directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#ViaCatalana tram 64 Camarles: Entre la serenor i la pressa

Granollacs: La nit abans, al vespre, a les terrasses de l'últim dia de Festa Major, uns quants avaluem en més d'un deu per cent del poble la presència del dia següent a la Via Catalana.

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Les converses exploratòries determinen que sí, que la mobilització serà les més gran que es recorda a les Terres de l'Ebre i que hi anirà molta més gent de la inscrita al web oficial. Un grup ens hem inscrit al tram 64, a uns quants kilòmetres de distància. És dels darrers que s'ha omplert oficialment, segons les dades de l'ANC. Durant el matí, la C-12, l'Eix de l'Ebre, no para de conduir gent cap al mar, procedent majoritàriament de les terres de Lleida. Dinem ben aviat i abans de les tres ja fem cua per entrar a l'Aldea, on ens introduïm a la N-340. L'ambient a la vila, encara travessada vergonyosament per la Nacional, és espectacular, mai vist. Emprenem el camí de Camarles, el nostre destí final. Més d'una hora abans del moment estipulat ja som, clarament, més dels necessaris per fer la cadena. El nostre grup és heterogeni, però predominen dues generacions: parelles que voregen els cinquanta i una bona colla d'adolescents. Però també hi ha gent més gran i nens. L'emoció del moment definitiu és molt intensa.



Comparteix
   


Etiquetes
 Des de molt abans, abans de quedar-me afònic, intento animar el grup amb crits d'independència als quarts. No tinc gaire èxit. Sí, a l'hora de demanar-los una fotografia que ens immortalitzi junts en aquesta Diada memorable. Queda clar que volem el referèndum clar i català i sobretot quan abans. Domina sobretot una serenor alegre. Potser pel seu caràcter bàltic, les velles imatges d'aquella cadena del 1989, ens mostraven persones temoroses, serioses. El contrast amb la nostra Via Catalana és gran. Potser perquè l'any passat ja varem prendre consciència que érem molts, la majoria, i aquest any ja no ens sorprèn. Les ràdios marquen puntualment l'inici de la cadena i ens agafem de les mans. Podríem fer perfectament dues cadenes. O agafar-nos a l'alçada de les espatlles per ballar la nostra alegria com el Bolshoi. Cridem i cantem els Segadors. Correm d'una banda a l'altra de la calçada per fer l'onada, com si volguéssim manifestar gràficament que tenim pressa, que volem avançar ràpid i units de la mà. A les sis en punt la festa és dissol i els grupets enfilen la carretera. Ens assabentem aleshores de la nova urpada del feixisme a Madrid. L'alegria no se'ns esborra de la cara, mentre esperem que el món entomi el nostre missatge. 2014. 2014. 2014.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
F.Ibló fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
12 de setembre de 2013, 09.49 h


#2 Tu, nen IDIOTA, només saps anar repetint la teva "genialitat" de taradet subnormal. Pertant cal donar-te medicament homeopàtic, és a dir: "similia similibis curantur" (traducció al català "les coses semblants són curades per coses semblants"; traducció al sudamericà carpetovetònic: "Disssssse que tiene una gabardina pero que no la vende")

És a dir, si tu ets un pesat que vas repetint la teva "genialitat", et FARÉ EMPASSAR la repetició de la meva:

""""Tu en el que nades és en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de setembre de 2013, 09.30 h

Después del éxito conseguido ya nadamos todos en la abundancia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDI fletxa GRANOLLERS
12 de setembre de 2013, 08.57 h

Mentre 1.600.000 persones es manifestaven sense cap incidència en territori català amb avis i canalla petita, a Madrid, els invasors han atacat la seu catalana fent 5 ferits i a Valencia han detingut a patriotes catalanistes com Lopez Tena. La cadena va entrar 10 Kms en territori francès sense cap incidència. Queda clar on son els territoris pacifistes i democràtics i on es el territori violent i antidemocràtic que encara segueix fent la guerra a Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.