directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós: tres escenaris per després de la Diada

Joan Puigcercós, ex-president d'ERC, publica un article al Huffington post on explica els tres escenaris possibles després de l'Onze de Setembre

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

L'ex-president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, obre un bloc al diari digital Huffington Post, i en el seu primer article assegura que només veu tres possibles escenaris després de la diada de Catalunya, i la gran cadena humana que ha arribat a trencar records mundials. El primer escenari es centraria en l'acord entre el govern català i espanyol, que permetria una consulta amb una triple opció o quelcom similar. La segona opció consistiria en un avenç electoral, unes eleccions plebiscitaris, per si l'estat espanyol no permet la consulta. Finalment, el tercer escenari possible seria que no passes res, que el govern intenti anar fent temps, i el poble català redueixi les seves reivindicacions. 

Joan Puigcercós, ERC
Joan Puigcercós, ex-president d'ERC

Comparteix
   


Etiquetes

El primer escenari
Segons Puigcercós el primer escenari consistiria en què els governs de Catalunya i Espanya arribessin a un acord per realitzar la consulta. D'aquesta manera, la ciutadania catalana podria votar en una consulta pactada, que segons l'ex-president d'ERC, tindria més de dues opcions segurament, o algun altre truc realitzat per l'estat espanyol. Amb aquesta consulta, el govern espanyol pretendria que Catalunya es quedés dins d'Espanya, fent vagues promeses, i assegurant més autonomia als catalans. Segons Puigcercós, seria l'escenari perfecte per aquella “majoria silenciosa” que es pensa que si guanyen temps, l'anhel d'independència i llibertat del poble català es veurà reduït. Puigcercós assegura que es tractaria d'un camí que no solucionaria res, ja que al cap de poc temps ressorgiria el conflicte. Aquest primer escenari, segons Puigcercós, és el més desitjat per l'autonomista encartat per Duran o pels membres del PSC, i algun percentatge dels votants dels populars


La segona opció
Puigcercós presenta una segona opció, en la que rere les negatives continues del govern espanyol vers la realització de la consulta, el govern de Catalunya es veuria obligat a avançar les eleccions, i realitzar unes eleccions plebiscitàries en les que partits que aposten per la independència de Catalunya podrien proclamar-la si aconseguissin una majoria al Parlament de Catalunya. Aquesta segona opció, segons l'ex-president d'ERC és el preferit pels independentistes i per ell mateix, pels qui creuen que ja no hi ha marxa enrere en el procés independentista català.


L'últim escenari
Finalment, el tercer escenari seria aquell en el que no passés res. Seria un escenari en el que el Govern espanyol creu que guanya temps, i que quan acabi la crisi les reivindicacions del poble català disminuiran. Segons Puigcercós, aquest escenari seria el més desitjat pels nacionalistes espanyols, i sobretot per aquells que viuen a Catalunya.

.

El dubte de Puigcercós
Puigcercós afirma que l'únic que ens queda per saber, és quin d'aquests escenaris és el preferit per Artur Mas i la majoria de votants dels convergents, ja que aquesta part de la ciutadania pot decantar la balança.
Segons Puigcercós, aquest percentatge de votants era clarament independentista i partidari del segon escenari el dia de la Via Catalana i espera que ho continuïn tenir clar, i apostin totalment per la independència.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Pere fletxa Tàrrega
19 de setembre de 2013, 10.39 h

El segon escenari ja el tenim: CiU, ERC i CUP poden declarar la independència amb vots suficients al Parlament de Catalunya. No cal esperar res més, Catalunya ja ha parlat prou, no perdem el temps!! Fem la DUI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Matilde fletxa Mollerussa
19 de setembre de 2013, 08.10 h

#25 Sí, això mateix. Aquest "tio" i un parell com ell són els artífexs que ara estigui passant el que passa. Gràcies a en Puigcercós, Carod, Vendrell i el seu suicidi polític, el país ha fet una gran passa endavant. A vegades fa falta que una persona mori perquè un poble avanci ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jo fletxa Catalunya
19 de setembre de 2013, 00.35 h

Si teniu un moment, llegiu l'article de Ramon Tremosa al seu blog. http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/251323


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Elisa Duran fletxa Barcelona
19 de setembre de 2013, 00.28 h

Hòstia, encara pulula aquest antic company de viatge de Josep Maria Reguant? Mare de Déu, quin un...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Joan fletxa BCN
18 de setembre de 2013, 23.40 h

@romantic nocturn
Nanu, canvia de camell


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
18 de setembre de 2013, 23.01 h


Aqueste "romantic nocturn" necesita tractament psiquiàtric. Crec que el cervell se li ha diluit de tant masturbar-se de nit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
18 de setembre de 2013, 22.56 h





Ja ho sabem que escrius malament. Ets tan analfabet que IGNORES que séscriu així:

cuÁntas tonterias y quÉ mal escritas,

amb dos accents com dues catedrals, ignorant, semianalfabet, semi-idiota, franquista TARAT, que escrius coses i acuses un impostor d'alló QUE SENS DUBTE HAS ESCRIT TU MATEIX PER TAL D'ACUSAR ALGÚ ALTRE.



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
18 de setembre de 2013, 22.53 h

#19 Esta intervención no la he hecho yo, sinó un impostor que me quiere molestar, el muy imbécil jilipoyas. Esta otra #20 sí que la he escrito yo, no os engañeis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
18 de setembre de 2013, 22.50 h


#18 Cuantas tonterias y que mal escritas.

No sé cómo puedo escribir tantas tonterias y tan mal escritas.

Supongo que la culpa no la tengo yo sinó el cliente leproso de mi mjamá, el que nos pego la lepra a toda la família a traves del coño de mamá y de mi culo, el muy guarro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
18 de setembre de 2013, 22.48 h

#16
Este panoli se cree que elegir moneda es como elegir calcetines.

Andorra eligio el Euro por comodidad para sus transacciones con sus vecinos. De cualquier forma, Andorra no es un pais "normal" ni tan siquiera pequeño ,a efectos de comparacion economica, economicamente hablando es una aberracion.

Paises que, como Ecuador o Argentina en su momento, eligen el dolar como su moneda, sin que la realidad economica lo amerite, generan un mercado negro para la divisa fuerte (dolar papel) que dup... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.