directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran resta credibilitat a CiU

Rull diu a Duran que les seves declaracions "no ajuden" CiU a "guanyar credibilitat" i li demana: “La tercera via és la suspensió de Catalunya?”

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha avisat el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que les seves declaracions "no ajuden" CiU a "guanyar credibilitat" davant dels electors. "Els partits seriosos no fan interpretacions i reinterpretacions del contracte que tenen amb la gent", ha afegit. Rull ha advertit en declaracions a La Xarxa que CDC serà "intransigent" a l'hora de complir el seu programa electoral, és a dir, dret a decidir i estat propi, però també ha recordat a UDC que la seva última ponència política parlava d'estat propi. El convergent, que ha titllat de "quimèrica" la tercera via de Duran, ha reconegut "algunes arestes" en la relació amb UDC. 


Comparteix
   


Etiquetes

"Alguns matisos el que fan és que no ens ajuden a explicar bé als ciutadans el nostre compromís electoral, i aquest és inequívoc, dret a decidir i estat propi", ha dit Rull, tot afegint que algunes preses de posició públiques, en referència a les de Duran, "no ajuden a guanyar credibilitat davant dels electors".

Rull ha demanat ser honestos i respectar els programes electorals, perquè "els partits seriosos no fan interpretacions i reinterpretacions del contracte" que tenen amb la gent, i el de CiU és "inequívoc". En aquest sentit, ha indicat que els compromisos electorals només poden ser canviats perquè la conjuntura t'hi obligui, però ha remarcat que el dret a decidir i l'estat propi "no es canvien en un any". "Des de CDC serem intransigents a l'hora de fer complir el nostre compromís amb els ciutadans, dret a decidir i estat propi", ha avisat.

Relació "amb algunes arestes" amb UDC

El secretari d'Organització de CDC ha reconegut que la relació amb UDC en aquests moments "té algunes arestes", però també ha volgut remarcar que a l'hora dels fets, sempre hi ha unitat d'acció al Parlament. Precisament, ha subratllat que si els democratacristians no haguessin aprovat una ponència política que parlés d'estat propi, aquesta unitat d'acció de CiU no hagués estat possible. "UDC diu 'volem ser confederals però aquesta confederació ja no la plantegen en relació a l'estat espanyol sinó en relació a la resta d'Europa. I Catalunya ha de ser un nou estat a Europa. Això és el que diu formalment UDC en el seu congrés, i les organitzacions han de ser molt coherents amb el que expliquen", ha remarcat.

Així, ha esgrimit dos compromisos diferents, el programa electoral de CiU i la ponència política d'UDC, per insistir que "els papers són més rellevants del que alguns es puguin arribar a imaginar, i els contractes es compleixen". "I CDC els complirà", ha insistit.

"Quimèrica" tercera via

Rull ha considerat "quimèrica" la tercera via que planteja Duran, perquè l'estat espanyol ni tan sols reconeix la sobirania de Catalunya per poder votar res, ni tan sols un camí intermig. Però és que a més, ha opinat que després dels pressupostos espanyols, ja s'ha acabat de demostrar que no hi ha intenció per part de l'Estat d'oferir res a Catalunya.

El convergent ha assegurat que treballaran perquè UDC accepti una consulta amb una única pregunta, perquè tot i que hi ha situacions "d'incomoditat", fins ara "els fets són inapel·lables", i CiU sempre ha actuat com una sola força.

Rull ha assegurat que no contempla el trencament amb UDC, i s'ha mostrat convençut que CiU, "per la seva tradició històrica, no girarà l'esquena a la gran majoria del país".

Pel que fa a les declaracions de Duran dient que sent professor no es podria guanyar la vida, s'ha limitat a dir que el seu silenci era "eloqüent en aquest cas".





COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
4 d'octubre de 2013, 09.29 h



#10 Asina me gusta, BEJOTA, amado lector, que admires mi sabiduria proverbial, la que vengo ejerciendo en la escuela de ingenieros de minas, de renombre universal, porque tanto los uropeos como los mericanos azmiran mi lavor dosente y azmiran la escuela onde trabajo, considerada LA MEJOR DEL MUNDO MUNDIAL.

Malas lenguas dicen que mis charlas en Intereconomia y en la COPE son pura bazofia, pero los que dicen eso son uns HIJOPUTAS MARICONES ROJOS SEPARATISTAS JUDEOMASÓNICOS.

Y no hay mas q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
3 d'octubre de 2013, 20.35 h

He olvidado algunos Artículos, esos los voy a ordenar en orden ordenado alfabéticamente pa que veais que no soy un analfabetico.


CHORRADA -es lo que yo hago tan a menudo


GILIPOLLEZ - es lo que yo hago tan a menudo


IDIOTEZ- es lo que yo hago tan a menudo

MARICONADAS - es lo que yo hago tan a menudo

MEMEZ - es lo que yo hago tan a menudo




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
bejota fletxa bcn
3 d'octubre de 2013, 20.28 h



Aseguró el onanista Sr. Cebada-Trigo que... no! cielos! ... no puedo repetirlo!! ...

(lo diré por lo bajini)

(aseguró que él era mi padre, y no el que se casó con mi madre)

(siento vergüenza)



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
bejota fletxa bcn
3 d'octubre de 2013, 20.11 h

Aseguró el economista Sr. Centeno que en la citada reunión, Mas-Colell admitió que el nivel de vida de los catalanes se reduciría de forma alarmante en un hipotético Estado independiente. “El problema de la secesión de Cataluña es una decisión poítica, no es una decisión económica.

N.B LO DE "TOT PER CATALUNYA I, QUE LA RESTA EMIGRIN.." ,S'HA ACABAT .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 d'octubre de 2013, 19.43 h



DICCIONARIO LAPAO - ESPAÑOL



DRET A DECIDIR : Sabiendo que NINGUN país europeo tiene en su legislación el
derecho de autodeterminación, se han inventado el eufemismo
“del dret a decidir”. Es decir, todos y cada uno de nosotros,
podemos decidir, si pagamos o no impuestos, si la ley de la
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
3 d'octubre de 2013, 16.57 h

#4 " SUD-AMERICANOS ORIENTALES ( Que hablais "LEPE" )
Seguid 500 años mas haciendo el mamon
( Frasquito Frasco Saltamontes Dixit )


Alls i aigua


P.D. : " LEPE " = LENGUA de ESTUPIDOS PROPIA de ESPAÑA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
3 d'octubre de 2013, 13.41 h

CiU està fent mans i mànigues per aguantar els aiguats que provoca en Duran, però ha d´arribar el dia que les bases d´UDC diguin quelcom, doncs Duran té segrestada la cúpula del partit, que està força desconnectada de la seva base i del votant, perquè costa molt entendre res del que està fent en la seva parcela de poder on du 30 anys, que ja està bé, la broma.
El President i el seu voltant han marcat una línia i de moment la compleixen, però hem de veure molts cants de sirena de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
bejota fletxa bcn
3 d'octubre de 2013, 13.11 h

Aseguró el economista Sr. Centeno que en la citada reunión, Mas-Colell admitió que el nivel de vida de los catalanes se reduciría de forma alarmante en un hipotético Estado independiente. “El problema de la secesión de Cataluña es una decisión política, no es una decisión económica.

N.B. TOTHOM TÉ 'L DRET A SER UN IGNORANT ,PERÒ A CATALUNYA S'ABUSA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
B.Urleta fletxa Espanya, país de PPatanes PPalurdos PPatosos PPaletos PPiojosos PPeperos PPancasteyanistas SIN FRONTELAAAAAS!!!!!!
3 d'octubre de 2013, 12.26 h



#4 En veure que hi havia un nou comentari del pobre Aragoneses, jo ja em fregava les mans i somrèia MEFISTOFÈLICAMENT... però recony, quina vulgaritat, quina mediocritat, quin avorriment. "ajo y agua", vet aquí el gran comentari. Aquest nano està perdent pistonades, caldria recargar-li les piles. Potser sí que ens en fotem massa, i l'humiliem massa i massa sovint. Caldrà deixar-lo respirar una miqueta, si volem seguir gaudint de l'inefable plaer de burlar-nos de les seves cretinades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.