàltics.

La Via Bàltica va reunir més d'1,5 milions de persones al llarg dels 560 km de recorregut, superant totes les expectatives. El recorregut català és una mica més curt, 400 km, però l'ANC confia en superar la mobilització de l'any passat, que també va superar el milió i mig de persones a Barcelona. En aquesta ocasió, però, el repte és "més difícil" perquè la gent s'haurà de repartir en un espai molt més gran.

L'any posterior a la Via Bàltica, els governs dels tres països van proclamar la seva independència de la URSS, tot i que aquesta no va ser reconeguda formalment fins el 1990.


Els Països Catalans units per la cadena humana

La Via Catalana d'aquest proper Onze de setembre, a part de recórrer tot el principat de Catalunya, també serà present a la Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes Balears, amb la voluntat de demostrar que els Països Catalans són una realitat, i que algun dia aconseguiran ser una nació lliure.

A la Catalunya Nord s'intentarà allargar la cadena humana fins a la porta dels Països Catalans, a Salses; al País Valencià ja hi ha més de 500 participants confirmats per realitzar una cadena al nord del país a partir de la simbòlica hora de les 17.07h; i a les Illes també es realitzaran tres cadenes: a les 12 del migdia a Eivissa, a 2/4 de 5 de la tarda a Maó; i a Palma de Mallorca a les 8 del vespre.

Així doncs, aquest proper Onze de Setembre, a part de reivindicar la llibertat de Catalunya, els catalans i catalanes sortirem al carrer per defensar la llibertat de la nostra nació al complet, la llibertat dels Països Catalans.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Daviid fletxa Galicia
24 de setembre de 2013, 15.35 h

Yo soy gallego y apoyo con creces a Catalunya... personalmente para mí España es la que está provocando la desaparición del gallego, ya que aquí hablarlo es sinónimo de pueblerino, y como si cuidáramos vacas. Otra cosa es que en Pontevedra hay una plaza de toros cuando no es que se use mucho para matarlos, la mayoría de veces actúa de salas de conciertos y mítins. Otra cosa es que en la televisión española cuando se hacen entrevistas sobre noticias de Galicia, siempre ponen a hablar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
F.Ibló fletxa ((*(( CATALUNYA, PROPER ESTAT LLIURE D'EUROPA ))*))
5 de setembre de 2013, 17.54 h




#2 #4 #9 #10 Vosaltres, FRANQUISTES PUTREFACTES, il.lusos somniadors d'IMPERIS que ja estan DEFINITIVAMENT PERDUTS, seguiu fent el ridícul, seguiu somniant grandeses impossibles des de la vostra misèria real. La vostra merdosa ecsPPanya vomitivament decadent , un cop no tingui Catalunya, passarà a ser una merdeta de país tercermundista i bananer, on anirem a fer turisme els europeus cults i civilitzats, a maravellar-nos de que en ple segle XXI encara existeixen els toreros, les folclòr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de setembre de 2013, 14.58 h

D.Artur ya a hablado y alargado la fecha del referendum hasta el 2016, sentaros en una cómoda butaca que el asunto va para largo...........
Con toda lógica personas de más relieve que él ya le han manifestado que sus desvelos deben ser levantar la económia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
bejota fletxa bcn
5 de setembre de 2013, 14.53 h

Muriel Casals y Carme Forcadell son el brazo intelectual del independentismo catalán

.La portada del libro escrito por Muriels Casals y Carme Forcadell El activismo independentista tiene nombre de mujer. Muriel Casals y Carme Forcadell, presidentas respectivamente de Òmnium Cultural y de la Asamblea Nacional Catalana (ANC), son el brazo intelectual de ese soberanismo alentado por el presidente de la Generalitat, Artur Mas.
ELMATRIARCADO CATALÁ -TAMBIÉN RAHOLA ,FERRUSOLA , LA MONJA INDEPEND... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
De nosaltres depèn fletxa per fi és a les nostres mans
5 de setembre de 2013, 14.38 h

http://www.youtube.com/watch?v=tRQxhkmiXcs

A la fi tot es redueix a Democràcia VS Anti-democràcia. A un poble que domina i explota a un altre poble que és dominat i explotat.

A Catalunya la gent s'ha posat dempeus i és qui estira del carro cap a la independència. I els polítics ens segueixen com poden.

No hi ha res a fer amb qui et vol esclavitzat i empobrit! El nostre clam farà la volta al món aquest 11 de s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 de setembre de 2013, 09.50 h

#2 " CASTRATI "

Abans russa,que escanyola, a escanya tambe hi han, escanyols, escanyats per el seu estat,que necessiten cash


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Mapa d'Europa any 1.000 fletxa Quan Catalunya era una nació independent , Espanya ni existia.
5 de setembre de 2013, 09.49 h

http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg

Jo veig al mapa una Catalunya independent, una Navarra independent però ....... Donde está España ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Isabel fletxa Santa Eulàlia
5 de setembre de 2013, 09.06 h

Si algú es pensaba que no s'aconseguiria, que vagi preparant les maletes i tornar al seu poble, Catalunya será independent, tant si es vol com si no es vol.
SEREM UN PAÍS EUROPEU, I SI POT SER FORA DE LA UNIÓ EUROPEA... MILLOR QUE MILLOR, cambiar el Rajolí, per la Merkel, no m'agrada massa, están fets del mateig llot, sino que un es mes tonto que'l cag..ajupit i l'altre una sense escrúpols.
PRÓXIMA ESTACIÓ..IN....INDE....INDEPENDENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de setembre de 2013, 08.49 h

#1 Vete a cagar , otetes , retrasado cansino !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BOBADELLA fletxa On em donin menjar calent
5 de setembre de 2013, 08.17 h

Camarero!!otro solisombra!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.