directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC, ICV i PSC instaran el Govern que elabori un projecte de llei de consultes populars

En compliment del que estableix l'Estatut

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els grups parlamentaris que donen suport al Govern, ERC, ICV-EUiA i PSC, han acordat una proposta de resolució, que presentaran aquest divendres en l'última sessió del debat de política general, en la qual demanaran al Govern que porti al Parlament un projecte de llei de consultes populars. Els tres grups han elaborat una única resolució, molt detallada, on apareixen altres elements, com ara el nou sistema de finançament o infraestructures polèmiques entre els socis del Govern, com el Quart Cinturó i la MAT.
austria votar 16 anys vot urna eleccions
Comparteix
   

Segons han explicat alguns fonts, els socis del Govern demanaran a l'executiu que elabori la llei de consultes populars en compliment del que estableix l'Estatut. L'article 122 del determina que correspon a la Generalitat la competència exclusiva per a l'establiment del règim jurídic, les modalitats, el procediment, l'acompliment i la convocatòria per la mateixa Generalitat o pels ens locals, en l'àmbit de les seves competències, d'enquestes, audiències públiques, fòrums de participació i qualsevol altre tipus de consulta popular, 'salvant el que disposa l'article 149.1.32 de la Constitució'. Aquest punt fa referència a que correspon a l'estat la competència exclusiva d'autoritzar la convocatòria de consultes populars per via de referèndum.

CiU també ha demanat que s'elabori aquesta llei, tot i que a partir d'una ponència conjunta del Parlament i en el termini de sis mesos. Fonts dels grups del Govern han remarcat que la seva proposició, en aquest punt, és diferent a la de la federació nacionalista.

La proposta de resolució tancada pels tres socis serà detallada i recollirà bona part dels arguments explicats pel president de la Generalitat, José Montilla, en el seu discurs. Entre altres aspectes, es parlarà sobre el nou model de finançament.

També s'ha tancat un redactat acordat relacionats amb la línia de Molt Alta Tensió i sobre el Quart Cinturó, tot i que caldrà veure el detall del redactat pactat. Sobre la MAT, el mateix president de la Generalitat ha remarcat que la interconnexió amb França és una qüestió que està en mans de l'estat francès.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.