directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC vol “un pas més” cap a la consulta

Marta Rovira demana als partits que facin un “pas més” en l'agenda nacional catalana i aprofitin el debat de política general per avançar en aquesta direcció

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha demanat avui a tots els partits polítics catalans que facin un "pas més" en l'agenda nacional i aprofitin el debat de política general de la setmana vinent per aprofundir en com es farà la consulta i quins seran els passos a seguir. Marta Rovira creu que ara és el moment de que totes les forces catalanes defensores del dret a decidir mostrin un "consens majoritari" al Parlament "sobre com fem via". La secretària general d'ERC també ha reflexionat sobre l'encaix d'una Catalunya independent a Europa i ha insistit, sense cap dubte, que una Catalunya independent hi tindria cabuda. "La pregunta que s'ha de fer la Unió Europea és si es pot permetre el luxe de tenir un estat membre com Espanya que impedeix votar els ciutadans", ha reivindicat Rovira.

Marta Rovira, secretària general d'ERC
Marta Rovira, secretària general d'ERC
© ANC

Comparteix
   


Etiquetes

Votar independència

La setmana que ve tindrà lloc al Parlament el debat de política general, on també s'hauran d'acabar de marcar les línies del procés independentista. En aquest sentit, en el mateix debat s'haurà de votar una resolució sobre el dret a decidir. És per aquest motiu, que des d'Esquerra Republicana s'ha fet una crida a tots els partits, demanant que facin "un pas més" en l'agenda nacional catalana. Marta Rovira ha deixat clar, que la via Catalana ha evidenciat “l'àmplia majoria de catalans” que vol votar. Així doncs, la secretària general dels republicans ha sentenciat: “han dit que volen votar i que volen poder votar independència".

 

Aprofundir en la consulta

Marta Rovira ha insistit en la importància de que les forces parlamentàries es posin a treballar de valent, per definir com serà la consulta que està demanant a crits el poble català, i marcar els passos que s'han de seguir per dur-la a terme. Rovira ha assegurat que “hi ha una discussió oberta sobre quines vies legals i quins passos s'han de fer, de tot això se n'ha de parlar i arribar a un consens majoritari". Per lata banda, Rovira ha destacat que aquesta tardor “és clau” i ha demanat als partits defensors del dret a decidir que es posin d'acord., ha demanat. Per Rovira, aquesta tardor "és clau" i, per tant, ha apel·lat als partits que defensen el dret a decidir a posar-se d'acord.


Una Catalunya dins la UE

Marta Rovira també ha fet referència a les declaracions d'Artur Mas, en les que assegurava que Catalunya mantindria l'euro com a moneda si s'independitzés. La republicana ha defensat el mateix punt de vista i ha assegurat que hi ha arguments jurídics que permeten que una Catalunya independent continuï formant part de la Unió Europea, com és el principi de democràcia.

En aquesta línia, Rovira ha afirmat que no podem fer cas als contraris a la democràcia que “alimenten el discurs de la por” especulant sobre la sortida de Catalunya de la UE, i ha continuat sentenciant que “la pregunta que s'ha de fer la Unió Europea és si es pot permetre el luxe de tenir un estat membre com Espanya que impedeix votar els ciutadans".

 

Consulta 2014

Segons Rovira, els republicans faran "tot el que estigui a les seves mans" per aconseguir que la consulta es realitzi l'any vinent, i que aquesta sigui clara, senzilla i concisa per no generar dubtes ni segones interpretacions. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
21 de setembre de 2013, 17.47 h

#19 Esa es la única interpelación que haces ante la
argumentación del opinador Juan Roig,sobre el timo del nazional-catanismo?. Sólo dos escuetas palabras en una ridícula y cortísima frase como tu polla ?

Madre mía!!!!, poc home, poc Cervell, poca merda i poca solta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
21 de setembre de 2013, 13.31 h

d´ ERC pixen sempre fora del test.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
BOBADELLA fletxa ON EN DONIN DE MENJAR(I SI POT SER DE BEURE!!)
21 de setembre de 2013, 13.16 h

#16 Posa't tu una mica més cap a l'esquerra,si pot ser al costat d'un espadat,inútil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
atlasac fletxa Vila-real
21 de setembre de 2013, 10.34 h

Us haveu adonat el canvi que haveu fet? jo, que us tractava de "BORREGOSQ ara més bé semblo jo el "BORREGUET" ara sols FALTA que poseu esment en que al MON s´im plante el SOCIALISME i combatre amb IOIES LES FORCES ALS MILIONARIS I SOCIOLISTOS que el que estant FENT MEREIXEN LA FORCA!!!....fa rres anys hauria sigut possible "la CADENA?"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Toni fletxa Ripoll
21 de setembre de 2013, 10.31 h

#8 Veig que vas directe al nobel de intereconomia


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Rac fletxa Rubi
21 de setembre de 2013, 09.09 h

#5
#15 no t'hi amoinis tant, no val la pena, aquest es un intoxicador mes del CNI


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
L.Mental fletxa Empordà, Catalunya, Països Catalans, Europa
21 de setembre de 2013, 07.54 h



#16 No et fa vergonya, PAPANATES, ser tan curt i tan cretinás? Com et sent capaç tu, que segurament ets un mandrós que no has treballat en la teva vida, parlar en nom de "la classe treballadora d'aquest país".

Tan obtús ets que no veus que cents de milers de persones que hem treballat durant dècades, quan et llegim no sabem si riure'ns de tu o escupir-te a la cara?

Au, noiet, deixa de fer el ridícul, i si vols fer quelcom de PROFITÓS a la vida, posa't a buscar feina, que no és pas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
21 de setembre de 2013, 00.08 h


Traïdors d'ERC, fer un pas mes cap a l'esquerra i deixeu-vos de ximpleries separatistes. Heu traït a tota la classe treballadora d'aquest país. Ho pagareu car a l'urnes quan la situació econòmica millori i el ramat no es deixi enganyar amb el del dret a decidir...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
20 de setembre de 2013, 21.39 h

#14
Però vostè que s´ha cregut tractant a la gent com diu vostè!, qui coi és la gent? una mica de respecte eh! la ciutadania és prou intel.ligent i crítica per saber que ha de fer a cada moment i no deixar-se duu per ningú.
Si li plau, guardi respecte per totes les persones a qui vostè qualifica de "gent" com si digués "ramat". Què s´ha cregut? Faci el favor!
Vostè no té autoritat moral, després de tot el que ha vomitat en aquest digital, per donar consells a ERC, un partit amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
20 de setembre de 2013, 21.30 h


Traïdors d'ERC, fer un pas mes cap a l'esquerra i deixeu-vos de ximpleries separatistes. Heu traït a tota la classe treballadora d'aquest país. Ho pagareu car a l'urnes quan la situació econòmica millori i la gent no es deixi enganyar amb el del dret a decidir...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.