directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una moció de CiU podria permetre finalment la vegueria Penedès

Per la Plataforma per la Vegueria Pròpia és l''única opció' per al territori

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP), que defensa la creació de la Vegueria del Penedès, ha celebrat una moció presentada per CiU en què proposa modificar l'article 9 de la llei i incloure-hi una vuitena vegueria, la del Penedès. Segons la PVP, aquesta 'és la opció que estàvem esperant' i la tenim a tocar'. Fèlix Simón, president de la PVP, ha assegurat que ERC s'ha 'compromès' a donar suport a la moció 'amb la condició que CiU voti a favor de la llei de vegueries'. Segons ha afirmat Simón, 'és de sentit comú que CiU acabi votant a favor de la llei després de presentar l'esmena'. D'aquesta manera, la nova Llei de Vegueries podria contemplar la vuitena vegueria com una realitat.
vegueria propia
Comparteix
   


Etiquetes
La PVP ha expressat que durant tot aquest període ha mantingut 'contactes' amb 'tots els grups parlamentaris'. Per als membres de la PVP, aquesta 'és la gran oportunitat' que estaven esperant'.

Pel que fa a l'aprovació de l'àmbit territorial, la PVP ha recordat que aquest dimecres finalitza la sessió de compareixences i, a partir d'aquí, s'obrirà el període d'al·legacions que aniran per la via d'urgència.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Helena fletxa BLANES
4 de maig de 2010, 18.51 h

#12 Tranquil·la Maria que amb Reagrupament al govern la Llei de vegueries i altres merdetes que heu fet vosaltres seran abolides pq proclamarem la República catalana, amb Constitució pròpia i amb lleis orgàniques que defensin el nostres drets i una d'especial on es publicarà la llista de les persones Ldesafectes a la República i enemics de Catalunya que han traït la confiança del catalans i s'han unit a l'invasor español. La pena menor serà que mai podreu ocupar un lloc de treball pú... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
MARIA M. fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 18.33 h

Fins que la federació conservadora no ha estat a la OPOSICIÓ, no ha mogut mai un sol dit per aconseguir la VEGUERIA del PENEDES, Ara de sobte s'els hi a fet de dia, ja era hora.
Ara es veritat que amb CiU al govern, i ERC a la oposició, no seria possible no la vegueria del Penedes, si no cap ni una. Gràcies un cop mes a la bona feina feta des de govern per ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Helena fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 17.14 h

#10 CiU és la que ara haurà de recomposar el que els nens trapelles i tontets d'E han trencat pensant-se que Catalunya era una joguina. Tant debò que Laporta i Carretero l'ajudin pq tota sola no se'n sortirà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Republicà fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 15.23 h

Que els Convergents ara vagin de salvadors de les vegueries te molts collons. Durant 23 anys no en van fer ni una de vegueria i ara que ERC les fa si oposen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
4 de maig de 2010, 14.50 h

#8 Pq no t'informes abans d'opinar. La demanda és de la Plataforma per una vegueria propia i respon a la necessitat de protegir i potenciar el sector viticultor que és un autèntic motor econòmic de Catalunya. No importa quants ni quins pobles sinó els que hi volen ser i el que sigui millor per a l'economia. de divisions se'n poden fer moltes, però que serveixin per alguna cosa, no tantes. I la que feia el Tripartit d'ERC servia per ben poca cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
4 de maig de 2010, 14.21 h

D´aquesta mandanga de CIU no em quadra gens el futur d´una comarca : l´Anoia, capital Igualada. Segons CIU la meitat d´una comarca a una vegueria i l´altra meitat a una altra vegueria? Si CIU vol carregar-se l´Anoia comarca que ho digui clarament. Però trobo incoherent una comarca, dues vegueries. O tots els municipis d´Anoia al Penedès o no. O l´Anoia a la Catalunya central. O el que digui el Consell comarcal de l´Anoia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 de maig de 2010, 14.20 h

#6 Sembleu crios, sense arguments ni capacitat per debatre. Ja es veu en aquest diari qui són els que manipulen i fan demagògia, a més d'insultar i mostrar-se superbs i sectaris: els d'E, aquell partit que havia sigut independentista de veritat i que creia en una futra república catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Votant del PP fletxa L´Estartit
4 de maig de 2010, 14.16 h

Ja n'és de gros que sempre hagi de ser CiU qui tregui les castanyes del foc a aquests inùtils integrals del tripartit independentista i anti-provincial!!.

Sort que ja falta poc per fotre-ls al puto carrer. CIU i PP, Prou bajanades Catalunya espanyola i provincial, com tota la vida


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
4 de maig de 2010, 14.00 h

Ja n'és de gros que sempre hagi de ser CiU qui tregui les castanyes del foc a aquests inùtils integrals del tripartit P$OEmontillista!!.

Sort que ja falta poc per fotre-ls al puto carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Toni fletxa Torrelles de Foix
4 de maig de 2010, 13.12 h

Si no fos per CiU els d'ERC ens hauríeu donat pel sac als del Penedès. I ara ni tan sols dieu que votareu a favor sinó que no us hi oposareu. Feu fàstic. I sobre totes les lleis de merda de què parleu no serveixen per res. El que volem els ciutadans és que els polítics ens treguin de la crisi i ens solucionen els problemes reals. I el tripartit només pensa en tonteries que no valen per res. De jove havia votat ERC, la del Barrera que reprsentava la història de la independència i el tes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.