directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La més gran manifestació a les Illes Balears contra el genocidi lingüístic del PP #29sTotsSomDocents

Més de 80.000 persones a Palma, més de 8.000 a Menorca i més de 6000 a Eivissa. Una marea verda ocupa les capitals balears contra el decret del trinlingüisme de Bauzá.

Comentaris 49  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Palma (ACN).- La manifestació de Palma en defensa de la vaga indefinida de docents i contra el decret del trilingüisme de Bauzá ha començat a caminar a les 17.55 h d'aquest diumenge, cinc minuts abans del que estava previst per por a la massificació. A aquesta hora, la plaça Espanya estava plena de gom a gom del color verd característic de les samarretes que identifiquen les persones contràries al final del model d'immersió lingüística que suposa el polèmic decret del govern del PP a les Illes. Sindicats, docents, pares i mares d'alumnes formen part d'una manifestació que els organitzadors anuncien com la més gran de la història de les illes. Només a Palma hi esperen 50.000 persones.
Milers de persones #totssomdocents
Milers de persones #totssomdocents


© @acn


A Barcelona solidaritat amb les Illes
A Barcelona solidaritat amb les Illes


Solidaritat amb les Illes
Solidaritat amb les Illes
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
#29sTotsSomDocents

Poca estona després de començar la manifestació de Palma també ha començat la de Maó, que igualment ha escampat el color verd dels concentrats pels carrers del centre de la capital de Menorca. Aproximadament a la mateixa hora, centenars de manifestants començaven a caminar pel mateix motiu a Eivissa.

A la capital de Mallorca, la manifestació ha començat a caminar per completar el recorregut previst, de plaça Espanya fins a Plaça de la Reina en un trajecte de prop de tres quilòmetres, mentre centenars de manifestants continuaven arribant al punt d'inici.

La iniciativa té lloc després que la Conselleria d'Educació i els sindicats STEI, CCOO i l'Assemblea de Docents no hagin arribat a un acord sobre l'aplicación del decret del trilingüisme, el TIL, després de diversos dies de negociació i en el marc d'una vaga indefinida de docents que ja fa deu dies que dura.

Catalunya se suma a la defensa del català a les escoles de les Balears

Comunitat educativa, sindicats i partits polítics s'apleguen a la plaça de Sant Jaume per rebutjar el model trilingüe del govern Bauzá. Defensa del català, suport unànime als docents que des de fa dues setmanes estan en vaga indefinida i rebuig frontal al model educatiu trilingüe que vol imposar el govern popular liderat de José Ramón Bauzá. Són els eixos de la concentració que ha aplegat aquest diumenge a la tarda centenars de persones a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Una mobilització que coincideix amb la multitudinària manifestació pels carrers del centre de Palma per rebutjar el model trilingüe, conegut com a decret de Tractament Integral de Llengües (TIL) a les escoles, que vol equilibrar la presència del castellà, l'anglès i el català, però que suposa un greuge a la immersió lingüística en català a les illes.

La manifestació ha estat convocada pel Comitè de suport de Barcelona a la Vaga Indefinida de Docents a les Illes Balears. Al final de la concentració, que no ha registrat cap incident, s'ha llegit un manifest mentre es cridaven consignes com ara 'Bauzá, dimissió'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#49
pep fletxa mataro
1 d'octubre de 2013, 16.26 h

para todos los que estais de acuerdo con todas las leyes de PP parece ser que el (no)nacionalismo español es impoluto i poco menos que glorioso diriamos que sagrado como sacradas son sus leyes i todo lo que apesta a catalan es demoniaco...
Vamos hombre...Solo hay que leer la letra pequeña de la T I L para darse cuenta que es un lingüicidio y que los docentes tienen toda la razón para manifestarse en contra
Ademas el empresario catalan no ha recibido del estado espa;ol nada Unos cuantgos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
1 d'octubre de 2013, 13.24 h

LAS CATALANAS SON BUENAS CHUPADORAS DE NABOS,LO SÉ POR EXPERIENCIA,SIE MPRE QUE VOY A BARCELONA O A LA COSTA,VOY A LOS MEJORES PUTICLUBS CATALANES,EXIJO CARNE DE LA TIERRA,ALGUNAS ESTAN PASADITAS,PERO ME GUSTA VER COMO SUCCIONAN MI PENE LAS CATALANAS,A LAS QUE ODIO CON TODA MI ALMA,ME GUSTA EMPUTECERLAS,PE NETRARLAS,HACER LES HIJOS PARA INFECTAR DE ESPAÑOLISMO SU MALDITA TIERRA REBELDE,ME GUSTA CORRERME EN SUS CULOS Y COÑOS,PARA ECHARLES MI ESPERMA ESPAÑOL DENTRO,...SÍ,MA LDITOS CATALANES,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
30 de setembre de 2013, 18.26 h

Hem trec el capell davant el moviment de resposta a la llei TIL impossada per Bauzá. El moviment popular per la retirada d'aquesta llei ès un moviment del poble i per al poble. Amb métodes participatius i de lluita forta, tenaç i decidida. Com ho mostra la bossa de resistència al més pur estil dels inicis del sindicalisme. Quan ser sindicalista implicava especial sacrific. Esperem que d'aquesta exempleritat surgeixin els fruits adeqüats per un millor sistema educatiu, sense retallades i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Pica-crestes fletxa MAMÓN SARDÀ = MAMONA BARATA FILL DE MAMONA BARATA
30 de setembre de 2013, 18.10 h


#41
#42 Què tal entens el "FORMENTARINO", tu analfabeta mamona?? HUAH HUUAAAHH HUUUAAAAHHH HUUUUAAAHHHH...

Com es pot arribar a ser TAN IGNORANT com en MAMÓN SARDÀ????

Resposta: perquè ha assistit a l'escola CASTELLANA.

traducció de sa resposta as "FORMENTARINU": Perquè ha assistit a s'escola castellana

traducció de la resposta al castellà: Dissssse que tiene una gabardina pero que no la vende...

HUUAAAHH HUUUAAAAHHH HUUUUUAAAAAAHHHH !!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
S.Curçó fletxa PAÏSOS CATALANS LLIURES I REUNIFICATS !!*!!
30 de setembre de 2013, 18.04 h



#44 Germà alecantí: ja veuras com, si el Principat s'independentitza i les Illes sembla que també ho voldran fer aviat, us podrem ajudar MOLT ACTIVAMENT, i espero que la resposta del País Valencià quan vegi com progressem , serà que tots els autèntics valencians haureu de votar partits que no siguin ni el PP ni el PSOE i a ser possible, INDEPENDENTISME,per poder fugir de les URPES BRUTES de Madrid.

El problema que teniu vosaltres, poble germà, és que Madrid us queda molt aprop, i m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
ALECANTÌ fletxa ALECANT––PPCC–-
30 de setembre de 2013, 17.52 h

TENIU QUE FER ALGO PER AJUDAR-NOS DOCS EN ALECANT EL GENOCIDI CULTURAL-LLENGUIXTIC PER PART DE CASTELLA JA ES CASI UN FET......AJUDEU-NOS PER FABOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Jaume fletxa Barcelona
30 de setembre de 2013, 15.20 h

#41, 42. EL SR (??) SARDÀ: TONTO I POBRE.

Mira Sardà, ets un pobre home i tonto, molt tonto. perquè només als molt tontos com tu, el Bauzá us pot enredar. O sia que deixa de dir la burrada que ara Les Balears tindran una escola europea, tri-lingüe i avançada. A veure, d'on treuran els professor d'anglès per explicar les coses bé i EN BON ANGLÈS i no en l'anglès dels cambers de Lloret? D'on Sardá? Al Bauzá li pasarà igual que al burro del Camps (també del PP) de la Comunidad Vale... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Ramón Sardà fletxa Lloret de Mar. Gerona. Cataluña. ESPAÑA
30 de setembre de 2013, 14.47 h

#35 Villa Real, está bien. Sois pocos pero bastante hijos de puta los pocos que habéis por el levante.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Ramón Sardà fletxa Lloret de Mar. Gerona. Cataluña. ESPAÑA
30 de setembre de 2013, 14.45 h

#32 Qué tal fill de la gran puta? No volies arròs, dons pren-te dues taçes inepte.

Si el Mallorquín, el Ibicenco, el menorquín y el formentarino ya están garantizado, respetados, protegidos y queridos en la escuela y para las escuelas? Qué coño os inventáis y que coño reivindicáis trogloditas ???,

Ahora, la escuela Baleárica es una europea, tri-lingue y avanzada. Que se imparta a parte iguales el idioma Baleárico, Castellano e Inglés. Que malo hay en ello?

No puedo llegar a ent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Jaume fletxa Barcelona
30 de setembre de 2013, 13.53 h

MOLT BÉ PELS ILLENCS!!! I EL BAUZÁ A LA PRESSÓ PER MENTIDER I PREVARICADOR!!

Cal felicitar de tot cor la magnífica mani verda d'ahir! Fantàstic!!! Es així com es defensa un poble, tot i que sovint no vol dir que s'hagi guanyat. Però això dona ànims, confiança i fé en la victòria contra aquests feixistes del PP.

I a l'impulsor del TIL, el Sr (??) Bauzá se l'hauría de fotre a la pressó, després de imputar-lo i jutjar-lo clar, per 2 raons: 1) per dir mentides, perque sap de sobre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.