directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran il•lumina el PSC #dpg

El PSC presenta una resolució demanant un "nou estatus" per a Catalunya inspirada en la proposta de Duran, "la via morta"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els socialistes han decidit presentar una proposta de resolució per votar aquest divendres en el Debat de Política General que resumeixi els punts essencials de la reforma federal que reclamen. I ho han fet, inspirant-se en les propostes i el model que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va escriure en un article publicat dilluns passat a La Vanguardia. El PSC considera que aquest "nou estatus de reconeixement nacional de Catalunya" encaixa amb el model que ells volen impulsar i, per això, presenten una resolució que reclama "un pacte fiscal específic", la "inversió i gestió d'infraestructures", les "competències exclusives en llengua i model educatiu" o la celebració de la consulta.
Pere Navarro i Josep Antoni Duran i Lleida, en la reunió celebrada pel pacte fiscal.
Pere Navarro i Josep Antoni Duran i Lleida, en la reunió celebrada pel pacte fiscal.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El PSC s’inspira amb la tercera via de Duran que neix morta

El text que el PSC presenta com a proposta de resolució en aquest debat detalla que "en paral·lel al diàleg del Govern de la Generalitat amb el govern d'Espanya" per poder celebrar una "consulta legal" sobre el futur polític de Catalunya, l'executiu hauria de "negociar una reforma constitucional que asseguri un nou estatus de reconeixement nacional de Catalunya".

La resolució demostra que Pere Navarro ha quedat obsolet de propostes

En aquest sentit, la resolució diu que aquest nou model hauria de contemplar "com a mínim" un nou "pacte fiscal específic, la presència internacional de la Generalitat, la capacitat per organitzar consultes a la ciutadania sobre temes d'especial rellevància política, la inversió i gestió d'infraestructures, i la competència exclusiva en matèria de llengua, cultura i model educatiu". La proposta del PSC conclou que "aquesta reforma constitucional configuraria una tercera via entre les alternatives de la secessió i la situació actual de Catalunya".

Posar els diputats d’UDC contra les cordes gràcies a Duran i Lleida

Malgrat que els socialistes no fan cap referència directa a Duran al text de la seva resolució, a ningú se li escapa que el detall de la proposta respon, conceptual i en ocasions literalment, als mateixos termes que va explicar el secretari general de CiU i líder d'Unió en el seu article a La Vanguardia. La votació d'aquesta resolució, doncs, va també encaminada a posar els diputats de CiU, i especialment els d'Unió, en un moment de definició concreta sobre la "tercera via".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
nuria fletxa cataluña
27 de setembre de 2013, 16.10 h

DURAN,NO ÉS CATALÁ,ÉS D'ALCAMPELL, ( HUESCA ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de setembre de 2013, 21.56 h

És impossible que al Navarro se li il·lumini el cap amb alguna idea... Us heu equivocat: sí que és el Navarro, però amb un embut metàl·lic al cap que se li reflecteix per la claror de la Lluna, el dia que anava a buscar-la amb un salabre...
Visca la propera República Catalana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.