directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 19:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’oligarquia catalana guanya molts diners amb la dependència d’Espanya

Jaume Barberà ho descriu molt clar a la @catosfera2013 "Espanya està governada des de fa 300 anys per una casta oligàrquica que pensa en el seu benefici"

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

"Com és possible que no siguem capaços de posar fi al domini de la casta oligàrquica que governa Espanya en benefici seu des de fa més de 300 anys?", s'ha preguntat el periodista Jaume Barberà en la conferència inaugural de la Catosfera de Granollers. Barberà ha afegit que, davant d'aquesta "precarietat", els catalans "han iniciat un nou camí per fer un país basat en l'ètica i amb una democràcia de més qualitat". Aquesta primera ponència ha estat protagonitzada pel director de 'Singulars' i pel director de Roca Salvatella, Marc Cortés, qui ha destacat la "lliçó" que està donant la societat civil catalana en el món digital.
El periodista Jaume Barberà durant la conferència inaugural de la Catosfera
El periodista Jaume Barberà durant la conferència inaugural de la Catosfera
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Tant sols l’oligarquia catalana que viu del negoci d’Espanya està en contra de la Catalunya estat

"Els catalans tenim una il·lusió, i ara hem iniciat un camí que no és d'odi ni és 'anti'". "Mentre hi ha voluntat, el somni continua i potser aquest somni s'acabarà fent realitat". Són algunes de les idees pronunciades pel periodista Jaume Barberà en la conferència inaugural de la Catosfera, titulada "De Catalunya a Silicon Valley".

Les oligarquies catalanes, un fre a la Catalunya independent

El periodista ha culpat la "casta oligàrquica" que governa l'Estat de la fuga de cervells que està patint el país. "Governen Espanya des de fa 300 anys en benefici seu i en detriment de tots els ciutadans espanyols", ha assegurat. "Es van saltar la Il·lustració i van frenar la revolució industrial", ha recordat amb vehemència. "El meu fill ha hagut de marxar a la força perquè el seu país no li ha pogut oferir feina", ha assenyalat.

Espanya atacat el teixit industrial català

En aquesta línia, ha alertat que "ara la petita i mitjana empresa ha de tancar perquè les entitats bancàries no donen crèdit, quan són aquestes empreses les que creen la riquesa del país".

Aquesta primera ponència ha estat protagonitzada pel director de Singulars i pel director de Roca Salvatella, Marc Cortés. El cap de continguts d'El Periódico, Saül Gordillo, n'ha estat el moderador.

Cortés, per la seva banda, ha assegurat que "la societat civil catalana està donant una lliçó de com lluitar des del món digital contra un estat que se segueix movent en analògic". En aquest sentit, ha posat exemples d'èxit a la xarxa com 'Verkami', 'The Catalan Project' o el col·lectiu EMMA.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
XAUXAU fletxa CAT
30 de setembre de 2013, 23.47 h

A vore espanyolistes, només una pregunta: a on va l'IVA que paguem els catalans en totes les nostres despeses, que ja l'han pujat fins el 21%? Aquesta xifra és una bestiesa, quan siguem independents, aquests diners es quedaran a Catalunya, només amb aquests ingresos i amb la nostra manera de crear riquesa, Catalunya sortirà volant com un coet fóra de la crisi. Llavors estarem en condicions reals de poder ajudar el poble espanyol, el poble, que no els quatre mafiosos que avui remenen les ci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
29 de setembre de 2013, 20.32 h

http://www.youtube.com/watch?v=YuYRTY_LVHs

Per què tanta por a que els catalans votin i decideixin el seu destí?

No podran silenciar la veu del Poble Català. 2014 INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
mmm fletxa sant cugat
29 de setembre de 2013, 18.21 h

Bejota......Ets un amargat o un ignorant total ? Per raons familiars i de feina viatjo 4 cops l,any per Alemania i Holanda i tot el que dius es pura escombraria..Avui algunas multinacionals alemanas estudian ampliacions a Catalunya (Basf 20 M.euros a Tarragona ).Cuant Catalunya siga independend,las empreses espanyolas obriran delegacions aquí.
Bejota.......Perque vius a Catalunya ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Jo fletxa Catalunya
29 de setembre de 2013, 14.43 h

#41 #40
Bejota, no te'n canses de dir mentides? Ja saps que el dèficit fiscal de Catalunya és de 16.000 m€ (ja sé són més diners, en altres conceptes). Com és que no es publiquen mai les balances fiscals entre comunitats, per saber qui contribueix, i amb quants diners, i qui rep? Respecte de les multinacionals, es quedaran a Catalunya, no en marxarà cap perquè saben que tindran bones comunicacions amb Europa. Fins ara el govern espanyol ho ha fet del corredor del mediterrani, però sa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
bejota fletxa bcn
29 de setembre de 2013, 13.50 h

La independencia llevaría a Cataluña a la quiebra económica y ...www.intereconomia.com/.../independencia-llevaria-cataluna-quiebra-eco...‎En caché
SimilaresCataluña no puede entender su existencia sin España, y España, como ... por el consumidor y un proceso como el de la independencia catalana llevaría a que ... Uno de los factores que las multinacionales, como Nissan, Sharp, Sara Lee u ... en Cataluña y muchas de las allí presentes, sobre todo las grandes, saldrían o ...

IGUAL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 29
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
bejota fletxa bcn
29 de setembre de 2013, 12.45 h

El secesionismo de Cataluña genera el 'pánico' entre los empresarios catalanesJavier Sánchez
sábado, 28 de septiembre de 2013, 12:15

Las empresas catalanas aseguran que el proceso soberanista les perjudica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Manel Cerdans fletxa Barcelona
29 de setembre de 2013, 11.07 h

Tu no saps que si estas venent regularment un producte a un pais estranger has de tenir una " distribuidora " al pais destinatari del teu producte. Es lògic ja que has de deixar benefici via impostos I crear ma d'obra. Mira't una mica les reglamentacions internacionals. Es a dir ,en una situació d'independecia de Catalunya les empreses catalanes que vulguin vendre productes a Espanya hauran de crear "distribuidores" amb NIF espanyol. I aixo ho faràn Seat, Nutrexpa, Nissan, Almirall, .....etc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
mmm fletxa sant cugat
29 de setembre de 2013, 10.27 h

Es molt nessesari que els catalans castellano parlans,siguen informats en CASTELLA de las ventatges de la independencia per ells i las sevas familias . .La majoria sols veuen 13TV,Intereconomia,etc.. Ells van venir a Catalunya per millorar la seva vida i fugin del,s seus "señoritos",ara tenen que seguir confiant en Catalunya i no caure altre cop en mans d,els "señoritos"- S,a de informar en Castella per treurels la por que els i envían de tota reu. Catalunya els va acollir i ara els dema... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
29 de setembre de 2013, 10.14 h


"L’oligarquia catalana guanya molts diners amb la dependència d’Espanya" i la màfia de polítics catalans seguirà guanyant molts diners amb la independència, però aquesta vegada, sense haver de passar comptes a ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
IMMIGRACIÓN INDEPENDENCIA fletxa ..................................................
28 de setembre de 2013, 21.10 h

http://www.youtube.com/watch?v=ma2l9gbI1aY

IMPORTANT: És molt important que expliquem a tothom que viu a Catalunya els beneficis de la independència, sobretot cal explicar als immigrans que ells també sortiran guanyant i que els convé participar i implicar-se!

Els catalans de tota la vida hem de fer un esforç per explicar-nos als nous catalans és molt important i ells són els que decantaràn la balança!


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.