directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Margallo ens aboca a la DUI

Segons el ministre "la sortida de Catalunya d'Espanya seria necessàriament una declaració unilateral d'independència"

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, ha afirmat aquest dimarts en un esmorzar informatiu a Madrid que la Via Catalana "no porta enlloc" i ha advertit que govern espanyol no accedirà mai a un referèndum d'autodeterminació pactat amb Catalunya. Segons Margallo qualsevol procés d'independència hauria de ser fruit d'una declaració unilateral que tindria conseqüències "desastroses" per a Catalunyai Espanya. En canvi, ha apostat per un nou model territorial i una millora del finançament com a "via alternativa" que "satisfaci les necessitats i desitjos dels catalans i posi punt i final a la desafecció". 

Comparteix
   


Etiquetes
Margallo ha fet aquestes manifestacions en el transcurs d'una conferència al fòrum "España Internacional" on ha assistit també la ministra de Foment, Ana Pastor, en resposta a les preguntes dels periodistes sobre la Via Catalana i el diàleg que estan mantenint els governs de Catalunya i Espanya.

El ministre d'Exteriors ha assegurat que la celebració de la cadena humana és una demostració "clara" que a l'Estat hi ha llibertat d'expressió i que, per tant, no es compleix cap dels tres requisits que marca el dret internacional per al dret d'autodeterminació: pobles colonials, ocupació militar o negació dels drets fonamentals.

Respecte a la possibilitat d'un acord per a un referèndum d'autodeterminació ha assegurat que "la sortida de Catalunya d'Espanya seria necessàriament una declaració unilateral d'independència", perquè "la Constitució espanyola té dos articles, i només dos, la resta és literatura: L'article 1.2 diu que la sobirania pertany al poble espanyol en el seu conjunt, i per tant la secessió d'un territori hauria de ser aprovada per tots els constituents, i l'article 2 que diu que la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comú i indivisible".

Per tant, segons Margallo, al contrari del que passa a Escòcia, "no és possible un referèndum pactat" a Catalunya. "Ho és al Regne Unit, on no hi ha un ordenament constitucional escrit, i no ho és ni a la Constitució espanyola ni a cap altra constitució escrita presents i pretèrites". El ministre ha reiterat que "no hi té cabuda una secessió pactada" i qualsevol secessió partiria d'una "declaració unilateral d'independència" que "tindria consequències gravíssimes per a Espanya i per a Catalunya".

En aquest punt ha insistit que qualsevol territori que se separi d'un estat membre "queda exclòs de la UE, i això val per a Escòcia i per a Catalunya". Segons Margallo, si Catalunya s'independitzés, "molts més estats membres" que en el cas de Kosovo "no accedirien a l'entrada" a la UE.

"Via alternativa" per frenar la desafecció

Tancat el camí de la secessió, segons Margallo, "és obvi" que cal buscar una formula que permeti a Catalunya encaixar a Espanya. En aquest marc ha apostat per una reforma del model territorial perquè "tenim una constitució de 1977 i l'organització territorial és probable que hagi de ser revisada".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
13 de setembre de 2013, 12.32 h

Pot ser millor així. Si ho aconseguim amb lluita, esforç just, constància, amb passió i també amb desaferrament. Sense defallír, amb agilitat, sabent mesurar les forces. Constants, però sense masoquisme, sense esgotar-nos, ni claudicar.
NO ESPEREM QUE ESPANYA ENS REGALI RES. ASSOLIM'HO PER PROPI MEREIXEMENT. SI ENS GUANYEM UN NOU PAÍS, SEREM CAPAÇOS DE FER-LO A LA NOSTRA MESURA: MÉS LLIURE I DESCENTRALITZAT, QUE RESPECTI LES LLIBERTATS CIUTADANES I LES MINORIES, AMB ELS SERVEIS SOCI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
11 de setembre de 2013, 18.41 h

#31 Per què no et suïcides ? És el millor que podries fer, perquè pel què veig, el teu coco està perdent les neurones pel forat del teu anus. Ah! que me'n oblidava: Ets un desgraciat, un pària de la societat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
P.Unxó fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
11 de setembre de 2013, 13.28 h



#31 TU, que de socialista no en tens RES DE RES perquè ets un MILITANT DEL PP, fill d'una truja coneguda a tota castella per la seva PROMISCUÏTAT, a l'ùnic lloc on tornaràs, no serà al PODER sinó al BURDELL ON TREBALLA LA TEVA MARE, i sortint anirás directe a la barra americana on treballa la teva xicota (o xicot?)

I ara, tarat degenerat, calla, que si un dia t'atrapo, t'empassaras les teves paraules junt amb una gallina imperial de les de la bandera espanyola franquista.




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Karima fletxa Mollet
11 de setembre de 2013, 13.27 h

#31 ANDA DESCEREBRADO !! PONTE INTERECONOMIA Y LOBOTOMIZATE UN POQUITO MÁS !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
11 de setembre de 2013, 13.11 h

A LOS CATALANES ,CUANDO VOLVAMOS GLORIOSAMENTE AL GOBIERNO,EL PSOE LES VAMOS A MANDAR A LA GUARDIA CIVIL,VAMOS A DESMANTELAR LOS MOZOS DE CUADRA,LES VAMOS A GASEAR CON GAS SARIN PARA QUE NO QUEDE NI UN REBELDE TRAIDOR A ESPAÑA,Y A LOS VASCOS ETARRAS TAMBIEN LOS VAMOS A SOMETER A LA MISMA COMIDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
11 de setembre de 2013, 13.09 h

desde la Resistencia queremos dar nuestro apoyo a las Autoridades Nacionales Catalanas,y al Pueblo Catalán en su conjunto,por su buen hacer en el proceso emprendido hacia la independencia,y deseamos que los actos con motivo de la Diada Nacional de Catalunya sean todo un éxito,para que llegue el clamor de la ciudadanía a todos los lugares del mundo,y sirva de muestra a la comunidad internacional,d el deseo irrenunciable de los catalanes a la libertad y a la independencia.
Felicidades a Catalu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
11 de setembre de 2013, 13.08 h

desde la Resistencia queremos dar nuestra mayor felicitación al Pueblo Gibraltareño por su Dia Nacional celebrado con gran entusiasmo y patriotismo por sus ciudadanos,que con ello muestran su negativa a ser engullidos por el expansionismo totalitario español.
Agradecer además, a las Autoridades Británicas el gesto de apoyo total e incondicional al Peñón,siendo salvaguarda y garantia de defensa de la Roca ante cualquier intento de agresión por parte de las fuerzas fascistas españolas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
JORDI fletxa GRANOLLERS
11 de setembre de 2013, 08.45 h

Molt be Sr. ministro, has entès la situació, la independència no es demana, es pren. DUI ja. En Mas al no anar a la manifestació del 2012 no va poder escoltar que la gent únicament demana un NOU ESTAT D'EUROPA i per això vol fer una consulta, el ministre li explica que ha de fer, a veure si a ell si que l'escolta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Maria Jesús fletxa La Garriga
11 de setembre de 2013, 07.45 h

Si aquest es pensa que ara ens arronsarem, va dat. Aixó ja no hi ha qui ho aturi. S'han comportat amb Catalunya tan vilment com un membre d'una parella que abusa de l'altre, el maltracta, no comparteig el que és seu pero si que diu que el del altre son bens ganancials, etc...negant-ho sempre tot i al final quan el patidor diu que ja ni ha prou i que marxa a les hores se'l vol tornar a camelar com pretenen fer ara amb nosaltres buscant un millor encaix amb Espanya pero tot son mentides no els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
11 de setembre de 2013, 01.20 h

#23 Ermessenda de Solsona, ets un crack, dones com tu,necesitem en aquest pais,amb dos ovaris,ben possats

Toma GARGALL-O ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.