directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Malgrat Margallo, Lituània continua a favor del dret a decidir

Els comunicats sota xantatge no són posicions fermes. Catalunya ha de seguir el seu camí i els països de la UE ens hi donaran suport

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Aquest matí el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García Margallo s'ha reunit amb l'ambaixadora de Lituània per intentar que rectifiquessin el seu suport a favor del dret a decidir de Catalunya. Margallo ha pressionat als lituans perquè retiressin les paraules del President del país Algirdas Butkevicius, on mostrava tot el seu suport amb el procés sobiranista català. Ara bé, després de la trobada, l'ambaixada lituana ha publicat un comunicat en el que canvien el to de les seves declaracions però continuen apostant pel dret a decidir. Des de l'ambaixada es defensa que cada poble ha de poder exercir el seu dret a decidir respectant les pròpies lleis del país, i han volgut mostrar el seu orgull sobre el procés independentista que va viure el seu país. Tot i això, en el seu comunicat, l'ambaixada ha remarcat el camí cap a la independència de cada país s'ha de dur a terme respecte les seves bases legals, i si cal utilitzant la llei internacional.

primer ministre, lituània
Algirdas Butkevicius, primer ministre de Lituània

Comparteix
   


Etiquetes
CDC treu importància al matís de Lituània i l'atribueix a la pressió i a la "gesticulació diplomàtica" del govern espanyol

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha tret importància al matís que ha fet Lituània a les declaracions que va fer el seu primer ministre a l'ACN sobre el dret a decidir de Catalunya. Rull ho atribueix a les pressions i a la "gesticulació democràtica" del govern espanyol i afirma que el més rellevant són les pròpies declaracions del mandatari lituà. En relació a les declaracions de Joaquim Almúnia advertint que una Catalunya independent quedaria fora de la UE, ha recordat unes paraules que el comissari europeu va pronunciar fa un any justament en un sentit contrari i ha afirmat que CDC prefereix quedar-se amb aquest primer posicionament, tot i que es va matisar a posteriori.

Pressió també a Almúnia

Rull ha recordat que també els comissaris europeus Joaquin Almúnia i Vivienne Reding han anat "oscil·lant" en el seu parer respecte al reconeixement internacional d'una Catalunya independent després, segons ell, de la intervenció del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol. De fet, el secretari d'Organització de CDC, ha recordat unes paraules que Almúnia va pronunciar a Barcelona fa un any en les què afirmava que no era honest pensar que una Catalunya independent es quedés fora de la UE de manera automàtica.

ERC creu que la "pressió" espanyola a Letònia i Lituània "no és la via més adequada" per fomentar el diàleg amb Catalunya

La citació per part del ministre d'Exteriors espanyol als ambaixadors de Lituània i Letònia "no és -per ERC- la via més adequada" per encarar un procés de diàleg amb Catalunya. La portaveu dels republicans, Anna Simó, ha lamentat que l'Estat es dediqui a "pressionar" els països que defensen "el dret a l'autodeterminació i la democràcia", com van fer els primers ministres letó i lituà en dues entrevistes a l'ACN: "l'Estat es limita a prohibir l'exercici de drets, a negar els fets o a pressionar aquells que es posicionen a favor de la democràcia". En la roda de premsa d'aquest dilluns, Simó també ha reclamat una resposta unitària a la carta de Mariano Rajoy durant el proper Debat de Política General.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
17 de setembre de 2013, 03.05 h

Em sembla penós que aquest senyor es faci enrere de les seves opinions i idees, perquè un xulo de putes li digui el que ha de fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jo fletxa Catalunya
17 de setembre de 2013, 00.52 h

#5 Només ens dieu mentides per fer-nos agafar por però no ho aconseguireu. Continuo pensant que esteu acollonits: a la manifestació del 2012 us vau pensar que era una calorada i ara ja veieu que anem en serio. Veniu aquí a deixar anar mentides per veure si en fem enrere però no ho aconseguireu. A les vostres mentides respondrem amb arguments.

Catalunya és viable econòmicament. Mira el vídeo com cauen les teves mentides: http://youtu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
16 de setembre de 2013, 21.52 h

#5 El primer que ha de fer és no inventar dades, perquè li ben asseguro que n´he cercat alguna que fos clarament real i no n´he trobat cap, home!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
16 de setembre de 2013, 21.46 h

Antonio Carbonell, las leyes de Europa no son como la facista Constitución espanyola, redactada por el Ejercito de Franco directamente; i per cert, els europeus han llegit aquesta Constitución feixista, antidemocràtica i que no es altra cosa que una amnistia dels terrorietes de la Camorra de Franco? com es possible que els jutges, miltars i funcionaris del regim terrorista no fossin jutjats i empresonats? Fraga era un criminal, que calia comdenar.lo a mort o cadena perpetua, el molt nazi


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Veritas fletxa Barcelona
16 de setembre de 2013, 20.18 h

#8 No hace falta leer y argumentarse (y/o escribir en mayúsculas), hace falta estudiar derecho. Una cosa es la UE y otra la CEE o el propio trada Shengen. No tengo duda Catalunya quedaría fuera de la UE pero dentro de la CEE y se aplicaría el tratado Shengen. Una cosa son los estados y otra cosa las personas, y privando de libre circulación de personas y mercancías a Catalunya, se perjudicaría a los demás paises miembros, sus ciudadanos y los ciudadanos de Catalunya (una cosa son los der... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
16 de setembre de 2013, 19.50 h



Ja veieu quin panorama l'ecsPPañyol: un ministre IMPRESENTABLE com en Garcia MARGALLO, fent el PRUNA i demostrant ESCANDALOSAMENT a tot el món la GRAN MENTIDA de la PRETESA democràcia de l'ESTAT esPPanyol, mentres es gasten els diners en uns MORTADELOS INCOMPETENTS que es dediquen a PERDRE EL TEMPS venint a un fòrum independentista on no podran convèncer ningú de les CRETINADES que escriuen.

Això sí, a finals de mes els "cauen" 3 000 euros als mortadelos i no sé quants al MINISTRE I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
16 de setembre de 2013, 19.43 h


No a la DEPENDENSIA, ya sea drogo-dependensia, YA SEA dependensia de ecsPPPaññña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
16 de setembre de 2013, 19.31 h



Sus juro que YO NO SOY LUIS MUR, aquell "valiente" que se escondió bajo la cama cuando el desgrasiao de F.Ibló insinuó que me haria una visita "de cortesia".

Os juro que mi madre ya no trabaja en un burdel, COÑO, CHIA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
16 de setembre de 2013, 19.28 h



Segun las LEYES de la uniong uropea, SI CATALUñññññññA se independisa, a cada catalang habrá que darle 250 LATIGASOS en la esparda, i quemarle CON UN HIERRO CANDENTE ya sea el MIEMBRO VIRÍS, ya sea el CHOCHITO, segun se trate de catalang o de catalana.

Y lo peor de todo: si CataluÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑÑa se independentisa, segun las LEYES UROPEAS, habrá que CERRAR EL PUTICLÚ NONDE TRABAJA MI MADRE i el TOP LES onde trabaja mi mujer.

No veas tu, si emos de bibir solo con mi sue... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
16 de setembre de 2013, 19.15 h

#5 " CARBONELL L'EUNUC DE LA BOTELLA "

Has copiat el mateix,a tots els articles del diari,Luis Mur,lo teu es patologic,tens una malaltia,
l'odi als catalans,aixi que escanyolet escarransit, " A CAGAR A LA VIA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.