directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La vaga indefinida dels docents de les Illes Balears obre una crisi al PP

Primeres veus que carreguen contra l’actitud del president Bauzá, la fortalesa dels docents i la seva fermesa per defensar un ensenyament de qualitat i el català força al PP a negociar

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea docent de les Illes Balears i el Sindicat de Treballadors de l'Enseyament de les Illes (STEI-Intersindical) han assenyalat aquest dilluns que afronten amb "paciència" i "ànims" la segona setmana de vaga indefinida convocada contra el decret de trilingüisme del govern balear. En roda de premsa a València, convocats pel Comitè de suport del País Valencià, el portaveu de l'Assemblea de docents, Iñaki Aicart, ha dit que l'executiu de Bauzá "està cada dia més feble" i que si no negocia tindran "paciència" i esperaran "una escletxa". El secretari general del STEI-Intersindical, Biel Caldentey, ha anat més enllà, assegurant que ja hi ha sectors del PP balear que demanen flexibilitzar el decret. El tiet de Rafa Nadal, Toni Nadal, critica el PP per "animadversió al català" i dona ple suport a la vaga dels docents

Comparteix
   


Etiquetes
Primeres veus discrepants dins del PP

Cartendey ha emmarcat en aquest sentit el comunicat del PP d'Eivissa d'aquest cap de setmana, en què demana un acord per implantar de manera progressiva el decret del trilingüisme i sol·licita diàleg. El líder sindical ha assenyalat que entén aquest comunicat com un missatge intern dels populars per "flexibilitzar" el posicionament del govern balear que presideix José Ramón Bauzá, a qui ha acusat de practicar una "política repressiva" amb els docents en vaga.

Ple suport dels pares als mestres

El secretari general del STEI-Intersindical ha dit que no es pot parlar només d'una vaga de docents, sinó "social" pel "suport extraordinari" dels pares, "fins i tot un sector del PP està fent pressió als que comanden el partit perquè flexibilitzin la seva opinió ja que s'han adonat que estan perdent la batalla de l'opinió pública", ha dit.

Cartendey ha manifestat la seva sorpresa per la convocatòria per part del govern balear d'una Mesa sectorial aquest dimecres per negociar el calendari escolar de l'any vinent. El líder sindical ha dit que en aquesta Mesa el que s'ha de negociar són les retallades i l'aplicació del decret de trilingüisme, "els punts que han provocat el conflicte, perquè no anirem a figurar".

Solidaritat de la gent en la vaga

Sobre el seguiment de la vaga, el secretari general del STEI-Intersindical ha reconegut que és "desigual" segons sigui el territori, així a Formentera voreja el 90% mentre que a Mallorca estaria al voltant del 50%. Cartendey ha defensat que "si la vaga ha de ser sostinguda en el temps ha de ser intermitent".

El portaveu de l'Assemblea de docents, Iñaki Aicart, ha mostrat sorpresa i satisfacció pel funcionament de la caixa de resistència en solidaritat amb els docents en vaga indefinida. Aicart ha explicat que aquest dilluns al matí ja hi havia recaptats 111.000 euros recollits a partir de petites aportacions i de "la solidaritat de moltes persones".

"Si el govern balear no negocia, haurem de veure, és el sisè dia de vaga, estan cada dia més febles", ha augurat el portaveu que ha posat com exemple el poc suport de la concentració en suport de Bauzá, "ara hem de tenir paciència, hem d'animar la gent i esperar que tinguin una escletxa".

Aicart ha explicat que la vaga s'emmarca també en les protestes contra la LOMQE o 'Llei Wert' i que les protestes van més enllà de l'oposició al decret del trilingüisme. Entre les reinvindicacions es troben qüestions lingüístiques i pedagògiques o d'accés a beques, sense oblidar "l'atac al català" que suposa el decret del govern de Bauzá.  



COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
26 de setembre de 2013, 00.27 h


Malauradament fa molt temps que els docents, tant a Balears com a Catalunya, són un instrument necessari del nacionalisme per a l'adoctrinament de la societat.
No he vist mai una vaga d'aquests professors per protestar per la mala qualitat de l'ensenyament, de les pitjors del món i ells són còmplices d'aquest resultat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Marcus Tullius Cicero fletxa In urbe condita ab duobus geminis
25 de setembre de 2013, 18.28 h



#32 Vicent, ja vas allà on va la gent? o és que et fa mal la dent i no pots menjar calent? Bé, doncs anar fent, Vicent, i si ets massa lent, i se t'embolica la ment, seguiras essent pudent i patiré avorriment.

HAH HAAAHHH HHHAAAAAAHHHHH ... sensa aquesta colla de PANOLIS franquistes del PP, NO SÉ PAS QUÈ FARIEM per distreure'ns !!!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
25 de setembre de 2013, 09.30 h

Vicent, a 4 camins, la presó, tots parlen el teu idioma, propi dels delinqüents, lladres y chorizos; a casa, si algú ve i parla castellà li donem una caritat, pobre miserable espanyol; i per cert a USA, si parles espanyol et porten directament a la presó, ja que bona part dels delinqüents comuns parlen el teu idioma de miserables i delinqüents comuns


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
25 de setembre de 2013, 08.37 h


#32 Vicente, indecente, les butifarres val més menjár-se-les que no ficar-te-les dintre el cul com fas tu amb la morcilla, degenerat depravat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
25 de setembre de 2013, 08.33 h


#32 Del que no hi ha dubte és que el castellà és l'idioma dels desgraciats més maleducats d'europa. Tu mateix ho demostres clarament, VicenT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Mossen Blava Benbé fletxa Confessionari de la Parròquia de la Santíssima Sang de les Llagues de Nostru Senyor Crucificat.
25 de setembre de 2013, 08.27 h



#29 Filleta meva, com pot ser que hagis comès un pecat tan lleig i repugnant a ulls de Nostru Senyor Déu Pare Tot Poderós? Per què has continuat lliscant imparablement pels rostos del pecat ? que no vares resar els rosaris ni recitar les jaculatòries que et vaig imposar de penitència?

Això de llepar el cul dels seus pares, les nenes maques i honrades no ho han de fer, criatura esgarriada !!

En penitència em reses vint-i-dues salves, tres rosaris i em recites 300 vegades la següen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Peret fletxa Salou
25 de setembre de 2013, 07.54 h

#29 Això de llepar el cul és el que li fas tu al teu pare, no és cert? però a Catalunya no s'estila, bacó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Peret fletxa Salou
25 de setembre de 2013, 07.53 h

#32 Calla, gos ple de sarna i de mala educació. A veure si el castellà no és una llengua de morts de gana. El parlen, a més de vosaltres, els colombians, ecuatorians, bolivians, peruans, etc etc tots els que vosaltres heu arruinatr i convertit en morts de gana


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Peret fletxa Salou
25 de setembre de 2013, 07.49 h

#33 Tal com et diu L.Mental a altre lloc (copio i enganxo):

Tu què pretens ensenyar a nuingú, pobra ignorantassa? Que no ho veus que els teus insults a tot un col.lectiu d'ensenyants et situen en la condició de PALURDA PRESUMIDA i MIG ANALFABETA?

Tan sàvia et creus, pobreta, que tu soleta ets capaç de desprestigiar tots els mestres de les Illes i afrimar que són "vagos"... això sol ja et situa entre els IDIOTES CRETINS ENGREÏTS i PEDANTS. En resum: una TÍPICA CASTELLANA XARNEGASSA.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Sonia fletxa Menorca
25 de setembre de 2013, 06.20 h

Y que problema hay en que los estudiantes aprendan inglés ?
No se dan cuenta que somos el país más ridículo de Europa en cuanto a conocimiento de esa lengua ?
Todo el mundo reconoce que tenemos la peor educación de Europa , pero nadie quiere hacer nada para cambiar eso
Que no se confunda la gente ; esto es un problema creado exclusivamente por los profesores , QUE SON UNOS VAGOS , Y SON ELLOS LOS QUE NO QUIEREN APRENDER INGLÉS , YA QUE NO TIENEN NI PUÑETERA IDEA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.