directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 23:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un jutjat valencià anul•la una de les multes de la campanya #novullpagar

L'advocada que ha portat el cas considera que la sentència és molt clara i que cal una decisió política per anul•lar tots els expedients

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

València (ACN).- El jutjat Contenciós Administratiu número 9 de València ha anul·lat, en sentència del 31 de juliol a la qual ha tingut accés l'ACN, una de les multes que l'Administració va posar a un ciutadà per no pagar un peatge d'autopista durant la campanya #novullpagar. La sentència resol un dels 100.000 casos d'impagament que es van produir en aquella iniciativa, dels quals, a Catalunya, només n'hi ha quinze de recorreguts judicialment. La sentència no crea jurisprudència, però, a parer de l'advocada que ha portat el cas, la coordinadora de Solidaritat Catalana del País Valencià, Anna Oliver, és "molt clara en els fonaments" i "hauria de fer prendre una decisió política" per anul·lar la resta d'expedients.

Comparteix
   


Etiquetes
Multes injustes i abusives

En tot cas, per la via judicial és impossible. En declaracions a l'ACN Oliver ha recordat que per anul·lar les sancions per aquest procediment cal "un recurs per cada multa". I ja no s'hi és a temps. Des de que l'afectat rep la resolució administrativa definitiva, té dos mesos naturals per recórrer-la, i en molts casos aquest termini ja ha expirat.

D'altra banda, molts dels multats, segons ha explicat Oliver, s'han trobat amb la dificultat afegida de la reforma judicial, que ha comportat taxes judicials per presentar recursos. "Això vol dir -explicava Oliver- que per recórrer una multa de 100 euros calia fer un recurs que en costava 200", i això sense comptar els honoraris del lletrat. Molta gent, doncs, ha preferit no recórrer.

És per això que, segons l'advocada, ara el que caldria és "una decisió política" per anul·lar tots els expedients, perquè, el que sí és cert, diu Oliver, "és que la sentència és molt clara, i tot i no sentar jurisprudència, resol amb tots els arguments que hem defensat sempre, principalment que la senyalització de l'autopista obliga a aturar-se però no a pagar i que els treballadors de l'autopista no eren autoritats en el moment de les sancions". Després es va reformular el reglament per tal que ho fossin, fet que a parer d'Oliver "encara ens dóna més la raó".

D'altra banda, la sentència obliga l'Administració a pagar les costes judicials en el cas de la multa recorreguda per Oliver, un fet, segons explica, "poc habitual" i "molt significatiu". Així doncs, una multa anul·lada i quinze més en tràmit, i l'esperança dels impulsors del #novullpagar que l'Administració admeti "que va cometre un error" i anul·li els 100.000 expedients sancionadors. De moment està obligada a fer-ho amb un.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
8 de setembre de 2013, 23.26 h

http://www.diariogol.com/es/notices/2013/03/madrid_ya_ha_gastado_10.000_millones_en_su_empeno_olimpico_31631.php

10.000 Milions d'Euros dels nostres impostos ens ha costat ja els 3 intents de fer uns jocs Olímpics a Madrid.

Més motius per la independència; No haver de pagar un 4 intent fallit per a què la capital del reino sigui seu olímpica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Catalunya vol viure en llibertat fletxa Llibertat i prosperitat
8 de setembre de 2013, 20.20 h

http://www.youtube.com/watch?v=aedfuT5ffs8

L'economia catalana seria a l'onzè lloc de la Unió Europea, abans de Dinamarca, Grècia, Finlàndia o Portugal, si Catalunya fos un estat, i al sisè pel PIB per habitant, abans que Alemanya, França o el Regne Unit; és el principal focus universitari espanyol i el lloc on la recerca crea més patents.

Sense l'espoli espanyol de 16.500 Milions d'Euros a l'any podriem tenir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de setembre de 2013, 19.52 h

La Sentencia es molt clara i involucra directament al ex.conseller Felip Puig, que ha robat als catalans per forrar al seu intim amic Alemany; tothom cal que presenti una denuncia contra Felip Puig, per prevaricació en favor d'un privat i demanar la presó incondicional contra Felip Puig, per que el botí obtingut es descomunal; Mas, que fas amb un delinquent comú al govern?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de setembre de 2013, 19.35 h

http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg

Jo al mapa hi veig una Catalunya independent, una Navarra independent però ....... Donde está España ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.