directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 14:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lliçó d’humilitat a Duran i Lleida d’una professora

Si plega, es dedicarà a la docència? "No, de què viuria? A la docència, els professors no cobren prou"...” Aquestes paraules de Duran han encès les xarxes socials i la comunitat educativa

Comentaris 56  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 56 vots )
carregant Carregant

Silvia Casola, sociòloga, Màster en Demografia i actualment realitzant el Màster en Docència Universitària per a professorat novell li ha escrit una carta pública, en que li diu entre altres coses, “No li consisteixo que vostè em doni lliçons des de la seua habitació del Palace, ja que no crec que sigui un exemple a seguir en cap aspecte”, i li acaba demanant dues coses: “que retiri les seves paraules d’avui, i sobretot que s’aparti ja d’una vegada per totes de la vida pública, deixant pas a la gent que encara creiem en el servei a i per a les persones, que per sort en som moltes.”
Duran a la seva habitació de l'Hotel Palace
Duran a la seva habitació de l'Hotel Palace
© @elpaís

Comparteix
   


Etiquetes
Carta a en Duran

Vostè no em cau bé. Això no es cap secret, de la mateixa manera que a vostè no li ha agradat mai el partit polític on milito ni la seua gent, però sempre he intentat respectar la seua opinió, tot i ser oposada a la meua. Aquest matí, però al Matí de Catalunya Ràdio, mentre la Mònica Terribas l’entrevistava ha dit unes paraules que m’han indignat profundament: “De què viuré si deixo la política? Els professors guanyen poc. Haurien de cobrar més.”

Tinc 28 anys, una llicenciatura en Sociologia, Màster en Demografia i actualment estic fent un Màster en Docència Universitària per a professorat novell. Tinc una beca FPI amb la que realitzo una tesi doctoral, sóc membre d’un grup de recerca i a partir d’aquest curs tinc assignada docència (ja que la meua beca es realitza en dues fases), tot i que he fet d’ajudanta en algunes ocasions.

 I tot això per a què?

Per un sou precari que amb sort et permet sobreviure (estic d’acord en vostè en que per la feina que fem probablement cobrem molt poc), per unes futures places de feina inexistents (ja que no s’obrin ni s’obriran en molt de temps), sense la possibilitat de contractes alternatius com havia existit fins ara (ja que els han eliminat) i sense pràcticament cap opció per obtenir finançament futur deixant-nos una única sortida: marxar fora. I els meus companys i companyes que tenen plaça fixa no estan gaire millor que jo, amb sous retallats, càrregues docents i de recerca molt elevades… i la veritat, a vostè poc l’he sentit defensant-nos al Congreso, no l’he sentit defensar-nos quan les beques no es publiquen, ni quan han fet unes brutals retallades en I+D+i (excepte en tot allò que fa referència a la recerca militar), ni tampoc defensar un marc català de recerca.

Per altra banda, fa més de 10 anys que milito a les JERC i Esquera Republicana. Fa anys que hi participo activament, a diferents nivells, on he tingut diferents responsabilitats dins el partit i tot això sense cobrar mai un sol euro, ni és el meu objectiu. Però no es pensi que no en trec res d’això, tots aquests anys m’han servit per ser una persona crítica, empoderada i amb les idees molt clares, sense por a lluitar pels seus somnis ja sigui a nivell personal, professional o polític. Ajudar a construir una societat més justa i lliure i sobretot una ciutadania activa i republicana on les dones també puguem ser protagonistes, és allò pel que crec que val la pena seguir lluitant, i del que més orgullosa em sento.

Avui li recordava la Mònica Terribas que és diputat des del 1982 (jo no havia ni nascut!), i encara té la cara dura de dir que no sap com es guanyarà la vida si deixa la política? Ha fet de la política la seva gallina dels ous d’or, i és la gent com vostè la que malmet la imatge de la política, de la gent que ens dediquem a la política sigui al nivell que sigui. Avui com a (futura/proto) professora i com a política m’ha ofès profundament, i com jo crec que a molta gent. No li consisteixo que vostè em doni lliçons des de la seua habitació del Palace, ja que no crec que sigui un exemple a seguir en cap aspecte.

Per acabar li demanaria dues coses: que retiri les seves paraules d’avui, i sobretot que s’aparti ja d’una vegada per totes de la vida pública, deixant pas a la gent que encara creiem en el servei a i per a les persones, que per sort en som moltes.

@silviacasola
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#56
jaume molsosa fletxa torelló
6 d'octubre de 2013, 13.00 h

Totalment d'acord. Fa uns dies escrivia això:

http://jmolsosac.blogspot.com.es/2013/10/duran-i-la-curia.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Quety fletxa Torroella
5 d'octubre de 2013, 19.18 h

#54 Quanta por que tens Miquel de Arsègel, i com menysprees la dedició dels Barcelonins per la defensa dels drets de Catalunya, un cop abandonada per les forces europees que havien començat una guerra pels interessos de tots, menys del territori Espanyol.

Lo teu sí que és parlar per parlar. Sembles un polític que parla molt i no diu res, sobretot si ni tan sol s'han preocupat de conèixer el que es considera la primera guerra mundial. Barcelona, va decidir lluitar pels seus drets davant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Miquel fletxa Arseguell / Arsèguel - Lérida / Lleida - ESPAÑA
5 d'octubre de 2013, 15.45 h

Lo que le ocurre a esta resentida es lo mismo que a todo la gente intransigente del independentismo catalán: que no soporta que haya catalanes que nos sintamos igualmente españoles, que no comulguemos con sus ideas ni nos dobleguemos a su totalitarismo basado en la mentira histórica y en el adoctrinamiento de las mentes manipulables de los niños desde su más tierna infancia. No entienden que existamos mentes libres a las que no nos hayan engañado con inventos como unos Països Catalans qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
5 d'octubre de 2013, 11.59 h

Un sou precari? Crec que viviu una mica desconectats del món on hi ha gent que té jornades laborals més llargues i amb menys dies de vacances a l'any que la dels professors i a més per un sou inferior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Quety fletxa Torroella
5 d'octubre de 2013, 08.26 h

#44
#45 Si us hi fixeu, hem passat de dir "és més pobre que un mestre s'escola" a dir que "els mestres cobren massa". Una cosa és certa, no conec cap mestre que s'hagi fet ric.

Tan si és al sector privat, com al públic, sempre hi ha persones que es gronxen, mentre altres assumeixen la seva feina. La diferencia, està en què el sector privat és competitiu, i el sou pot varia segons els resultats, i el sector públic és més segur i encara que cobrin menys, tenen menys risc.

El que no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Oriol fletxa Lleida
4 d'octubre de 2013, 22.32 h

#50
A la mestra de tarragona, es cert que avui en dia es mes dificil que quan nosaltres varem estudiar egb, ja que avui en dia hi ha molta mes diversitat... pero abans si un anava mes lent tampoc se li feien classes especials (i crec que tampoc ens ha anat tant malament com a societat)... En canvi avui en dia, molta atencio individualitzada.. i mes abandonament escolar que mai.

Hem sap greu que creguis que he generalitzat... de fet si llegeixes de nou el text afirmava que els bons professors ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Mestra fletxa Tarragona
4 d'octubre de 2013, 21.54 h

Oriol i Cristina
M'ofèn i m'entristeix enormement llegir els vostres comentaris. Parleu des de la ignorància i el desconeixement del sistema educatiu i el seu funcionament. Evidentment que hi ha millors i pitjors mestres, com a totes les professions, però això no pot ser motiu per a generalitzar i desprestigiar a tot un col.lectiu. Fer això és d'ignorants (i no pretenc ofendre ningú).
Ser mestre avui en dia és tot un repte. Classes massificades amb una diversitat ESCANDALOSA (i ja no p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
JECF fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2013, 21.40 h

A mi tampoc em cau bé el Sr. Duran i Lleida


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Oriol fletxa Lleida
4 d'octubre de 2013, 18.35 h

#46 Si em vols comparar amb USA, saps que a USA els centres trien als seus professors? es a dir que estan continuament en evaluacio.. el mateix pasa en paisos del nord, es l'escola (publica i privada( qui tria el mestre que vol (no perque hagi fet una opo ja te dret a ensenyar)

I SI, estic dient que els mestres han de cobrar MENYS..i ho dic perque ho comparo amb moltes altres professions que tenen tambe molt estres, mes hores, mes pressio i no tenen com aquell que diu dret a agafar la baixa pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
cristina fletxa Lleida
4 d'octubre de 2013, 18.31 h

#46 L. Mental em podries dir llavors perquè les baixes en els centres privats són bastant menors que a les escoles públiques? perquè les les baixes en general s'incrementen una barbaritat en l'Administració Pública si ho comparem amb l'empresa privada? no em malinterpretis deu haver de tot com a tot arreu però has d'admetre que és bastant fàcil agafar baixes quan ets funcionari, per no dir que no tens darrera teu tot un departament de RRHH o caps que estan coaccionan-te per a agafar l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.