directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reaccions del dia després de la #ViaCatalana cap a la Independència

Què diuen els polítics? Com reacciona el Govern espanyol?

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Mas-Colell respon al govern espanyol que la millor manera de saber si hi ha una "majoria silenciosa" és fer una consulta

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha respost aquest dijous a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha afirmat que l'executiu central vetllarà per la "majoria silenciosa" que no va anar a la Via Catalana. En la línia del portaveu del Govern, Francesc Homs, el conseller ha assegurat que la Generalitat "no farà passos sense consultar a la gent" i per saber si hi ha "estats d'opinió alternatius" als de la Diada s'ha de fer una consulta sobre la independència. Mas-Colell també s'ha mostrat "preocupat" sobre la reacció editorial a la celebració de l'Onze de Setembre "d'alguns mitjans amb seu a Madrid" i ha assegurat que "viuen en una bombolla".

CDC acusa el govern espanyol de "fer el ridícul" i de no tenir "intel·ligència política" quan minimitza la Via Catalana

El vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, ha acusat aquest dijous el govern espanyol de "fer el ridícul" i de no tenir "intel·ligència política" quan minimitza la Via Catalana. En roda de premsa, Corominas ha avisat l'Estat que cap "tercera via" els farà fer marxa enrere, mentre que el secretari d'Organització convergent, Josep Rull, ha instat l'Estat a no tenir por de posar les urnes per esbrinar realment quines són les majories.

ERC cita a partits i entitats socials per consensuar abans de dos mesos la pregunta i la data de la consulta

ERC vol que la data i la pregunta de la consulta sobre el futur de Catalunya es coneguin abans del desembre. Després de l'èxit de la Via Catalana, la plana major del partit s'ha reunit aquest dijous per fer-ne una valoració. La secretària general republicana, Marta Rovira, ha avançat que "a partir d'avui", ERC començarà a parlar amb partits i entitats "per tal de tenir una data i una pregunta clara tan aviat com sigui possible".


 
Espadaler creu que Fernández Díaz té "ganes de distorsionar la realitat" amb la participació a la Via Catalana xifrar-la en 400.000 persones "frega el ridícul".
 
El govern espanyol estreny  la cotilla de la constitució i colla amb la majoria silenciosa. diu que també vetllarà per les "llibertats i opinions" de la "majoria silenciosa" que no va anar a la Via Catalana. Sáenz de Santamaría "reivindica" un "diàleg dins de la Constitució"

Forcadell a Sáenz de Santamaría: "A Catalunya, la majoria silenciosa, ahir estava al carrer". La presidenta de l'ANC assenyala que les urnes i les enquestes mostren que la major part de la ciutadania està a favor de "la construcció d'un nou estat"

Mario Vargas Llosa, la ignorància feta Nobel, veu una Catalunya totalitària i diu que és "terrible" que en el món actual "el nacionalisme torni a treure el cap”. La caverna explota les paraules del messies de l’espanyolisme ferotge.

El president del Congrés  en la línia argument PP : "lamenta" la "divisió" que va mostrar la Via Catalana. Recorda que "altres" persones a Catalunya "no es van manifestar"
 
Junqueras "Només hi ha dues posicions: les dels que volen votar -els del sí i els del no- i la posició dels que no volen deixar votar a ningú". ERC celebra el nou "aval ciutadà" a la consulta i reafirma el seu compromís a convocar-la el 2014. ERC no es planteja cap escenari alternatiu després d'una Diada que va servir "per demostrar al món la majoria compromesa amb el referèndum" ha explicat Junqueras que ha dit que  "Estem segurs que la democràcia sempre acaba trobant el seu camí".
 
Camacho “sola a casa II”, retreu a Mas que deixi orfe la "Catalunya real" de 6 milions de persones que no van anar a la Via Catalana.
 
C's acusa l'ANC de voler "suplantar la democràcia representativa per l'aclamativa". Jordi Cañas vaticina que el Govern "utilitzarà" la Via Catalana per "denostar el debat parlamentari".
 
Rivera demana ajuda a Wert per liquidar la immersió la immersió lingüística a Catalunya. Envia una carta al ministre perquè prengui "consciència" de la situació del castellà a l'escola catalana
 
El PSC replica a Sáenz de Santamaría: "El govern espanyol reivindica la majoria silenciosa o la minoria sorollosa segons li convé". La vicepreidenta del Congrés Teresa Cunillera reclama a Rajoy que "atengui" a la gent que es va manifestar a la Via Catalana
 
Repressió made in spain
 
El jutjat de Vinaròs imputa Alfons López Tena i Maiol Sanahüja per un presumpte delicte contra l'ordre públic. L'exdiputat de Solidaritat i el director del Cercle d'Estudis Sobiranistes han declarat després de ser detinguts pels incidents a la cua de la cadena humana valenciana.
 
Assalt feixista delegació Govern de Madrid

ICV demana la compareixença de Fernández Díaz al Congrés pels errors de seguretat en l'assalt a la delegació a Madrid. Joan Coscubiela denuncia la "impunitat" amb què actuen els grups feixistes

Sánchez-Llibre (UDC) condemna l'assalt "catalanòfob" a Madrid i demana que es prenguin mesures perquè no es pugui repetir. El portaveu adjunt de CiU, que va ser colpejat, afirma que és un fet "excepcional" però també un exemple "important" d'intolerància
 
 El PP condemna l'assalt però hi posa “peros”. Demana "una reflexió conjunta" sobre la "intolerància creixent" I Recorda que altres diputats "hem estat víctimes d'altres tipus d'agressions"



COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
13 de setembre de 2013, 12.54 h


- Camacho “sola a casa II”, retreu a Mas que deixi orfe la "Catalunya real" de 6 milions de persones que no van anar a la Via Catalana
- C's acusa l'ANC de voler "suplantar la democràcia representativa per l'aclamativa".
A hores d'ara aquest argument està més que rebatut. INARGUMENTATS! Un dels pocs arguments que ambdues formacions han aconseguit formular, i a l'igual que els altres, no els hi aguanten res:
NO HI HA MILLOR MANERA DE SABER QUE PENSA LA "MAJORIA SILENCIOSA" (com si tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
13 de setembre de 2013, 11.59 h

COMUNICADO DE LA RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA :

desde la Resistencia a la ocupación española,queremos felicitar al Pueblo Catalán por la gran respuesta a la convocatoria de las organizaciones que luchan por la independencia,por la lección que ha dado el pueblo y otros miles de personas que ,desde otras zonas ocupadas por el fascismo español,han querido compartir con los catalanes un dia de reivindicación nacional y por los derechos civiles de la nación catalana.

Emplazar desde aquí ,al e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
atlasac fletxa Vila-real
13 de setembre de 2013, 10.21 h

TENEN DRET?
Aquests TIRANS INVASORS BOTIFLERS de posar-m´hi a MI entre les seves FILES? bastanta PENA TENIA i TINC de que NO VAIG PODER ASSISTIR A LA MANIFESTACIO....com per a que després em posen al costat dels BOTIFLERS ....NO HI TENEN DRET A AIXO ANTESOS? sort ara que tenim DIRECTE CAT per poder dir la NOSTRA que sempre era la d´ells la VERITAT i ara s´ha acabat el "XOLLO" que tenien.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
F.Ibló, S.Curçó, P.Unxó, M.Artell, etc... fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
12 de setembre de 2013, 18.01 h


#15 BJ, no pateiixis tant pel futur de CATALUNYA, TRANQUIL.LITZA'T i potser que no freqüentis tant un fòrum que no es correspon a la teva ideologia, aconseguint així no ser insultat per "divins impacients" dels que mai no manquen a cap població del món.

De forums per als que pensen com tu, n'hi ha molts a internet. No cal venir a provocar a aquest, no et sembla?



Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
12 de setembre de 2013, 16.39 h

#14
" PEDRO JOTA ELQUESEVISTEDEMUJER "

Es pot ser retrasat mental, pero aixo d'intereconomia,es per que et tanquin, en un psiquiatric,faras millor,
d'anar a visitar a l'asnar de los asnos,que et donara classes de traveling-travelos, i podras,anar a fer
d'escolanet amb el rouco,o amb algun rector pederasta,creu-me,amb aixo tens futur,la politica no l'entens




Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Volem deixar de cridar INDEPENDÈNCIA fletxa Ara volem votar INDEPENDÈNCIA! ............................
12 de setembre de 2013, 16.25 h

http://www.youtube.com/watch?v=Mydy4FtG7VI

BBC News Catalans mark Independence Day with huge human chain


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Volem deixar de cridar INDEPENDÈNCIA fletxa Ara volem votar INDEPENDÈNCIA!
12 de setembre de 2013, 16.23 h

http://www.youtube.com/watch?v=Mydy4FtG7VI

BBC News Catalans mark Independence Day with huge human chain


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
bejota fletxa bcn
12 de setembre de 2013, 16.21 h

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZS6FYIqRRvA#t=159

AIXI SERIA EL DIA DESPRÉS. (LA CADENA NO ESTÁ SUBVENCIONADA COM TOTS ELS MEDIS A ACATALUNYA.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
INDEPENDENCE DAY fletxa deia la BBC hir referint-se a Catalunya
12 de setembre de 2013, 16.11 h

http://www.youtube.com/watch?v=WmXJBqDH44c Via Catalana (Girona, Catalunya): Catalan way to the independence 2013. Aquest vídeo l'ha fet una noia de Kazakhstan #viacatalana

Diuen que l’aleteig d’una papallona al Brasil pot desencadenar un tornado a Texas. I si la naturalesa ens demostra que vivim en un món global us penseu que els catalans no formem part d'aquesta naturalesa? El que hem fet aquest 11 de setembre és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.