directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#Viacatalana Tram 740: Poble i institucions

Eric Herrera i Puntí. Per circumstàncies personals he tingut la sort i el gaudi d'exercir aquesta jornada tan històrica en un dels llocs més emblemàtics del nostre país.

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Participar a la ja mítica Via Catalana per la independència davant del Parlament de Catalunya, on damunt la barbàrie castellana s'hi ha construït la minsa sobirania parlamentària catalana, és tot un honor que guardaré junt amb la meva família per tota la vida. La jornada en aquest parc urbà ha sigut esplèndida, com cada any sobretot arran de la remodelació de la Diada feta pel govern d'esquerres i catalanista. Quan l'independentisme mica en mica sortia de la marginalitat -interessada per l'establishment català durant molts anys- les institucions del país van entendre per fi, que aquest dia d'homenatge i honorabilitat als defensors de la pàtria, havia de tenir tots els ingredients d'una celebració d'estat, i és així com any rere any des del 2004 s'ha anat fent amb força encert. 

Comparteix
   


Etiquetes
Ha estat gratificant veure com les diferents tendències ideològiques que representen la majoria social del país, a les 17:14 s'han unit agafats de les mans per fer possible el clam de llibertat que la nació catalana reclama justament al mateix lloc on 300 anys abans l'enemic va instal·lar-se per comandar la repressió i vigilància als barcelonins.

 Tots plegats hauríem d'entendre i copsar d'una vegada per totes el què ha passat avui al país i també davant del Parlament. És la simbiosi del poble amb els seus representants i viceversa que ens portarà a la victòria, és només la generositat i la fermesa entre aquests dos subjectes que seran definitives per travessar parets i muntanyes. Ens ho van demostrar els catalans del 1640 quan junts, poble i institucions, van aconseguir parar els peus a la monarquia hispànica i salvaguardar les constitucions. Hem d'acabar amb aquest orgull de passerell que tan ens perd i aquest tacticisme de vol gallinaci que tan mal ens ha fet en altres moments de la nostra història. Avui al Parlament amb la gent aplaudint i els representants polítics que s'entrellaçaven amb els mateixos conciutadans hem demostrat que la victòria és possible.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.