directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Junqueras ho té clar: el futur dels catalans s'ha de decidir al 2014

El president d'ERC ha respòs d'immediat les declaracions d'Artur Mas i ha assegurat que els catalans han de poder decidir el seu futur al 2014 i no al 2016

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, és qui té les idees més clares, i ha respost de manera immediata, a les declaracions que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha realitzat durant la seva entrevista a Catalunya Radio. Junqueras ha assegurat que la data en que els catalans han de decidir el seu futur ha de ser el 2014, i ha afirmat que aquesta decisió no es pot allargar fins a l'any 2016. El president d'Esquerra Republicana ha reafirmat la seva opinió a través del seu compte de Twitter, on ha afirmat: “el 2014 hem de decidir el nostre futur, i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè sigui així. La independència com més aviat millor".

Junqueras, ERC
Oriol Junqueras, president d'ERC

Comparteix
   


Etiquetes

Junqueras i Mas, opinions realment diferents?

 

Artur Mas ha explicat mostrat aquest matí a Catalunya Radio les seves intencions de realitzar unes eleccions plebiscitàries al 2016 si finalment no es pot dur a terme la consulta. El líder dels republicans, Oriol Junqueras, ha respost d'immediat a les declaracions del president del govern, mantenint la seva opinió respecte de la necessitat d'accelerar el procés de la consulta per aconseguir la independència, i ha assegurat que la data en la que el poble català ha de poder decidir la seva llibertat ha de ser al 2014, i no al 2016 com apunta Mas.


ERC referma que els catalans han de decidir el seu futur el 2014 "per una via o per una altra"


Els republicans asseguren que el pacte amb CiU és sòlid i no es plantegen què passarà si Mas aposta per unes eleccions plebiscitàries el 2016. ERC té molt clara la data en què els catalans decidiran el seu futur. "L'opció A, B i C d'Esquerra és la consulta el 2014", ha garantit el secretari general adjunt del partit, Lluís Salvadó, que també ha valorat les possibles eleccions plebiscitàries pel 2016 apuntades per Artur Mas. "Per nosaltres el 2016 queda molt lluny. El 2014 ha de ser l'any en què planifiquem tots els esforços i, per una via o per una altra, el poble de Catalunya pugui expressar la seva opinió". En una roda de premsa convocada per valorar les paraules del president del Govern a Catalunya Ràdio, Salvadó ha defensat la solidesa del pacte amb CiU i ha evitat especular amb el trencament de l'acord en cas que Mas ajorni el procés.

2014, Sí o Sí

El secretari general adjunt d'ERC ha recordat el compromís adquirit per CiU i ERC de tenir a punt la pregunta i la data de la consulta a finals d'aquest any. Un procés que Salvadó recorda que s'haurà de fer de manera conjunta amb la resta de formacions polítiques partidàries del dret a decidir i de la mà de la societat civil.

La roda de premsa del número 3 d'ERC ha estat convocada després de conèixer les reflexions que ha fet Artur Mas a Catalunya Ràdio. De fet, abans que Salvadó es posés davant del faristol de la sala de premsa dels republicans, el president del partit, Oriol Junqueras, ja havia fet la mateixa reflexió. A través de Twitter, el president dels republicans ha escrit: "El 2014 hem de decidir el nostre futur, i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè sigui així. "La independència com més aviat millor".

Per tancar la compareixença davant dels mitjans, el secretari general adjunt d'Esquerra ha tornat a encoratjar els catalans a participar en la Via Catalana convocada per l'ANC per a la propera Diada. Un moviment ciutadà que ERC està convençuda que serà un èxit i servirà per impulsar el procés cap a la independència de Catalunya.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
10 de setembre de 2013, 15.39 h

Proposo que a la #viacatalana tothom vagi amb cartells que mostrin la nostra voluntat al món, en anglès, francès, alemany, castellà i totes les llengües que faci falta

2014 FREEDOM FOR CATALONIA
2014 CATALONI'S INDEPENDENCE

Independència 2014!!! Que es vegi bé desde tot arreu!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
bejota fletxa bcn
6 de setembre de 2013, 18.26 h

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
bejota fletxa bcn
6 de setembre de 2013, 15.50 h

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
6 de setembre de 2013, 12.40 h

EL ARGUMENTO DE QUE EN UN REFERENDUM DE AUTODETERMINACI ON TIENEN QUE VOTAR TODOS LOS ESPAÑOLES,COMO DICEN LOS SECTORES MÁS FASCISTAS DEL ESTADO ESPAÑOL,ES COMO DECIR QUE SI UNA FAMILIA TIENE QUE VENDER O REPARTIR UNA PROPIEDAD,UNA VIVIENDA,O UNA HERENCIA,TENDRÍ A QUE VOTAR TODA LA GENTE DEL ESTADO ESPAÑOL PARA RESOLVER ESE ASUNTO PRIVADO DE UNA FAMILIA.
ES UNA VERGUENZA QUE LOS ESPAÑOLES QUIERAN METER LAS NARICES EN DONDE NO LES LLAMAN,PERO ESO ES PORQUE SABEN QUE SI VOTAN SÓLO LOS CATA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jaume fletxa Barcelona
6 de setembre de 2013, 11.52 h

PER CULPA D'EN MAS, ELECCIONS AL 2014.

En Mas ha fet el que alguns, entre ells jo, temiem fes: arrugar-se (altres en dirien 'cagar-se a les calces') i tirar enrera fiant-ho tot en la recuperació econòmica i en convençer encara a més gent per, hipotèticament, guanyar el 2016. Crec que l'escenari serà molt diferent:

1) Si en Mas persisteix, ERC li retirarà el suport. Amb 50 diputats ja em dirà que farà. RES.
2) Aleshores pot tractar de 'governar' amb suports puntuals (difícilment a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
6 de setembre de 2013, 11.11 h

#15 gilipolla con barretina calada hasta taparte la vista, imbecil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
BOBADELLA fletxa On em donin menjar calent
6 de setembre de 2013, 09.59 h

#6 "perogrulladas" no porta "y",paleto espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JORDI fletxa GRANOLLERS
6 de setembre de 2013, 09.24 h

Oriol, ets la nostre ultima esperança, fes la sol·licitud de DUI al Parlament de Catalunya i posa en evidència als traïdors que allà s'amaguen. A la gran manifestació de la Diada del 2012 ningú del milió i mig que estàvem allà va demanar que es fes cap consulta, va ser unànime la sol·licitud de voler UN NOU ESTAT D'EUROPA, el President Mas i el Parlament de Catalunya estan obligats a fer el que el poble català mana, han de fer una DUI i deixar de marejar la perdiu, si no ho fan es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
5 de setembre de 2013, 19.36 h

Seria necessari la creació d’una ILP demanant l'avançament de les eleccions i per fer-les plebiscitàries car CiU, per prudents, s’han tornat covards!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.