directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#Viacatalana tram 51-Amposta: Desperta Catalunya!

Oriol Jordan –Dietari 2014-: hem convertit els 400kms de Via Catalana en una autopista de llibertat, felicitat, esperança i il•lusió.

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Malgrat separar-nos més de 350 quilòmetres, malgrat no veure l’horitzó més enllà del nostre tram; en el moment d’agafar-nos de les mans, hem pres consciència que el clam independentista ressonava a l’uníson per el Pertús, Girona, Barcelona, Tarragona... No tinguin cap dubte de que Catalunya serà lliure, perquè ningú podrà aturar la determinació d’un poble que clama llibertat, units per les mans.
foto  Oriol Jordan
foto Oriol Jordan


foto Oriol Jordan
foto Oriol Jordan

Comparteix
   


Etiquetes
Despertar gris i plujós. Indicis d’èpica. Primers dubtes. A les deu del matí, quan hem agafat el cotxe en direcció al tram 51 cap Amposta, un dels trams interurbans més complicats de la Via Catalana cap a la Independència; a gran part del Principat queien ruixats més o menys intensos. A través de la retransmissió especial de la Mònica Terribas a Catalunya Ràdio, hem pogut seguir l’evolució de la previsió de pluges i dels actes de la Diada, mentre recorríem la Catalunya que queda per sota de l’antiga Marca Hispànica, aquella que ja vam conquerir fa mil anys. Amb una mini estelada lligada a l’antena del cotxe, ens hem fet veure entre el trànsit i la pluja de la ronda litoral barcelonina.

Des del cotxe, i amb el vidre entelat per l’aigua, hem començat a distingir un munt d’estelades anònimes entre els cotxes que baixaven al voltant nostre. Complicitat, somriures, joia i salutacions entre els conductors. La ronda, l’N-340 i l’AP-7 baixaven plenes de cotxes carregats de gent vestida de groc i estelades al vol. De cop, ja érem majoria a les carreteres. Oloràvem el ple imminent. Ja al sud de Tarragona, el sol ha dissipat la tempesta. A les dues del migdia, quan hem arribat a Amposta per dinar, el poble estava tan ple de gent que a les quatre ja estava informalment estès per la carretera que va cap a l’Aldea. Ja no hi havia cap dubte que el ple seria absolut.

A una hora de les 17:14h, ja estàvem fent pinya al tram 51. El tram interurbà entre Amposta i l’Aldea ha estat un dels més tardans a l’hora d’omplir-se. Però la gent ja havia desbordat l’asfalt. Un èxit en aquesta carretera, on s’han concentrat totes les crides de l’Assemblea Nacional Catalana, era el senyal i la tranquil·litat de l’èxit total. L’organització, esforçada i eficient, no ha tingut gaire feina a l’hora d’organitzar la gent. Quan hem sentit per la ràdio el repicar de campanes de la Seu Vella de Lleida, a les 17:14h, el milió i tres quarts de persones que ens hem agafat de les mans del Pertús a Vinaròs, hem convertit els 400kms de Via Catalana en una autopista de llibertat, felicitat, esperança i il·lusió.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Oriol fletxa Badalona
13 de setembre de 2013, 00.15 h

#3 Síi!! ostres quin goig trobar companys de tram! Sí, malgrat es veia que s'ompliria segur, a falta de mitja hora ens van fer córrer per cobrir una mica de forat al final! Ambientàs s'ha de dir!! Grans lleidatans, Salut!! :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
oscar fletxa Lleida
13 de setembre de 2013, 00.07 h

Nosaltres també vam anar al tram 51 des de Lleida ciutat. Vam tenir una mica de por per que a pocs minuts de l'inici semblava que havia forats però al final cap problema . Des de Ponent vam ser moltíssim en anar a Terres de l'Ebre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ho aconseguirem!!! fletxa ....................................
12 de setembre de 2013, 21.45 h

http://www.youtube.com/watch?v=WmXJBqDH44c Via Catalana (Girona, Catalunya): Catalan way to the independence 2013. Aquest vídeo l'ha fet una noia de Kazakhstan #viacatalana

Diuen que l’aleteig d’una papallona al Brasil pot desencadenar un tornado a Texas. I si la naturalesa ens demostra que vivim en un món global us penseu que els catalans no formem part d'aquesta naturalesa? El que hem fet aquest 11 de setembre és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de setembre de 2013, 20.09 h

http://www.youtube.com/watch?v=Mydy4FtG7VI

Fem que l'opinió pública internacional ens coneixi i sigui favorable a nosaltres, internacionalitzem videos com aquest!
2013-2014 FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.