directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Deumil.cat recorda al Consell dels DDHH de l'ONU que l'Estat espanyol no reconeix el dret a l'autodeterminació

El Consell examinarà aquesta setmana el compliment dels Drets Humans a Espanya · Coincidint amb la manifestació per l'Estat propi convocada dissabte a Ginebra

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Consell dels Drets Humans de l'ONU examinarà des d'aquest dimecres i fins al divendres la situació dels DDHH a l'Estat espanyol. És per això que els convocants de la manifestació 'Cap a l'ONU per l'Estat propi' que s'ha de celebrar aquest dissabte a Ginebra lliuraran demà al president del Consell una carta en què recorden que l'Estat espanyol no reconeix el dret a l'autodeterminació posant en evidència que tot i haver acceptat i ratificat els Pactes Internacionals de l'ONU que contemplen el dret a l'autodeterminació dels pobles com a dret fonamental 'el nega i el prohibeix al poble català'. Així, demanen que examinin aquest aspecte ja que llavors 'es veuria obligat a exigir al Regne d'Espanya de ser fidel no tan sols als postulats de l'ONU sinó també als seus compromisos'. Així mateix l'informaran del creixent suport a l'independentisme, del fenomen de les consultes i de la manifestació que tindrà lloc a Ginebra dissabte per reclamar l'Estat propi.
enric canela, aureli argemí, deumil, ginebra, onu, estat propi, ciemen
Enric Canela i Aureli Argemí.

Comparteix
   


Etiquetes
El proper vuit de maig Deumil.cat convoca una concentració davant de la seu de l'ONU a Ginebra, a la popular Plaça de les Nacions per lliurar simbòlicament una Carta dirigida al President del Consell dels Drets Humans i als 47 ambaixadors d'aquest organisme. La carta està signada per Enric Canela, promotor de Deumil.cat, Aureli Argemí, presient del CIEMEN i l'ex conseller de la Generalitat Agustí Bassols, president de Sobirania i Justícia (en representació d'una norantena d'entitats adherides) i era dirigida al president del Consell, el flamenc Alex Van Meeuen.

La missiva ha estat tramesa aquest dimarts, vigília de l'inici de les sessions de l'organisme internacional on es discutirà un exàmen sobre els drets humans a Espanya. L'objectiu de la concentració d'aquest dissabte és posar de manifest el procés sobiranista que des de fa més d'un any està impulsant de manera creixent la societat civil a més d''internacionalitzar el conflicte català amb Espanya'. Una norantena d'associacions i plataformes, com ara la PDD, Sobirania i Progrés, la Coordinadora Nacional de les Consulta sobre la Independència, Sobirania i Justícia, el CIEMEN, Cercle Català de Negocis, Acte de Sobirania, hi donen suport.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
6 de maig de 2010, 11.00 h

#13 Potser sí es tracta d'un traume infantil, perquè jo, he viscut part de la guerra, la postguerra i la repressió franquista, i la fam posterior. Estem entesos ???. Tu goses contestar això des d'una perspectiva tridimensional, la qual segurament desconeixes i que en prou feines n'has sentit a parlar. Tu, no saps què és Catalunya i pel què dius, ja en tinc prou per a saber qui ets. Pel què veig, tampoc saps què és estimar Catalunya perquè vingui un qualsevol, estranger per a mi, que a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Julià fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 15.09 h

#11 Suposo que la teva homofòbia és producte d'algun trauma infantil. O potser ets un fonamentalista sexual d'esquerres, que són com els de dretes però disfressats de progres. Està clar que quan grates una mica sota la pell dels esquerranosos hi ha un intolerant en qualsevol matèria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
5 de maig de 2010, 11.31 h

#8 Per l'amor de Déu Quim, encara vols que aquests fatxes espanyols demostrin més el què són ???. Si no se'n han amagat mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
5 de maig de 2010, 11.28 h

#6 Amb gent com tu, la nostra Catalunya, que no és la vostra, l'heu convertit en una casa de putes i de transsexuals del barri xinès. Si ens lliurèssiu de la vostra presència, finalment recuperaríem la nostra dignitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de maig de 2010, 11.23 h

#1 Si això que dius passés, jo obriria tres ampolles de xampany i me les beuria una darrere l'altra. No n'hi hauria pas per a menys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 de maig de 2010, 11.00 h

#3
jm, Ginebra no es tan lluny. No hi ha rés tan fàcil com agafar el cotxe i plantar-te allà al migdia.

Quim, t'espero a Ginebra: hi serás?

Vaig fort. Gràcies per la teva recerca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim. fletxa PPCC.
5 de maig de 2010, 08.36 h

Calen molts més actes com aquests. No desistim els espanyols que tant s´omplen la boca de que ells són els demòcrates hauran de demostrar-ho i sinó quedarà en evidència que no són més que uns totalitaris feixistes hereus de la dictadura franquista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Mengano fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 08.26 h

Aquest es el camí a seguir. La humanitat ha de saber el genocidi sistemàtic i continuat del poble català. Ja han aniquilat el català de la ciutat de València i continuen imposant-nos una llengua que no es la nostra. La humanitat no es mereix que espanya existeixi.La humanitat ha de saber que el poble català és un poble segreestat i esclau de la casta casellana que ha llançat en contra de Catalunya centenars de milers de persones alienades de regions tercermundistes i satèltit de la cast... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jacks fletxa Barcelona
5 de maig de 2010, 02.23 h

Cataluña un pueblo? En todo caso un barrio


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de maig de 2010, 23.35 h

#2 Julià, veig que em contestes a mi, però no entenc per què. Jo no he parlat malament de ningú :S i tb em sembla collonut xD

#4 malauradament, crec que tens raó, però en realitat és el de menys. El referèndum s'acabarà fent i el que surti s'haura de complir.

Tinc un parell de dubtes, per això. Si es fes un referèndum i guanyés el sí, i Espanya no acceptés la independència estaria incomplint els drets humans. Hauria de ser expulsada de la Unió Europea no?

això diu la wikipe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.