directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament encarrega un informe jurídic per estudiar una via perquè el TC es declari incompetent sobre l'Estatut

Benach trasllada als presidents del Congrés i el Senat la 'urgent i inexcusable' necessitat de renovar els magistrats

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya han decidit aquest dimarts encarregar als serveis jurídics de la cambra un informe sobre els mecanismes que s'han de seguir per complir la resolució sobre el Tribunal Constitucional espanyol (TC) aprovada la setmana passada. Concretament, l'informe ha de buscar la fórmula per aconseguir que el tribunal es declari 'incompetent' per emetre sentència sobre l'Estatut. Una via podria ser que el Parlament o el Govern presentin per escrit aquesta petició al TC com a part personada en el recurs presentat pel PP contra l'Estatut. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha estat qui ha proposat encarregar l'informe als serveis jurídics. El president del Parlament, Ernest Benach, ja ha enviat una carta als presidents del Congrés i el Senat expressant la 'urgent i inexcusable' necessitat de renovar els magistrats que tenen el mandat caducat.
parlament, hemicicle, jordi ausàs, llei de consultes
Comparteix
   


Etiquetes
Un cop aprovada la resolució al Parlament, ara s'estudia quina és la resposta jurídica que es troba per complir aquest acord que reclama la renovació dels magistrats amb el mandat caducat, la reforma de la llei del TC i que l'alt tribunal es declari incompetent per sentenciar l'Estatut.

Aquest últim punt, el que ha estat més polèmic al llarg de les negociacions, és el que s'ha encarregat als serveis jurídics del Parlament perquè estudiïn la manera d'aplicar-lo. Segons fonts consultades de la cambra catalana, l'opció més probable és que el Parlament o el Govern presentin per escrit la seva demanda al TC espanyol com a part personada en el recurs presentat pel PP contra l'Estatut.

Benach trasllada als presidents del Congrés i el Senat la 'urgent i inexcusable' necessitat de renovar els magistrats
Per la seva banda, el president del Parlament, Ernest Benach, ja va donar compliment la setmana passada a la resolució enviant una carta als presidents del Congrés dels Diputats, José Bono, i del Senat, Javier Rojo, per traslladar-los la 'urgent i inexcusable' necessitat de renovar els magistrats del TC amb el mandat caducat. A més, Benach també va enviar una carta als senadors catalans per traslladar-los l'acord del Parlament d'impulsar en un termini màxim del trenta dies una proposta de reforma de la llei del TC que 'impedeixi la prolongació forçosa del mandat dels magistrats de l'alt tribunal.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
4 de maig de 2010, 17.04 h

#4 Òbviament pq hi ha vida més enllàde la política un cop feta la feina. Però E desapareixeria perquè només h cabnria un partir d'esquerretes i amb el PSC hi hauria prou i els d'ICV aguantarien com a ecologistes. però la vostra marca d'identitat ja no tindria cap objectiu


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
´jordibcn fletxa Barcelona
4 de maig de 2010, 15.32 h

#3 Doncs no qui desaparexeria seria segons ells R.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de maig de 2010, 14.55 h

#2 Au va Jordi, a qui vols enganyar? vas de defensar el tripartit que ha significat un intent d'aillar CiU i ara et negues a aillar el PSC i PP que està clar que són els únics que no volen anar endavant? O potser ERC tampoc vol anar endavant perquè se li acabaria el txollo? Què faria ERC si Catalunya es convertís en un Estat? Doncs desaparèixer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de maig de 2010, 14.28 h

comentari 1 super-friki. A Catalunya no s´aïlla ningú, ni al PP nio al PSC ni a ningú. Si caminem cap a la independència caminarem junts sense aïllar ningú o els aïllats acabareu sent el frikis de reagrupament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARA RCAT fletxa BARCELONA
4 de maig de 2010, 13.59 h

No perdem més temps am l'estatut. Fins i tot el Pujol ha dit avui als seus que preparin la sortida de la vida estatutària pq ha fracassat. És a les nostres mans. Només hem d'aïllar al PP i PSC. La resta caurà pel seu propi pes. El PSC s'escindirà i ICV es desfarà d'EUA. I a la següent legislatura majoria qualificada per convocar el referéndum vinculant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.