directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#11s2013 #ViaCatalana Catalunya, nou estat d’Europa

El President Mas ho va dir molt clar ahir a Catalunya i al món, “cerquem la llibertat per votar” i volem votar ser un país lliure. Avui tenim l’oportunitat d’encarrilar el procés cap a l’èxit

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

9h 45m  Un 52% dels catalans a favor de la independència i tant sols un 24% en contra segons la Cadena Ser

El 52% dels catalans es declara a favor de la independència de Catalunya mentre que només un 24% hi votaria en contra, segons una enquesta encarregada per la Cadena Ser amb motiu de la Diada. Una majoria més amplia, un 80,5% dels catalans, volen que se celebri un referèndum per decidir el futur del país. I, encara que la consulta fos declarada inconstitucional, el 59,7% dels catalans anirien igualment a votar. D'altra banda, en cas d'un acord entre Govern i executiu espanyol sobre un model de finançament similar al concert basc, el vot a favor de la independència continuaria sent majoritari amb un 46,8%. En aquest supòsit, el 27% dels catalans hi votarien en contra.

09h 30  Enquesta de la cadena Ser ERC 37 (+16) CiU 36 (-14) Cs 17 (+8) ICV 17 (+4) PSC 15 (-5) PP 10 (-9) CUP 3 (=)

ERC i CiU amb majoria absoluta (73), Ciutadans fa el sorpasso a PSC i PPAmplia majoria pel dret a decidir (93) + 15 PSC? Minoria unionista de tant sols 27 diputats

9h 00  Arrenca la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova

La Diada de l'Onze de Setembre comença com és tradicional amb l'ofrena floral d'institucions, partits i entitats al monument de Rafael Casanova situat a la cruïlla dels carrers Ali Bei i Ronda de Sant Pere de Barcelona. Just el punt on el conseller en cap va caure ferit l'Onze de Setembre de 1714 durant la Guerra de Successió. Les primeres ofrenes han estat marcades per la pluja que, en alguns moments, impedeix que l'orquestra interpreti en directe l'himne nacional de Catalunya. L'ofrena ha arrencat a les nou del matí amb l'ofrena del Govern encapçalat pel president de la Generalitat, Artur Mas, que ha estat acompanyat per bona part dels seus consellers.


L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler
L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler
© @anc


Alguns dels primers rellevistes que han participat en la Cursa per la Llibertat que ha sortit de Lleida
Alguns dels primers rellevistes que han participat en la Cursa per la Llibertat que ha sortit de Lleida
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La #ViaCatalana d’avui és i serà la major mobilització social que ha tingut aquest país i bona part d’Europa, i aquest èxit que avui cal consolidar ens porta a un camí sense retorn cap a l’estat propi i el president Mas ho ha deixat clar. Sí la #ViaCatalana és un èxit el procés no l’atura ningú i menys Espanya que encara avui està perduda i sense entendre res del que està passant a Catalunya. Gaudim doncs d’aquest llibertat, de l’esperit democràtic que representa la #ViaCatalana i el paper de l’ANC, l’AMI, Òmnium i milers d’entitats socials del país que s’han mobilitzat durant els  darrers mesos a tot el territori  per fer visible la força d’un país que vol ser independent.
Xavier Rubert de Ventós, Marina Comas i Carme Forcadell, les veus de l'acte polític de la Via Catalana

El filòsof Xavier Rubert de Ventós, des d'El Pertús, i la jove actriu protagonista de 'Pa Negre' Marina Comas, des d'Amposta, donaran el tret d'inici a l'acte polític descentralitzat de la Via Catalana. Just després, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, farà el discurs final de la Via Catalana des de l'escenari situat a la plaça de Catalunya de Barcelona. Els periodistes Quim Rutllant i Ester Plans seran els conductors de l'acte. Minuts abans, una representació de la societat civil catalana haurà pujat a l'escenari de Plaça Catalunya per sumar-se a la Via Catalana i donar-se les mans en un acte "pacífic, democràtic i reivindicatiu a favor de la independència".

Segons ha informat l'ANC, Carme Forcadell farà via de la mà d'Isabel Helena (Sobirania i Justícia), Albert Codinas (Fundació Catalunya Estat), Muriel Casals (Òmnium Cultural), Salvador Garcia (Col·lectiu Emma), Antoni Grané (Associacions Culturals), Albert Pons (Centre Català de Negocis), Carles Riera (CIEMEN), Josep Ma Vila d'Abadal (AMI), Josep Ribas (CAL), Jordi Carbonell (Assemblea de Catalunya), Max Vives (Fundació Catalunya Europa), David Pondevile (Ass. Catalana de Professionals) i un representant de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes

L'abat de Montserrat defensa la consulta perquè "cal conèixer l'opinió dels catalans"

El Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha defensat aquest dimarts la celebració d'una consulta perquè considera que "cal conèixer l'opinió dels catalans". "I a través de la consulta es pot arribar a tenir un coneixement real i objectiu", ha assegurat Soler en un missatge previ a la Diada. Igualment, l'abat de Montserrat ha afirmat que les objeccions legals "no poden ser mai una excusa per refusar el diàleg"."El diàleg amb totes les institucions és l'única via per assegurar pacíficament el model de societat que decideixin els ciutadans, un model que no pot ser excloent", ha reblat Josep Maria Soler, que ha defensat que Catalunya ha de veure "reconeguts i protegits els seus drets nacionals".

Arrenca la Cursa per la Llibertat, que enllaçarà Lleida amb la Via Catalana

La ciutat de Lleida ha donat aquesta nit la sortida a la Cursa per la Llibertat, una cursa de relleus no competitiva que unirà la capital del Segrià amb la Via Catalana cap a la independència que se celebrarà aquest dimecres. Està previst que hi prenguin part un total de 163 corredors, que s'aniran afegint durant el recorregut de 135 quilòmetres que, després de passar per diferents municipis, finalitzarà a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), abans de l'inici de la cadena humana. Prèviament, s'ha dut a terme una marxa de torxes que ha partit de l'antic convent del Roser -símbol de la resistència de Lleida el 1707 durant el setge de les tropes de Felip V- i que ha finalitzat a la Seu Vella i en la qual han participat unes 2.000 persones.

Molts lleidatans participaran aquest dimecres a la Via Catalana cap a la independència i, per això, s'hauran de desplaçar a diferents punts del territori que els hagin estat assignats per l'organització de l'ANC. La majoria dels assistents provinents de les comarques de Lleida optaran per arribar fins al punt indicat en algun dels molts autocars organitzats o en vehicle particular tot i que altres ho faran d'una forma ben particular, prenent part en una cursa de relleus en què els participants faran arribar fins la Via Catalana en forma de testimoni 'el Llegat' que va representar la defensa de Lleida durant el setge de la ciutat per part de les tropes de Felip V el 1707, set anys abans de la capitulació de Barcelona, llegat que, a la vegada, vol transmetre també un missatge perquè la cadena humana obri la porta a Catalunya a esdevenir un nou estat del món.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32

Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Synera fletxa Barcelona
12 de setembre de 2013, 01.40 h

#23 Em sembla molt bé, zote, parlis el que parlis. Però us agradi o no, ningú no pot ser "obligat" a pertenyer a un Estat. Els pobles son lliures i el dret d'autodeterminació d'aquests es inalienable. Ningú, doncs, ens pot negar el seu exercici. Ni tan sols la Constitució d'un Estat en franca decadència que mai ha sigut una nació. Pots opinar el que volguis, només faltaria. Adéu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
12 de setembre de 2013, 00.06 h

#24 " PATETICUS FRANCISCUS LAMETRASERETES "

Tu,que dices de putas, si a ti,te gusta hablar,de travestis, hortera ordinaria,pareces,
la "Carmen de Mairena ".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
12 de setembre de 2013, 00.00 h

#23 " PATETICUS ZOQUETES FRANCISCUS "

Zoquete,no presumas tanto de lenguas i de dialectos,al fin i al cabo, tu solo xapurreas el castelladre,
i nada mas,garrulo ordinario.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
11 de setembre de 2013, 23.55 h

#18 " PATETICUS FRANCISCUS "

Garrulin, te gusta ser esclavo escanyol, y ser confiscado,por los pputos ppeperos,alla tu,sarna con gusto no pica,pero
lecciones,puedes ir a darlas al "valle de los tumbaos ", y de paso, orinar a tu caudillo " Frasquito Frasco Saltamontes "


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jo fletxa Catalunya
11 de setembre de 2013, 19.43 h

Espanyols, encara que ens oferiu els cap dels Borbons en una safata de plata, no ho acceptarem. Marxem d'Espanya i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jo fletxa Catalunya
11 de setembre de 2013, 19.08 h

Vinga espanyols, ja heu vist la via catalana, a veure si no insulteu tant i sou capaços d'encercar Gibraltar i de plantar la bandera espanyola sobre de la roca.

No ho fareu, no teniu nassos de fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jo fletxa Catalunya
11 de setembre de 2013, 19.08 h

Vinga espanyols, ja heu vist la via catalana, a veure si no insulteu tant i sou capaços d'encercar Gibraltar i de plantar la bandera espanyola sobre de la roca.

No ho fareu, no teniu nassos de fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
11 de setembre de 2013, 18.03 h

#19 PUTO ANORMAL , DEJA DE HABLAR DE PUTAS , ASQUEROSO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Francisco fletxa León
11 de setembre de 2013, 17.02 h

#20 Disculpa, pero en León, Zamora y Salamanca en las escuelas se estudia el castellano y en algunas zonas el portugués. Como veo lo ignorante que eres, te aclaro que la lengua o dialecto de León, Zamora y Salamanca es la llingua llionesa. Te podría aclarar también que en algunas zonas occidentales de León se habla gallego y en algunas zonas septentrionales de León se habla el bable o asturianu, que es segunda lengua en Asturias, por si no lo sabías. Y sí, en zonas de Zamora y Salaman... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.