directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La Via Catalana traspassa totes les fronteres

La premsa internacional mostra al món la gran cadena humana que ahir va recórrer Catalunya

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

L'endemà de la Via Catalana podem veure que la gran cadena humana no s'ha quedat als Països Catalans, sinó que ha travessat fronteres i són infinits els articles publicats per la premsa internacional a Països d'arreu del món. Sortim a la premsa anglesa, francesa, americana, gallega, basca, espanyola, tailandesa, canadenca, irlandesa.... Sembla ser que el procés no té aturament, i que la Via Catalana ha aconseguit un dels seus objectius, fer que el conflicte entre Espanya i Catalunya sigui conegut per tothom. També ha travessat fronteres el paper d'Oriol Junqueras en el procés d'independència de Catalunya, i el diari italià Corriere della Sera la entrevistat, com a líder del moviment independentista català.

Oriol Junqueras, entrevista, premsa internacional
Entrevista a Oriol Junqueras al diari italià Corriere della Sera
© @perearagones

Comparteix
   


Etiquetes

Ressò mundial i citacions dels polítics Catalans

La cadena humana que vam realitzar ahir més de un milió sis-cents mil catalans, ha fet la volta al món a través de la premsa internacional i ha aconseguit donar a conèixer la voluntat del poble català arreu. Gran mitjans han fet ressò de la cadena, així com mitjans de Països més petits.

Els diaris anglesos com The Wall Street Journal, The Guardian, The Telegraph entre altres han fet ressò de la cadena, i expliquen com més de 1.6 milions de persones han sortit al carrer, en forma de cadena humana reclamant un referèndum similar a l'escocès. Entre ells The Wall Street Journal treu la notícia en portada i fa una explicació molt extensa de la cadena i sobretot de la situació política actual al país, i The Guardian demana fotos i vídeos i ha creat una galeria de la cadena humana.

També mostren al món la Via Catalana, la BBC, que cita a Carme Forcadell dient que ha estat històric, i a Artur Mas, explicant que estem en una fase decisiva del procés; i la CNN  que publica vídeos i destaca la gran magnitud de la Via Catalana, citant a Alfred Bosch que emfatitza que es tracta d'una acció innocent però molt poderosa.

 

 

L'atac a la seu de la Generalitat a Madrid també protagonista

La premsa americana com The Washington Post, també es suma a mostrar imatges de la cadena humana, i destaquen que en un país amb 7 milions d'habitants més de 1'6 milions han sortit al carrer per demanar deixar de formar part d'Espanya, i expliquen amb detall l'atac del grup feixista a la seu de la Generalitat a Madrid.

 

 

Secrets que surten a la llum des de França

Le Figaro i Le Monde no es queden enrere, Le Figaro mostra casos reals de gent que s'ha desplaçat molts quilòmetres per participar a la cadena; i Le Monde remarca que la importància de la cadena, però revela que Mas i Rajoy s'han vist en secret aquests dies.

 

 

Altres diaris d'arreu també han fet ressò de la Via Catalana

The Bangock Post, el diari de Malàsia The Sun daily, Aljazeera, The Irish Times, Montreal Gazette i molts altres també han fet arribar als seus lectors articles sobre la cadena humana independentista i els han explicat què es viu a Catalunya, i el seu anhel de llibertat i per separar-se d'Espanya.

 

Corriere della Siera entrevista a Oriol Junqueras

El diari italià Corriere della Siera a part d'explicar com ha estat aquesta Via Catalana que ha travessat tot Catalunya en forma de cadena humana, publica avui una entrevista al president d'Esquerra Republicana Oriol Junqueras, i el qualifica com a líder del moviment independentista. Per altra banda, el diari també mostra en el seu portal web diversos videos de la Diada, i declaracions de diversos partits polítics catalans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
13 de setembre de 2013, 18.14 h

Ja està, s´ha acabat. The bròquil is over :
Volem data per la consulta.
Volem una pregunta clara; de SÍ o NO.
Si no hi pot haver consulta. DUI ara mateix.
Visca la República Catalana al 2014!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
A Catalunya li REPUGNA EsPPanya fletxa Estem farts de la INCOMPETÈNCIA CORRUPTE de l'estat esPPanyol
13 de setembre de 2013, 17.57 h




#19 aBEJOTA sense mel, No et sembla que ja has demostrat prou eficaçment la teva INCAPACITAT MENTAL? la teva incapacitat de pensar, d'innovar, de no ser PESADAMENT REITERATIU, sempre amb les mateixes "MONSERGUES" RIDÍCULES de deficient mental, una vegada i una altra i mil més.

Uuuffff, com deuen avorrir-se els qui tenen la desgràcia d'haver de tractar quotidianament amb tu !!! PESAT !!! VES-TE'N A PINTAR ARMARIS i deixa de fer-nos fàstic!!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
bejota fletxa bcn
13 de setembre de 2013, 16.12 h

tendría que negociar su entrada en la UE según los tratados
Barroso insiste en que una Cataluña independiente quedaría fuera de la Unión EuropeaEl presidente de la Comisión Europea ha advertido de que las reglas del Tratado de la Unión Europea establecen que cualquier nuevo Estado necesitaría negociar su adhesión al club comunitario.

N.B.TRENCAPARIES ,QUÉ'NS DONEU TRET D'ATUR I FIGIDA D'EMPRESES? ("ROCA" S'EN VA A CASTELLÓ.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
13 de setembre de 2013, 12.04 h

COMUNICADO DE LA RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA :

desde la Resistencia a la ocupación española,querem os felicitar al Pueblo Catalán por la gran respuesta a la convocatoria de las organizaciones que luchan por la independencia,en la Diada de Catalunya,por la lección que ha dado el pueblo y otros miles de personas que ,desde otras zonas ocupadas por el fascismo español,han querido compartir con los catalanes un dia de reivindicación nacional y por los derechos civiles de la nación catalana.Em... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pere Folch fletxa Altafulla
13 de setembre de 2013, 08.56 h

Sembla que us heu deixat el link de la entrevista del Corriere al primer president democràtic de la Catalunya lliure !!
http://archiviostorico.corriere.it/2013/settembre/12/leader_dell_indipendenza_catalana_democratici_co_0_20130912_9711843c-1b6e-11e3-ab8a-8312edabf093.shtml


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
12 de setembre de 2013, 23.03 h

Vull dir MANIN


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
12 de setembre de 2013, 23.01 h

A CAT ja estem farts de que ens anin aquests inútils improductius residents d'una ciutat que fa aigües. Qui pagarà els seus deutes? Nosaltres com sempre? JA NO. No cala, nanos. Heu ardut la últia colònia per avars, xulos, mal administradors i burros. Estem farts. Mai més caurem amb les vostres trampes. Siu tots "lazarillos" salva patries inexistens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
12 de setembre de 2013, 22.57 h

El que deien de nosaltres ho peteixen ells mateixes. Un exemple de la seva decadència no solament son la Corona, la Corina, el TC, el TS, els diplomatics que parlen de "catalans de merda", els ministres del PP enmerdats amb afairs estranys i poc seriosos (cas Bárcenas), la carrinclona de l'Alcaldessa parlant de café amb llet a no sé quina plaça Major (ni Trafalgar, ni Vandôme), a on res és comparable. Estan tornant al xotis, a l'epòca en que aquí, a CAT, ja estavam motoritzats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
12 de setembre de 2013, 22.51 h

Le banca nternacional està marxant de Madriz des de fa dos anys. Un escocés que treballa amb inversions a Dubai m'ho ha confirmat. Madriz és insegur i tot cau apedaçat. Mai invertiria allà! Moltes empreses han fel fallida i, a més, sense corredor mediterrani queda aillada del mon i d'Europa. És una ciutat poc rentable i rndeutada fins al monyo. La falta d'imatge s'ha posat en vidència fa poc: les Olimpiades. Qui vol anar a una ciutat endeutada, que no paga, que no hi ha seguretat (exe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.