directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao es mostra 'clarament escèptic' i no creu que Zapatero tingui 'cap interès' de reformar la Llei del TC

Recorda que el PSOE ha tombat en dues ocasions la renovació dels membres del tribunal

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC al Congrés espanyol, Joan Ridao, s'ha mostrat 'clarament escèptic' respecte al compromís del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'estudiar la proposta de reforma del Tribunal Constitucional espanyol (TC) que els grups catalans impulsaran a les Corts espanyoles. Ridao ha recordat que el PSOE ja ha declinat en dues ocasions dur a terme la reforma perquè va votar en contra de dues iniciatives d'ERC i de CiU al Congrés dels Diputats que anaven en la mateixa direcció. 'El govern espanyol ja ho té tot estudiat i s'ha pronunciat obertament en contra, i no crec que el PSOE tingui cap interès' en dur a terme la reforma, ha sentenciat.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu d'ERC ha recordat que el seu propi grup ha presentat dues iniciatives al Congrés per dur a terme la reforma que planteja el Parlament, una en solitari i l'altra de la mà de CiU, que han estat rebutjades pels socialistes espanyols. Una al novembre del 2009 a la Comissió Constitucional, i l'altra al març en ple. Totes dues van rebré el 'no' del PSOE 'i per tant no crec que el PSOE tingui cap interès' en dur a terme la reforma, afirma.

Segons Ridao, davant l'intent del PP de mantenir 'captiu' el TC, l'única alternativa de què disposa el PSOE per no afrontar 'aquest autèntic conflicte institucional de primer ordre' és 'xutar la pilota endavant' i 'intentar ajudar al PSC i a Montilla perquè això no interfereixi abans de les pròximes eleccions'. Tot plegat, segons Ridao, 'porta el PSOE a no fer absolutament res per renovar el TC'.

'El recurs previ que vol el PP busca treure ferro al xoc de legitimitats'

El portaveu parlamentari d'ERC també ha afirmat que la proposta del PP per recuperar el recurs previ d'inconstitucionalitat 'és un intent de treure importància al plus de legitimitat que dóna als Estatuts el fet d'haver passat per referèndum, i el que busca és 'treure ferro a aquest xoc de legitimitats que eventualment es produirà entre un Estatut referendat a les urnes i el que pugui dir el TC'.

Ridao ha recordat que el recurs previ d'inconstitucionalitat va desaparèixer de l'ordenament jurídic als anys 80 de la mà del govern de Felipe González perquè era 'un intent de tutelar i de tractar com a menors d'edat a les CCAA'. Segons el portaveu d'ERC ara el PP el recupera tenint en compte la situació en què es troba el TC espanyol.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jofre fletxa BLANES
4 de maig de 2010, 18.45 h

Em parteixo la caixa de sentir que E té alguna possibilitat no ja d'augmentar, sinó de no perdre la meitat del seus diputats. D'on surts tu Miquel del Fai, de la hivernació o del frenopàtic?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jofre fletxa BLANES
4 de maig de 2010, 18.43 h

#3 Em parteixop la caixa de sentir que E té alguna possibilitat no ja d'augmentar, sinó de perdre la meitat del seus diputats. S'on surts tu Miquel del Fai, de la nevera o del frenopàtic?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de maig de 2010, 18.28 h

#1 El ridícul no el farà ERC. Si no que per desgràcia serà de tot ep poble català si dona el seu vot al MONTILLA o al MAS., a Convergència o als socialistes. Aquesta serà la veritable vergonya i el ridícul mes espantós que patira Catalunya. No el de si ERC fa mes o menys diputats, que no passara i crec que fins i tot els millorarà per sort de molts ciutadans i per a desgràcia del mon que envolta la sociovergència econòmica i política que sustenta l'engany que es Espanya per a molt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de maig de 2010, 18.18 h

Gràcies ERC per donar la cara per Catalunya. Com sempre i amb els pas dels anys, sou els únics que heu demostrat que la raó la teniu intacta. Des de la claudicació de totes les formacions catalanes amb la aprovació de la CONTITUCION ESPAÑOLA.....fins a l'ultim acte de dignitat i valentia de dir NO i demanar el NO al poble de Catalunya a un ESTATUT que lliga de mans i peus els destins de la nostra nació catalana a Espanya, gràcies al MAS i MARAGALL i a les seves respectives formacions uni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa BCN
4 de maig de 2010, 17.20 h

Vinga va conveç a Montilla que avanci eleccions i així el ridícul a les urnes no serà tan gran com si espereu al Novembre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.